Microsoft, 2026 yılının büyük bir bölümünün Windows 11'in performansını ve güvenilirliğini iyileştirmeye ayrılacağını belirtti. Şirket, görev çubuğu, Windows Update ve diğer temel sistem bileşenlerine yönelik güncellemeleri zaten duyurmuş olsa da, yeni sızdırılan bilgiler, önümüzdeki değişikliklerin çok daha kapsamlı olduğunu gösteriyor.
Windows Central'a konuşan kaynaklar, son Windows 11 güncellemelerinin, bir dizi tartışmanın ardından işletim sistemini istikrara kavuşturmak için yapılan çok daha büyük bir iç çabanın sadece küçük bir parçası olduğunu belirtiyor. Başarısız güncellemeler ve agresif bir yapay zeka hamlesi, kullanıcıların Windows'a karşı duyduğu hayal kırıklığını artırdı ve bunun sonucunda rakipleri macOS ve Linux'un pazar payı kazandığı görülüyor.
Şirket yakın zamanda Windows'u "otomatik işletim sistemi" haline getirme yönündeki önceki planlarından geri adım attı, görev çubuğunun yeniden konumlandırılması özelliğini geri getirdi ve Insider kullanıcılarının Xbox Modunu test etmelerine ve güncellemeleri süresiz olarak ertelemelerine izin verdi .
Bu adımların, performansı önemli ölçüde iyileştirmeyi, işletim sistemi geliştirme ekiplerinin iş birliği şeklini yeniden düzenlemeyi, güvenilirliği güçlendirmeyi ve beta test kullanıcıları arasında bir topluluk duygusu yeniden oluşturmayı amaçlayan "Windows K2" stratejisinin bir parçası olduğu bildiriliyor.

Bu çabaların bir parçası olarak Microsoft, yeni özellikleri daha kademeli olarak kullanıma sunacak ve Insider kanallarından geçmeden önce her güncellemenin geçmesi gereken kalite standardını yükseltecek. Şirket ayrıca Insider test kullanıcıları için yüz yüze buluşmaları yeniden canlandırmayı planlıyor ve Windows geliştiricilerini sosyal medyada daha aktif olmaya teşvik ediyor.
Performans iyileştirmeleri, Microsoft'un anlık dosya adı aramaları hedeflediği ve resmi uygulamayı üçüncü taraf bir alternatif olan File Pilot ile karşılaştırdığı Dosya Gezgini'ne de uzanıyor. Başlangıç Menüsü de elden geçirilecek ve şirket, WinUI 3 adlı bir girişimle %60'a varan performans artışı hedefliyor. Kesintiyi en aza indirmek için Windows, yakında ekran sürücülerini yalnızca yeniden başlatmalar sırasında güncelleyecek.

Oradaki baskı gerçek. Valve'ın uyumluluk katmanı geliştirme çalışmalarını desteklemeye başlamasından bu yana, birçok Windows oyunu artık SteamOS, CachyOS ve Bazzite gibi Linux dağıtımlarında daha hızlı çalışıyor . Valve'ın yakında piyasaya süreceği Steam Machine, SteamOS'u oturma odalarına ve masaüstü bilgisayarlara taşıyarak çıtayı daha da yükseltecek.
Microsoft ayrıca Windows'un özellikle 8 GB RAM'e sahip makineler olmak üzere düşük donanımlı cihazlarda daha sorunsuz çalışmasını istiyor.
Bu hamle, Apple'ın 600 dolarlık MacBook Neo'suna bir yanıt gibi görünüyor; bu dizüstü bilgisayar, Cupertino şirketinin Dell'i geride bırakarak dünya çapında üçüncü büyük dizüstü bilgisayar satıcısı olmasına yardımcı olabilir. Uygun fiyatlı MacBook, Windows ekosisteminin son zamanlarda karşılaştığı en büyük tehditlerden biri olabilir.
Kaynak :
https://www.techspot.com/news/112204-mi ... -menu.html