AMD, Catalyst 'in Linux sürümünü geliştiriyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
uçs
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8072
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:06
cinsiyet: Erkek

AMD, Catalyst 'in Linux sürümünü geliştiriyor

Mesaj gönderen uçs »

Resim
AMD, Linux kullanan tüketicilere önemli grafik performansı ve uyumluluk gelistirmeleri sunuyor. Linux kullanıcılarına yönelik Catalyst yazılım gelistirmelerinin önde gelen unsurları arasında ATI RadeonTM HD 2000 Serisi, Hızlandırılmıs Dolaylı GLX destegi ve daha yüksek oyun performansı sayılabilir. AMD bundan sonra açık kaynak topluluklarının da ihtiyaçlarını karsılamaya yönelik adımlar atmayı planlıyor.

AMD yaptıgı bir açıklamada, grafik yazılımındaki liderlik konumunu, Linux kullanan tüketicilere yönelik ATI Radeon grafiklerinde performans ve uyumluluk iyilestirmeleriyle saglamlastıracagını duyurdu. Bu gelismelerin, eylül basında piyasaya sürülecek yeni ATI Catalyst yazılım paketi sürümlerinde yer alması bekleniyor. Bu açıklama, Linux kullanıcısı tüketicilerin grafik imkanlarını yeniden tanımlamanın ilk adımı niteliginde. AMD bundan sonra açık kaynak topluluklarının da ihtiyaçlarını karsılamaya yönelik adımlar atmayı planlıyor.

"Linux üzerinde istemci çalıstırma yaygınlastıkça, ürünlerimize sınıfının en iyisi performans ve uyumluluk sunmaya destegimiz ve kararlılıgımız da artıyor," diyen AMD Grafik Ürünleri Grubu Yazılım Baskan Yardımcısı Ben Bar-Haim, söyle devam etti: "2007'nin ikinci yarısında, Linux için ATI Radeon grafiklerine yönelik en önemli iyilestirmeleri sunmayı ve gerek Linux kullanan tüketicilere, gerekse bir bütün olarak Linux topluluguna baglılıgımızı pekistirmeyi planlıyoruz."

Eylül ayında çıkacak Catalyst 7.9 sürümüyle AMD, ATI Radeon HD 2000 serisi grafik islemcilerine Linux destegi ekleyecek. Radeon HD 2000 serisi, Linux kullanıcılarına AMD'nin patentli birlesik gölgeleme mimarisi de dahil olmak üzere çesitli yeni özellikler sunuyor.

Catalyst 7.9, genisletilmis GPU desteginin yanı sıra, genis bir yelpazede önemli performans iyilestirmeleri de içeriyor ve Doom 3 ve Quake 4 gibi popüler oyunlarda %90'a varan performans artısı saglayabiliyor (http://www.phoronix.com/scan.php?pag...tem=823&num=3). AMD'nin Linux için Catalyst yazılım paketine 2007'nin dördüncü çeyreginde Hızlandırılmıs Dolaylı GLX (AIGLX) destegi eklenecek. AIGLX, Linux kullanıcılarının zengin ve üçboyutlu bir kullanıcı arabiriminden yararlanarak daha kapsayıcı bir bilgisayar deneyimi yasamalarına olanak tanıyan bir teknoloji.
Cevapla