Windows XP ses sorunu

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Cevapla
retrogamer
Bit
Bit
Mesajlar: 11
Kayıt: 10 Tem 2007, 17:12

Windows XP ses sorunu

Mesaj gönderen retrogamer »

Arkadaslar sanırım yükledigim bir program Windows Xp nin ses dosyası ismini (Ses Efektleri) Windows Default olarak degistirmis (Normalde türkçesi Windows Varsayılan olmalı) ve bu da bilgisayarın ses uzantılarını ingilizce yapmıs.O yüzden Windows açılısında kapanısında ses vesaire çıkmıyor.Bunu geri nasıl türkçeye döndürebilirim?Yardımlarınız için tesekkürler simdiden.(Vista transformation packten süphelenmiyor da degilim.Bilgisayar bazen kendi ikonlarını degistiriyor ya da göstermiyor siyah kutucuk çıkıyor.Format atmam gerektigini biliyorum ama atmadan nasıl çözecegim...Virüs vesaire yok 3 programla tarattım adaware ile de spyware taratması da yaptım)
Kullanıcı avatarı
scknylmz35
Byte4
Byte4
Mesajlar: 181
Kayıt: 03 Eyl 2006, 23:32
İletişim:

Mesaj gönderen scknylmz35 »

windows/madia klosörü altında sesler varsa sesleri geri getirebilirsin. Dentim masası=>ses efekti ve ses aygıtları 'na gel oradan ses efekti sekmesine gel. Program olaylerından istedigini seç ve göz ata tıkla. oradan istedigin sesi seçebilirsin.
Yanlıs anlamadıysam problemin bu :)
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2
Mesajlar: 1157
Kayıt: 25 May 2006, 19:46
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen ultrailker »

eger ki xp speed yüklediyseniz açılıs ve kapanıs seslerini pc nin hızlanması için kapatıyor. eger xpspeed yüklediyseniz asagıdaki reg kaydını giriniz ve pc yi resetleyiniz. :wink:

http://gefonax.googlepages.com/ses.reg
retrogamer
Bit
Bit
Mesajlar: 11
Kayıt: 10 Tem 2007, 17:12

Mesaj gönderen retrogamer »

problemi söyle çözdüm ses efektlerinden yeni bir dosya ismi yazıp farklı kaydete tıkladım ve media klasörü içindeki seslerle eslestirdim.artık ses geliyor insallah bi sakatlık çıkmaz.
Cevapla