Peki Bu Askeri Testler Ne Anlama Geliyor?
Bu sertifika, telefonun aşağıdaki gibi zorlu koşullara karşı dayanıklı olduğunu kanıtlıyor:
1.Darbelere ve Düşmelere Karşı Dayanıklılık: Telefon, farklı açılardan yapılan düşme testlerini ve yüksek yoğunluklu darbe testlerini başarıyla geçmiş. OPPO'nun iddiasına göre 1.8 metreye kadar olan düşüşlere dayanabiliyor. Hatta bir incelemede, telefonu sert bir zemine düşürüp test etmişler ve herhangi bir darbe veya çizik oluşmadığını görmüşler.
2.Sıvılara Karşı Direnç: Başınıza beklenmedik bir yağmur mu geldi? Çorba mı döküldü? OPPO A3, çoklu sıvı direnci sayesinde bu tür kazalarda işlevsel bir hasar görmüyor.
3.Zorlu Çevre Koşulları: Sadece düşme ve sıvıya değil; aynı zamanda aşırı sıcaklık, nem, titreşim ve şok gibi zorlu çevresel koşullara karşı da test edilmiş
Sadece Askeri Testlerle de Sınırlı Değil
OPPO A3, bu askeri sertifikaya ek olarak dayanıklılığını kanıtlayan başka ödüller de almış:
A.SGS Sertifikası: İsviçre merkezli SGS tarafından verilen "5 Yıldız" dayanıklılık sertifikasına sahip. Bu, telefonun tamamının düşmelere karşı ne kadar dayanıklı olduğunun bir göstergesi.
B.Uzun Ömürlü Akıcılık: OPPO laboratuvarlarında yapılan testler, telefonun 36 ay (3 yıl) ve hatta bazı bölgelerde 50 ay (4 yıl) boyunca günlük kullanımda "yeni gibi" akıcı bir deneyim sunacağını kanıtlıyor.
Demek ki 600 gün boyunca uçurumun kenarında yürümekle kalmamışım, aynı zamanda bu yolda resmi olarak test edilmiş, sertifikalı bir "askeri araç" kullanıyormuşum. OPPO A3'ün bu kadar uzun süre dayanması, yazılımsal kararlılığının yanında, bu sağlam donanımının da bir kanıtı....
Telefonun bu "askeri" dayanıklılığına güveneniyorum.Artık bundan sonra cep telefonu denilince benim için OPPO...!!! Ama yine de en iyi kullanım performansı için cep telefonunu 15 günde bir kez kapatıp açmakta fayda var bana göre....