Microsoft'un "Windows K2" planı

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19134 kez

Microsoft'un "Windows K2" planı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft, 2026 yılının büyük bir bölümünün Windows 11'in performansını ve güvenilirliğini iyileştirmeye ayrılacağını belirtti. Şirket, görev çubuğu, Windows Update ve diğer temel sistem bileşenlerine yönelik güncellemeleri zaten duyurmuş olsa da, yeni sızdırılan bilgiler, önümüzdeki değişikliklerin çok daha kapsamlı olduğunu gösteriyor.

Windows Central'a konuşan kaynaklar, son Windows 11 güncellemelerinin, bir dizi tartışmanın ardından işletim sistemini istikrara kavuşturmak için yapılan çok daha büyük bir iç çabanın sadece küçük bir parçası olduğunu belirtiyor. Başarısız güncellemeler ve agresif bir yapay zeka hamlesi, kullanıcıların Windows'a karşı duyduğu hayal kırıklığını artırdı ve bunun sonucunda rakipleri macOS ve Linux'un pazar payı kazandığı görülüyor.

Şirket yakın zamanda Windows'u "otomatik işletim sistemi" haline getirme yönündeki önceki planlarından geri adım attı, görev çubuğunun yeniden konumlandırılması özelliğini geri getirdi ve Insider kullanıcılarının Xbox Modunu test etmelerine ve güncellemeleri süresiz olarak ertelemelerine izin verdi .

Bu adımların, performansı önemli ölçüde iyileştirmeyi, işletim sistemi geliştirme ekiplerinin iş birliği şeklini yeniden düzenlemeyi, güvenilirliği güçlendirmeyi ve beta test kullanıcıları arasında bir topluluk duygusu yeniden oluşturmayı amaçlayan "Windows K2" stratejisinin bir parçası olduğu bildiriliyor.

Resim

Bu çabaların bir parçası olarak Microsoft, yeni özellikleri daha kademeli olarak kullanıma sunacak ve Insider kanallarından geçmeden önce her güncellemenin geçmesi gereken kalite standardını yükseltecek. Şirket ayrıca Insider test kullanıcıları için yüz yüze buluşmaları yeniden canlandırmayı planlıyor ve Windows geliştiricilerini sosyal medyada daha aktif olmaya teşvik ediyor.

Performans iyileştirmeleri, Microsoft'un anlık dosya adı aramaları hedeflediği ve resmi uygulamayı üçüncü taraf bir alternatif olan File Pilot ile karşılaştırdığı Dosya Gezgini'ne de uzanıyor. Başlangıç ​​Menüsü de elden geçirilecek ve şirket, WinUI 3 adlı bir girişimle %60'a varan performans artışı hedefliyor. Kesintiyi en aza indirmek için Windows, yakında ekran sürücülerini yalnızca yeniden başlatmalar sırasında güncelleyecek.

Resim

Oradaki baskı gerçek. Valve'ın uyumluluk katmanı geliştirme çalışmalarını desteklemeye başlamasından bu yana, birçok Windows oyunu artık SteamOS, CachyOS ve Bazzite gibi Linux dağıtımlarında daha hızlı çalışıyor . Valve'ın yakında piyasaya süreceği Steam Machine, SteamOS'u oturma odalarına ve masaüstü bilgisayarlara taşıyarak çıtayı daha da yükseltecek.

Microsoft ayrıca Windows'un özellikle 8 GB RAM'e sahip makineler olmak üzere düşük donanımlı cihazlarda daha sorunsuz çalışmasını istiyor.

Bu hamle, Apple'ın 600 dolarlık MacBook Neo'suna bir yanıt gibi görünüyor; bu dizüstü bilgisayar, Cupertino şirketinin Dell'i geride bırakarak dünya çapında üçüncü büyük dizüstü bilgisayar satıcısı olmasına yardımcı olabilir. Uygun fiyatlı MacBook, Windows ekosisteminin son zamanlarda karşılaştığı en büyük tehditlerden biri olabilir.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/112204-mi ... -menu.html
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 2432 kez

Re: Microsoft'un "Windows K2" planı

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Hala sürükle bırak yok ve görev çubuğuna kısayol yada klasör sürükleme-bırakma ...Yok yok yok...
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 862 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Windows 12 ile işlerin daha da sertleşeceğini düşünüyorum malum Windows 11 Pro 25H2'de server lomutu üzerinden yükseltme başlatayım dedim tpm 2.0 engelini aşmak için onda da başarısız oldum eski Windows 11 23H2'ye kurulum beni geri döndürdü normal kurulumda da yüzde 18-23 civarında kurulum işlemi çöktü.

Hata neydi diyenler için aşağıya hatanın resmini bırakıyorum. Server yazısına aldırmayın ben Windows 11 Pro 25H2 yükseltmesini "product server" komutu ile yapıyordum.

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

Kayserilifatih yazdı: 28 Nis 2026, 22:42 Windows 12 ile işlerin daha da sertleşeceğini düşünüyorum malum Windows 11 Pro 25H2'de server lomutu üzerinden yükseltme başlatayım dedim tpm 2.0 engelini aşmak için onda da başarısız oldum eski Windows 11 23H2'ye kurulum beni geri döndürdü normal kurulumda da yüzde 18-23 civarında kurulum işlemi çöktü.

Hata neydi diyenler için aşağıya hatanın resmini bırakıyorum. Server yazısına aldırmayın ben Windows 11 Pro 25H2 yükseltmesini "product server" komutu ile yapıyordum.

https://i.ibb.co/PZ8JwGMQ/Windows-11-23 ... Hatasi.png

Kod: Tümünü seç

1. CPU modeli ve nesli nedir?
2. BIOS mu, UEFI mi kullanıyor?
3. TPM durumu: Yok / TPM 1.2 / TPM 2.0
4. Disk bölümleme: MBR mi, GPT mi?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Cpu intel i5 3337U 1.80 up 2.7 ghz, eski tip uefi, tpm yok, disk sistemi gpt idi 24H2 kurulurken 25H2 kurulamadı sanırım disk ve acpi bölüm tablosunu yeni sistem tanımıyor tanımayınca da hata verip kurulumu iptal ediyor. Bunu yapay zekâya sorduğumda binbir şey saçmaladı güvenmedim.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

Kayserilifatih yazdı: 28 Nis 2026, 22:51 Cpu intel i5 3337U 1.80 up 2.7 ghz, eski tip uefi, tpm yok, disk sistemi gpt idi 24H2 kurulurken 25H2 kurulamadı sanırım disk ve acpi bölüm tablosunu yeni sistem tanımıyor tanımayınca da hata verip kurulumu iptal ediyor. Bunu yapay zekâya sorduğumda binbir şey saçmaladı güvenmedim.
Bendeki modeli ben eğitiyorum yani modelin kendisi benim...
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Başa dönmeyelim malum benim en ayar olduğum konulardan biri bu modeli ben eğitiyorum bölümüydü
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

Kayserilifatih yazdı: 28 Nis 2026, 22:54 Başa dönmeyelim malum benim en ayar olduğum konulardan biri bu modeli ben eğitiyorum bölümüydü
Ben sana html64 formatında bir belge vereceğim sen bunu .html şeklinde kayıt eder web tarayıcısında açar bakarsın.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Ben bu makineyle uğraşmayı bırakmamın daha doğru olduğuna karar verdim. Sürekli her açılışta her saniye gelen ve bilgisayarı açamama sebep olan bir adet bip sesi beni fazlasıyla bıktırdı. Bu gidişle bilgisayara biraz ara vereceğim.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

Kayserilifatih yazdı: 28 Nis 2026, 22:59 Ben bu makineyle uğraşmayı bırakmamın daha doğru olduğuna karar verdim. Sürekli her açılışta her saniye gelen ve bilgisayarı açamama sebep olan bir adet bip sesi beni fazlasıyla bıktırdı. Bu gidişle bilgisayara biraz ara vereceğim.
Özel posta'na bakar mısın? (forum içi)