Elimdeki vbs dosyalarını çalıştırmaya çalıştığımda Windows 11 25H2'de "*vbs.* dosya uzantısı için bir komut dosyası alt yapısı yok" diyor fakat vbs uzantısını vbe yapınca çalışıyor. Garip geldi açıkçası.
Vay arkadaş, her yeni sürüm'de biraz daha Windows'u işlevsiz hale getiriyorlar.Allah(c.c)'tan bende Acronis .tib Win11.24H2 x64 yedeği var (tüm sürücüler ve MS-Store uygulamaları kurulu halde ve XP Reg Optimasyonları yapılmış durumda hazır geri yükleme seçeneği)
Edit : exe yi denedim. win 10 pro 1709 da çalıştı. Ancak o kısmı biraz bekletip açtı.
Scripti denedim. çalıştı. Ve o kısmı şak diye hızlı açtı. Script içeriğini kullanacağım. Teşekkürler.
Elimdeki scriptler bu scriptle birlikte toplamda 75 adet olacak artık.
Kayserilifatih yazdı: 04 Nis 2026, 15:22
Ben normalde şu vbs scriptni kullanıyorum kolayca varıyordum virüs ve koruma bölümüne şimdi sadece Windows 10'da çalışıyor.
Set objShell = CreateObject("WScript.Shell")
objShell.Run "windowsdefender://threat"
Bunu Sordum.org sitesinde defender control klasörü içinde Yıllardır veriyoruz oradanmı aldın ? , VBscript gibisi yoktur. Powershell 10 kat ağır çalışır.
burak35 yazdı: 04 Nis 2026, 15:16
Tarkan bi bu exe windows 10 da çalışıyor mu ?
Çalışır , zaten denemişsin'de , lakin İlerde hiçbirisi çalışmayacak o nedenle Vbscript i şimdilik unutun sadece Bir süre daha nostaljik takılırız.
Ben yapay zekadan aldım Tarkan abi ona bunu vbs olarak nasıl yaparım diye sordum cevap olarak bunu verdi ben de işe yarayınca paylaşayım arkadaşların işine yarasın diye düşündüm belki de yapay zeka sordum org'daki programdan kodları çalıp bana vermiştir onu bilemiyorum.
Yok çaldığını sanmam, Birileri Upload ettiyse veritabanına eklemiştir. Çünkü kodları direkt Vbs olarak 5-6 sene önce paylaşmıştık. Bu kod Microsoftun belgelenmeyen kodlarından biriydi (Son durum nedir bilemiyorum) , hatta yanılmıyorsam halen düne kadar Winaero bilmediğinden Tweakerinde kullanmamıştı.
Defenderdaki ilgili kısmı script şak diye açıyor. Ama exe şak diye hemen açamıyor. Biraz bekletiyor.
Bu neden böyle ? Acaba exe nin içinde powershell kodları mı var ? powershell yavaş çalışıyor sanırım?
Videoda da söylediğim gibi 2 satırlık Powershell kodu (Sanırım videoyu izlemedin) , Powershell Vbscriptten Milyar kat daha ağır çalışan Beş para etmez birşey. Malesef Vbscript yakında tamamen kullanılmaz hale geleceği için artık kullanmıyorum.