Windows ISO Editlemek?

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 84 kez

Windows ISO Editlemek?

Mesaj gönderen yusufdj »

Merhaba, kendim için bir windows 11 isosu editlemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim acaba? Bu işlem kolay mı yoksa zahmetlimi? Bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 928 kez

Re: Windows ISO Editlemek?

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Ben Ntlite kullanıyorum fakat Msmg Toolkit de denenebilir. Zorluk seviyesi sistemin ayarlarına ve sileceğin bileşenlere ne kadar hakim olduğuna göre değişir. ISO dosyasının içeriğini bir klasöre açacaksın oradan komut satırından çeşitli komutlarla isoyu bir klasöre çıkaracaksın öyle düzenleyeceksin sonra iso şekline boot edilebilir şekilde tekrar getireceksin. Bu işi bilmiyorsan karmaşıktır fakat biliyorsan karmaşıklığı kolaylaştırmak da insanın kendi elindedir.
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

Kayserilifatih yazdı: 08 Mar 2026, 21:55 Ben Ntlite kullanıyorum fakat Msmg Toolkit de denenebilir. Zorluk seviyesi sistemin ayarlarına ve sileceğin bileşenlere ne kadar hakim olduğuna göre değişir. ISO dosyasının içeriğini bir klasöre açacaksın oradan komut satırından çeşitli komutlarla isoyu bir klasöre çıkaracaksın öyle düzenleyeceksin sonra iso şekline boot edilebilir şekilde tekrar getireceksin. Bu işi bilmiyorsan karmaşıktır fakat biliyorsan karmaşıklığı kolaylaştırmak da insanın kendi elindedir.
Önceden yapmadığım bir iş bu. Kendime güveniyorum aslında :) denemem gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Yaparsın sadece hangi hizmetleri kapatıp hangisini açık bırakacağına, hangi uygulamaları silip hangilerini bırakacağına, hangi reg tveak kayıtlarını ekleyeceğine, hangi sürücüleri ekleyeceğine dikkat edersen sorun yaşamazsın fakat sistem için kritik olan bir ayarı yanlışlıkla devre dışı bırakır veya silersen hazırladığın sistem çöp olabilir. Zamanında öyle çok çöp sistem yaptım kararlılığımla sonunda hatalarımı minimuma indirerek başardım yoksa pes etseydim şimdi bu modifiye sistemleri yapmıyor olurdum.

Önceki bir konuya bununla ilgili yorumlar yapmışım ona da bakabilirsin viewtopic.php?p=549961&hilit=Ntlite#p549961
En son Kayserilifatih tarafından 17 Mar 2026, 20:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Ntlite videoları var youtube kanallarında oralardan bakarak yaparsın. Birde ognitorenks diye biri var. Onun blogtada güzel ntlite anlatımları var.
Ondanda yardım alabilirsin. konularda uzun uzun yazmış anlatmış o ognitorenks nickli kişide. istersen bi göz at.
Herşeyi kaldırma, herşeyi kapatma. bazıları lazımken bazılarıda lazım değildir. iyi araştırma yap.

Mesela belki işine yarayabilir diye windows 10 da kapattığım hizmetlerin ve zamanlanmış görevlerin çıktısını paylaşayım.
Bu konularada göz atabilirsin. bu 2 konuda epey bi yardımcı olur sana.
viewtopic.php?t=214378
viewtopic.php?t=214028

Edit : yazmayı unutmuşum, sakın ola hizmet yada zamanlanmış görev silme. İhtiyacın yoksa sadece devre dışı bırakmaya çalış.
Çünkü sistem ve zamanlanmış görev silmek, özelliklede hizmet servis silmek windows ta bir süre sonra sorun sıkıntı yaşanmasına neden olabilir.
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

Çok teşekkürler yardımlarınız için.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Takıldığın yer olursa istediğin zaman tekrar sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Deneme amaçlı sistem yaptınız mı yusuf ? bence 1 tane sistem yapıp sanalda deneyin. Sisteminiz güçlüydü diye hatırlıyorum.
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

burak35 yazdı: 10 Mar 2026, 11:16 Deneme amaçlı sistem yaptınız mı yusuf ? bence 1 tane sistem yapıp sanalda deneyin. Sisteminiz güçlüydü diye hatırlıyorum.
Deneme amaçlı hiç yapmadım bu zamana dek. Deneyip dediğin gibi sanalda deneyeceğim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

tamam. şimdiden kolay gelsin o zaman. Umarım sorunsuz bi deneyimin olur.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Sanalda denemek şart çünkü sistem hazırlanırken kurulumunda sıkıntı varsa gerçek sisteme zaten kurulmaz veya kurulsa bile bazı özellikleri sıkıntılı olur ama öncelikle sanalda denersen öncelikle test etmiş olursun işin garanti olur.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Kesinlikle virtualbox yada vmwarede denemek lazım.