Ready Boost -Bellek Genişletmesi

Xp nin takipçisi bu işletim sistemi hakkında bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
feyizz
Kilobyte1
Kilobyte1
Mesajlar: 259
Kayıt: 25 Mar 2006, 09:24

Ready Boost -Bellek Genişletmesi

Mesaj gönderen feyizz »

Ready Boost -Bellek Genisletmesi

Windows Vista birçok yeniligi beraberinde getirdi ama getirdigi bu özellikler nedeni ile donanım ihtiyacı da bayagı yükseldi. Bu donanımların basında da bellek geliyor. Windows Vista’yı düzgün olarak çalıstırabilmek için 1024 MB bellek gerektigi herkes tarafından söyleniyor. Bu tamamen yalan diyecek halimiz yok, gerçekten de Vista en iyi sekilde çalısabilmesi için minimum 1024 MB belleginiz olması gerekiyor. Ancak Vista’nın Ready Boost özelligi ile daha düsük bellekli bilgisayarlarınızda da Vista’yı iyi bir sekilde çalıstırabilirsiniz.

Windows Vista Ready Boost ile çok fazla bellek ve islem gücü gerektiren uygulamaları çalıstırabilmek için Usb bellek veya bellek kartlarını kullanarak anabellegi arttırabiliyor. Bunun için Usb bellegi veya bellek kartını bilgisayarınıza takın. Otomatik olarak açılan küçük seçenek penceresinde “Sistemimi Hızlandır” seçenegine tıklayın. Vista bu bellekteki bos alanları kullanacak ve bu sayede ana bellegi genisletmis olacaktır. Bu özellik en çok bellek arttırımı oldukça zahmetli olan dizüstü bilgisayar kullanıcılarının isine yarayacak. Son olarak sunu da belirtmek gerekir ki bütün bellek kartları veya Usb bellekler Ready Boost’u desteklemiyor. Ready Boost’u kullanabilmek için oldukça hızlı Usb belleklere ihtiyacınız olacaktır. Örnegin su an en çok satılan ve en çok kullanılan Kingston Data Traveler I serisi Ready Boost’u desteklemiyor.

Otomatik Disk Birlestirme

Sabit diskinizin kullanım süresi arttıkça hızı azalır. Bu hız azalmasından etkilenmemek için disk birlestirme (defragmentation) yapmak gerekmektedir. Bu disk birlestirme islemini her defasında manuel olarak yeniden yapmak oldukça zahmetli bir istir. Bu nedenle otomatik disk birlestirme oldukça gerekli faydali bir araçtır. Windows XP’de siz bilgisayar basında çalısırken otomatik disk birlestirme için birden fazla yazılım kullanmak gerekirken Vista disk birlestirmeyi zaten otomatik olarak arka planda yapıyor. İslemin varsayılan ayarlarını görmek ve bu ayarları degistirmek için Baslat menüsündeki arama satırına defrag komutunu girin. Daha sonra Kullanıcı Hesabı denetim Penceresi gelecek ekrana Devam‘a tıklayın. Daha sonra da Zamanlamayı Degistir seçenegiyle Vista’nın otomatik sabit disk birlestiricisinin çalısacagı zamanı belirleyin.

Windows Vista’da performans arttırımı için XP’de oldugu gibi birçok yöntemden bahsedilebilir. Gereksiz servislerin kapatılması, baslangıç programlarının kapatılması, düzenli disk birlestirme yapılması gibi ancak bizim size tavsiye edecegimizsey bambaska. Bilgisayarınızı kullanın! evet yanlıs duymadınız Vista’nın en önemli özelliklerinden biri kullanıldıkça daha performanslı çalısır hase gelmesi. Nasıl mı? tabi ki SuperFetch teknolojisi ile. Windows Vista bu teknoloji sayesinde bilgisayarınızı kullanma alıskanlıklarınızı ögreniyor ve bellek yönetimini buna göre gerçeklestiriyor.

Vista’da Bellek Yönetimi - SuperFetch

Çogu kisi bu ne kadar basarılı olabilir ki diyebilir, ancak ilk kullandıgınızda 10 saniyede açılan bir uygulamanın 3-4 saniyede açılmasını görmek eminiz ki herkesi sasırtacaktır. SuperFetch teknolojisi ile Vista sizin haftasonu saat 14:00′da bilgisayarınızda Office kullanacagınıza oyun oynayacagınızı bile ögreniyor ve bellek yönetimini o sekilde düzenliyor.

Uzun lafın kısası SuperFetch oldukça faydalı ve hafife alınmayacak kadar islevsel. Mutlaka bilgisayarınızı kullandıkça performansın arttıgını size farkettirecektir.

Vista-Knight Online Uyum Sorunu Çözüldü

Knight Online yakın zamana kadar Vista’da çalısmıyordu ancak yapımcılar 1474 kodlu Vista uyumluluk yamasını yayınladılar ve böylelikle artık Knight Online Vista üzerinde de çalısacak.
simdi herkesin kafasında bu yamayı nerden yüklerim diye bir soru olustu eminim. Herkesin aradıgı da buydu zaten. Ancak bu yamayı herhangi bir yerden yüklemenize gerek yok. Oyunu çalıstırdıgınızda yama otomatik olarak yüklenecek. Ancak oyunu açarken sag tıklayıp yönetici olarak çalıstıra (İngilizce versiyonda run as an administrator)basmayı unutmayın yoksa oyun yamalanmayacak hata verip kapanacaktır.

Sims 2 Uyum Sorunu

Oyunun kesin olarak belirlenmis bir Vista uyumsuzlugu söz konusu degil. Hatta eklenti paketlerini kullanmıyorsanız oyun büyük ihtimalle sorunsuz açılacaktır. Ama tabi bu oyunun sorun çıkarmayacagı anlamına gelmiyor. Oyunda ailenizi herhangi bir Community Lot’a götürürken veya ailenin yönetimini bırakıp Neighborhood’a döndügünüzde oyunun yanıt vermez duruma geçmesi çok olası. Bu da oyunun birçok nimetinden faydalanmanızı engelliyor.

Eger oyuna eklenti paketlerini de kurmussanız durum daha da vahimlesebiliyor. Çünkü bazı eklenti paketleri Vista’da hiç açılmıyorlar bile. Yani yukarıda bahsettigimiz gibi oyunu kısıtlı bir sekilde oynayabilmeniz bile mümkün olmayabilir. Tabi bu sorunlara bütün bilgisayarlarda karsılasılmadıgı gibi her bilgisayarda da aynı sekilde rastlanmıyor. simdi ne yapacagız oyunu eklenti paketleri olmadan belirli çizgilerin dısına çıkmadan mı oynayacagız yoksa “Ne yapalım kısmet degilmis” diyerek XP’ye geri mi dönecegiz? Cevabı ben veriyim: Hiçbiri. Çünkü her sorunun oldugu gibi bunun da bir çözümü var.

ÇÖZÜM ;

Öncelikle buraya tıklayarak Sims’in sitesinden kendinize uygun yamayı indirin.(Hangi eklenti paketinden oyunu açıyorsanız onun yamasını yüklemeniz kafi gelecektir.)

Bu adım sorununuzu belki kesin olarak çözmeyecek ama en azından oyununuzu yamamıs olmanızı saglayacaktır. Sorununuzun kesin çözümü olacak isleme gelince:

Ekran kartınızın sitesinden Vista için en güncel sürücüyü indirin.(64bit 32bit ayrımına dikkat edin.) Ekran kartı sürücüsünü kurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden baslatın ve oyunu yeniden açın oyununuz sorunsuz çalısacaktır.(Ekran kartı driverını kurduktan sonra oyunu yeniden kurmanız gerekebilir. Bunun için sadece son eklenti paketini kaldırıp yeniden kurun.)
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
Mesajlar: 3752
Kayıt: 12 Ara 2006, 12:44
cinsiyet: Erkek
İletişim:

Re: Ready Boost -Bellek Genişletmesi

Mesaj gönderen Kripteks® »

bilgiler için tskler

kendim 4 gb lık usb bellek kullanıyorum 2 gb ramimin haricinde ve yararını ona ragmen görüyorum
Cevapla