Windows Vista: ReadyBoost Kullanırken Bir Düşünün

Xp nin takipçisi bu işletim sistemi hakkında bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
Mesajlar: 3752
Kayıt: 12 Ara 2006, 12:44
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Windows Vista: ReadyBoost Kullanırken Bir Düşünün

Mesaj gönderen Kripteks® »

PC World‘den Lincoln Spector “ReadyBoost Flash Drives Lack Significant Boost (ReadyBoost Flas Bellekler Belirgin sekilde Performansı Artırmıyor)” baslıklı bir yazı yazmıs. Ve diyor ki ReadyBoost gerçekten bilgisayarı birazcık hızlandırıyor ancak bazı zamanlar yavaslamasına bile sebep oluyor. Bakalım bu sonuca nasıl varmıslar…


Windows Vista‘nın ReadyBoost teknolojisi dogru olamayacak kadar kulaga hos geliyor, labaratuvar testlerimiz de bunu gösterdi. Bu teknoloji bize pahalı olmayan bir USB bellegi bilgisayarımıza takıp bilgisiyarımızı hızlandırabilecegimiz sözünü veriyor. Ama bizim bulgularımız gösteriyor ki evet gerçekten bilgisayarı birazcık hızlandırıyor ancak bazı zamanlar yavaslamasına bile sebep oluyor.

Durum sudur: Herne kadar bir flas bellege data yazma ve okuma islemi bir çok durumda bir sabit diske yazma ve okuma isleminden yavas olsa da, eger data küçük yıgınlar halinde rastgele dagıltıldı ise, flas bellekler daha hızlı olabilir. Vista’nın ReadyBoost özelligi bu flas belleklerin hızlı olma ihtimalini sabit diskler ile kullanılan swap özelligi yerine kullanmak için sunulmus. Yani ReadyBoost teorik olarak sık sık kullanılan islemler için - mesela programları bellege yükleme - hızı arttırabilir.



Test islemini yapmak için ReadyBoost uyumlu üç adet USB bellek kullanmıslar: Kingston 1 GB DataTraveler ReadyFlash, Lexar Media 4GB JumpDrive Lightning ve Ritek Ridata 1GB Twister EZ Drive.

Ve vardıkları sonuç: Eger Vista bir programı yüklerken hantallasıyorsa bu USB belleklerden biri hızı birazcık artırmada yardımcı olabilir ancak bilgisayarınıza biraz daha fazla RAM takmak daha çok yardımcı olacaktır. Lexar aralarındaki en hızlı olan idi, ama bu USB belleklerden hiç biri belirgin bir sekilde bilgisyarın hızını arttırmadı!

Görünen o ki Microsoft Windows Vista’nın ReadyBoost’u çok da umut baglanacak bir sey degil! Kısaca 2 GB USB bellegi ReadyBoost ile kullanmak bilgisayarınıza 2 GB RAM takmak gibi degil… :(

Eger bilgisayarınız Windows Vista’ya terfi ettirmek istiyorsanız ve kaygınız RAM kapasitesi ise bunu USB bellek ile gideremezsiniz, en iyisi biraz daha RAM ve en iyisi yeni bir bilgisayar :) Bilgisayar sirketleri Microsoft’u çok seviyor olmalı :) Eee ne yapalım gülü seven dikenine katlanır :)
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
Mesajlar: 3752
Kayıt: 12 Ara 2006, 12:44
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

açıkcası 2 gb kingston ram ve 4 gb kingston usb bellek kullanıyorum öyle usb bellek takılı iken çok ta bir hızlanma yada garip bir artıs olmuoyr aksine bazen rame ragmen hantallastırabiliyor...
Cevapla