İnternet Aleminde "Kıyamet"....!!!

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2517 kez

İnternet Aleminde "Kıyamet"....!!!

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Google gazeteciliği öldürmek için bir adım daha attı: Yapay zeka Türkiye'de de devrede
Resim
ABD ve Avrupa’da haber sitelerinin trafiğini sert düşüren Google’ın yapay zekâ destekli arama modu Türkiye’de de devreye girdi. Sistem, sorulara doğrudan yanıt vererek kullanıcıları içerik üreten sitelere yönlendirmeden bilgiyi arama sayfasında sunuyor. Google bunun için gazetelere tazminat ödemeyi de reddediyor.

Google güncelleme adı altında yaptığı hamlelerle başta muhalifler olmak üzere çok sayıda haber sitesini geriye atarak okurun önüne çıkarmamış, bir yandan haber alma özgürlüğüne müdahale ederken bir yandan da kurumları maddi zarara uğratmıştı.

Türkiye'de ve dünyada çok sayıda örneği görülen sansür uygulamasının ardından yeni hamlesini yapan Google, gazeteciliğe bir darbe daha indirdi.

YAPAY ZEKA TÜRKİYE'DE DE DEVREDE

Google, ABD ve Avrupa’da yayıncıların ciddi trafik kaybı yaşatan yapay zekâ destekli arama modunu Türkiye’de de kullanıma açtı. Avrupa’da bazı yayıncılar bu özellik nedeniyle arama trafiğinde yaklaşık yüzde 50’ye varan düşüş yaşandığını ifade ederken, benzer bir etkinin Türkiye’de de görülebileceği belirtiliyor.
Resim
Yeni sistemde Google’ın yapay zekâsı, yapılan aramalara doğrudan yanıt vererek kullanıcıya geniş bir özet sunuyor. Böylece kullanıcıların içerik üreten sitelere yönlendirilme ihtiyacının azalabileceği ifade ediliyor.

Google’ın yapay zekâ destekli arama sonuçlarında ana kaynak küçük bağlantılarla gösterilse de, temel bilgi doğrudan arama sayfasında yer aldığı için kullanıcıların bu bağlantıları tıklama ihtiyacının azaldığı belirtiliyor. Bu durumun özellikle haber siteleri açısından önemli bir trafik kaybına yol açabileceği değerlendiriliyor.

GOOGLE GAZETECİLİĞİ ÖLDÜRMEK İÇİN BİR ADIM DAHA ATTI

Yeni modda Google’ın resmi siteleri, sosyal medya hesaplarını ve bazı küçük ölçekli içerik üreticilerini daha görünür hale getirmeye çalıştığı ifade ediliyor. Şirket aynı zamanda içerik üreticileri için önemli trafik kaynaklarından biri olan “Keşfet” bölümünde de güncellemeler yapıyor ve burada sosyal medya hesaplarını daha fazla öne çıkarıyor.
Resim
Bu gelişmeler, haber sitelerinin Google aramalarında görünürlüğünün azalabileceği yönündeki endişeleri artırdı. Google’ın yapay zekâsı bazı aramalara, kullanıcıların ayrıca “AI modu”nu seçmesine gerek kalmadan otomatik olarak yanıt verebiliyor.

Yapay zekâ tarafından oluşturulan yanıtlar geniş bir metinle arama sorgusuna karşılık gelen bilgileri sunuyor. Ancak bazı durumlarda bu bilgilerin sorguyla tam örtüşmeyebildiği veya doğruluğunun teyit edilmesi için ek arama yapılmasının gerekebildiği de ifade ediliyor.

"YÖNLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Google ise yapay zekâ destekli arama özelliklerinin web ekosistemini desteklediğini savunuyor. Şirket 18 Şubat’ta yaptığı açıklamada, bu özelliğin Türkiye’de de kullanıma açılacağını duyurmuştu.

Açıklamada, “Yapay zekâ deneyimlerimiz de dahil olmak üzere tüm arama özelliklerimiz açık web ekosistemini desteklemek ve öne çıkarmak amacıyla tasarlanmıştır. Her gün web sitelerine milyarlarca tıklama yönlendirmeye devam ediyoruz. Yeni yapay zekâ deneyimlerinin, kullanıcıların daha fazla soru sormasını sağlayarak işletmeler ve içerik üreticileri için yeni keşif fırsatları yaratacağına inanıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Resim
Google’a göre Gemini 3 altyapısıyla çalışan “AI Modu”, gelişmiş muhakeme yeteneği ve çok modlu yapısıyla metin, ses ve görüntü üzerinden arama yapılmasına olanak sağlıyor. Sistem, kullanıcıların sorularını alt başlıklara ayırarak aynı anda çok sayıda sorgu gerçekleştiren “query fan-out” tekniğiyle daha kapsamlı sonuçlar üretmeyi hedefliyor.

AB’DE SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Google’ın yapay zekâ destekli arama sonuçları Avrupa’da da tartışma konusu olmaya devam ediyor. Avrupa Komisyonu, arama sonuçlarının üstünde görünen yapay zekâ özetleri nedeniyle Google hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında şirketin bu hizmeti sağlamak için web sitelerinden veri kullanıp kullanmadığı ve yayıncılara uygun bir tazminat ödeyip ödemediği inceleniyor. Ayrıca YouTube videolarının daha geniş yapay zekâ sistemlerinin geliştirilmesinde kullanılıp kullanılmadığı ve içerik üreticilerinin bu süreçten çıkma seçeneğine sahip olup olmadığı da araştırılıyor.

Reuters’ın aktardığına göre Avrupa Yayıncılar Konseyi (EPC) de Google’ın yapay zekâ özetleri nedeniyle Avrupa Birliği’ne antitröst şikayetinde bulundu.

EPC Başkanı Christian Van Thillo, “Amaç, baskın bir kapı bekçisinin yayıncıların içeriğini rızaları olmadan ve adil bir tazminat ödemeden kullanmasını engellemektir.” açıklamasını yaptı.

İngiliz Daily Mail gazetesi de 2025 yılında yayımladığı haberde, Google’ın yapay zekâ destekli “AI Overviews” özelliğinin devreye girmesinin ardından bazı sitelerin arama sonuçlarından aldığı tıklamalarda yaklaşık yüzde 50 düşüş yaşandığını iddia etmişti.

YAPAY ZEKÂDA LİSANS TARTIŞMASI

Yayıncılar, büyük teknoloji şirketlerinin gazetecilik içeriklerini yapay zekâ sistemlerinde kullanırken yeterli ödeme yapmadığını savunuyor. Bazı yapay zekâ şirketleri yayıncılarla lisans anlaşmaları yaparken, Google’ın bu konuda sınırlı adım attığı eleştirileri dile getiriliyor.

Eleştirmenlere göre Google, arama motorundaki hâkim konumuna dayanarak içeriklere ödeme yapmadan erişim sağlayabiliyor. Bunun da hem rekabeti bozduğu hem de telifli içeriklerin yapay zekâ kullanımı için işlevsel bir lisanslama pazarının oluşmasını zorlaştırdığı ifade ediliyor.

GAZETE DUVAR KAPANMIŞTI

Türkiye’de de Google algoritmalarının medya üzerindeki etkisi son dönemde tartışma konusu olmuştu. Gazete Duvar, 12 Mart 2025’te yayın hayatına son verdiğini açıklamıştı. Gazete yönetimi kapanma gerekçesi olarak Google’ın algoritma değişiklikleri nedeniyle yaşanan ciddi trafik ve gelir kayıplarını göstermişti.

Kaynak :

https://halktv.com.tr/gundem/google-gaz ... e-1013889h
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 285 kez

Re: İnternet Aleminde "Kıyamet"....!!!

Mesaj gönderen burakhi »

Evet başladı birde minik ikonlar koyuyor bilgi şuradan hesabı

Diğerlerinde bu kaynak olayınına başlamış minnak ikonlarla kaynak belirtiyorlar sözde halbuki direkt URL basıp kaynağı daha belirğin yapabilir... Ama buda yeterli değil.

Yaw aslında güzel bunu inkâr edemem Ai işleri fena kolaylaştırdı ama emek verenler batacak bence tüm ai araçları kaynaklara alıntıladığı veya verdiği bilgi başına ödeme yapmalı yoksa içerik üretici biter.

Bu sistemi kurmak zor değil ama kanuni zorlama bekliyorlar işlerine gelmiyor tabikide
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Yapay zeka malesef heryerde devrede. Ve herşeye entegre etmeye çalışıyorlar. Google ı açıyorsun ortadaki barda sağta "ai mode" yazıyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19764 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Bunun adı yağmadır , başka açıklaması yok , eskiden botla içerik çekerlerdi aynını şimdi Yapay zeka adı altında yapıyorlar. Lakin Yapay zeka içerik üretemediği için bu yağmalama kısa dönemde Sahiplerine büyük para kazandırsa da içerik üreticilerini yazmaktan vazgeçireceğinden ,uzun vadede tıkanır ve çok daha büyük sorunlara yolaçar. Hintlilerin olmayan aklı sadece kısa günün karına bakarlar.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Sonuna kadar katılıyorum. Elimdeki zamanlanmış görevlerin listesini birkaç yapay zeka motoruna paylaştım.
ve dedim ki "aşağıdaki zamanlanmış görevleri 2 tıkla açan ve 2 tıkla kapatan iki script yazıp bana verir misin ?
Yazdığım gayet sade öz basit ve anlaşılırdı gördüğünüz gibi ? peki geri zekalı yapay zeka bana ne cevap verdi ?

tabikide dedi, ve verdiğin listeyi 2 tıkla açan ve 2 tıkla kapatan bir powershell betiği hazırladım ?
Ve bunlarla açıp kapatabilirsiniz dedi ? dalga geçer gibi ? alay eder gibi ?

Oysaki ben ondan Script istemiştim ! powershell kodu ? yada powershell betiği istemedim ki ?
Bu niye kendi kafasına göre, kendi keyfine göre gelip bana dalga geçer gibi alay eder gibi powershell dayatıyo ?
Bu nedir ? bu neyin kafası ? yahu senden powershell isteyen kim ? be aptal yapay zeka ?

Ben ne yazmışım orada ? script demişim script ? scrip diyince aklınıza ne geliyo ? herkese soruyorum ?
Benim aklıma script diyince yeşil ikonlu script geliyo abi, bu kadar basit yani. Böyle basit işlerde bile dalga geçer gibi alay eder gibi,
hehe al sana powershell scripti yaptım, al bunu kullan diyo. Ben mecbur muyum powershell kullanmaya ?
Ben powershell bilmiyorum ki ? ben onu nasıl düzenleyeceğim ? ben onu nasıl editleyeceğim ?
Ben onu kendime göre nasıl şekillendireceğim ? işte bunu hiç ama hiç düşünen ve afedersiniz ama takan bile yok.
Bu ne saçmalık yahu ? bu neyin powershel zorlaması ? bu neyin powershell dayatması böyle ?

Mesela Hayvan kesmeyi bilmeyen adamın eline bıçak verip al hayvan kes derisi yüz demek gibi birşey bu.
Hoş gerçi böyle birşeyi bilsem bile yapmam. vicdanen çok rahatsız olurum. Örnek biraz uç bi örnek oldu. Kimse kusuruma bakmasın.
ama çok kızdım gerçekten. kaç gündür uğraşıyorum. Yapay zeka motorları kendi hazırladıkları scripte bile bi hata var eksik var diyorlar.
Bi daha copy paste yapıp soruncada bu seferde yine dalga geçer gibi hata yok eksik yok diyorlar. Valla ne yapacağımı şaşırdım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

burak35 yazdı: 10 Mar 2026, 11:48Yapay zeka motorları kendi hazırladıkları scripte bile bi hata var eksik var diyorlar.
Bunu denemiştim , Sırf test için Yapay zekaya basit sayılabilecek lakin yinede 150 satır kadar olan bir kodlama yaptırdım. Ardından birkaç hafta bekledim aynı yapay zekaya kodları verdim , bana şurasında hata var şurası şöyle daha iyi olur vs. demeye başladı :-D
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Basit bir "masaüstüne kişiselleştir ekle" diye bir reg kaydı verdim yapay zekaya neresi yanlış düzelt dedim, tamamen doğru olan kodlara "şurası yanlış doğrusu şöyledir" demeye başladığı an kahkahayı bastığım an oldu :lol:
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

velociraptor yazdı: 10 Mar 2026, 19:31
burak35 yazdı: 10 Mar 2026, 11:48Yapay zeka motorları kendi hazırladıkları scripte bile bi hata var eksik var diyorlar.
Bunu denemiştim , Sırf test için Yapay zekaya basit sayılabilecek lakin yinede 150 satır kadar olan bir kodlama yaptırdım. Ardından birkaç hafta bekledim aynı yapay zekaya kodları verdim , bana şurasında hata var şurası şöyle daha iyi olur vs. demeye başladı :-D
Ben şahsi olarak bu düşüncene katılmıyorum.Sayın admin, sen beni az çok bu forum'da karşılıklı saygı çerçevesinde, ikimizin aramızda geçen özel sohbetlerinden az çok beni tanırsın.Eğer ben bir düşünceye karşı çıkıyorsam, belli ki ve anla ki elimde çok kuvvetli argümanlar'a sahip olduğumdan....Bu bağlam'da beni herkes yanlış anlayabilir/tepki gösterebilir amenna buna bir diyeceğim yok, olması gereken de bu.Ama sen başka...Eğer birşeyin üzerini ısrarla vurguyorsam, sen şöyle düşünmelisin bana göre (bende böyle düşünürüm) "TRWE_2012 , birşey üzerinde ısrarla durup, tencit pilavı gibi birşeyi ısıtıp ıstıp öne sürüyorsa, söylediklerinde gerçekten "gerçek payı" olabilir...." Şimdi kendimce, senin nazarında yanlış anlaşılmanın önüne geçtikten sonra, aşağıdaki ekran görüntüleri inceler misin?

Yapay Zeka Modelleri : GPT v5.2.1 ve Claude Sonnet v4.6.0 kullanılarak, biraz benim kendi bash shell kodlama bilgisi ile oluşturulan bash shell betiği ...

youtube_video_downloader_PRO_v1.1.0.sh

Kod: Tümünü seç

#!/bin/bash

# =========================================================
# YouTube Video + Altyazı İndir ve Otomatik Senkronla
# 
# Bu sürümle:
# 1. Video ve altyazı birlikte indiriliyor
# 2. Altyazı video süresine göre otomatik kaydırılıyor
# 3. Orijinal altyazı bozulmadan _shifted.srt olarak kaydediliyor
#
# Böylece uzun videolarda küçük kaymalar otomatik düzeltilebilir.
# =========================================================

echo "=== YouTube Video + Altyazı İndir ve Otomatik Senkronla ==="

read -rp "YouTube video linkini girin: " URL
read -rp "Videonun indirileceği klasör yolunu girin: " OUTPUT_DIR
mkdir -p "$OUTPUT_DIR"

echo "İndirme başlıyor..."

yt-dlp \
-f "bestvideo[ext=mp4]+bestaudio[ext=m4a]/bestvideo+bestaudio/best" \
--merge-output-format mp4 \
--write-subs --sub-lang tr --convert-subs srt \
-o "$OUTPUT_DIR/%(title)s.%(ext)s" \
"$URL"

if [ $? -ne 0 ]; then
    echo "Hata: Video ve/veya altyazı indirilemedi!"
    exit 1
fi

video_file=$(find "$OUTPUT_DIR" -maxdepth 1 -type f -name "*.mp4" | head -n1)
srt_file=$(find "$OUTPUT_DIR" -maxdepth 1 -type f -name "*.tr.srt" | head -n1)

if [[ -z "$video_file" ]]; then
    echo "Hata: Video dosyası bulunamadı."
    exit 1
fi
if [[ -z "$srt_file" ]]; then
    echo "Uyarı: Türkçe altyazı bulunamadı. Senkron kontrol atlanıyor."
    exit 0
fi

echo "Video ve altyazı bulundu. Senkron kontrol başlıyor..."

# Video süresi
video_duration=$(ffprobe -v error -show_entries format=duration -of default=noprint_wrappers=1:nokey=1 "$video_file")
video_duration=${video_duration%.*}

# Altyazı süresi
last_time=$(grep -Eo '[0-9]{2}:[0-9]{2}:[0-9]{2},[0-9]{3}' "$srt_file" | tail -1)
last_time=${last_time/,/.}
IFS=":. " read -r h m s ms <<< "$last_time"
subtitle_duration=$((10#$h*3600 + 10#$m*60 + 10#$s))

# Fark hesapla
difference=$((video_duration - subtitle_duration))

echo
echo "Video Süresi (sn): $video_duration"
echo "Altyazı Süresi (sn): $subtitle_duration"
echo "Fark (sn): $difference"
echo

if [[ ${difference#-} -le 2 ]]; then
    echo "Senkron uyumlu. Kaydırmaya gerek yok."
else
    echo "Fark var. Altyazı otomatik kaydırılıyor..."

shift_sec=$difference
    srt_shifted="${srt_file%.srt}_shifted.srt"

awk -v shift="$shift_sec" '{
        if ($0 ~ /-->/) {
            split($1,a,":");
            split($2,b,":");
            h1=a[1]; m1=a[2]; split(a[3],c,","); s1=c[1]; ms1=c[2];
            h2=b[1]; m2=b[2]; split(b[3],d,","); s2=d[1]; ms2=d[2];

t1=(h1*3600 + m1*60 + s1 + shift); t2=(h2*3600 + m2*60 + s2 + shift);

if (t1<0) t1=0; if(t2<0) t2=0

h1=int(t1/3600); m1=int((t1%3600)/60); s1=int(t1%60)
            h2=int(t2/3600); m2=int((t2%3600)/60); s2=int(t2%60)

printf("%02d:%02d:%02d,%s --> %02d:%02d:%02d,%s\n", h1,m1,s1,ms1,h2,m2,s2,ms2)
        } else {
            print
        }
    }' "$srt_file" > "$srt_shifted"

echo "Kaydırılmış altyazı dosyası oluşturuldu: $srt_shifted"
fi

echo "İşlem tamamlandı."
Bu betiği ilk bugün şimdi denedim .Sonuç evraka...!!! İstediğimden alasını aldım.Sende bu betiği Live DVD (USB Flash bellek) üzerinden Linux Mint ile deneyebilirsin.Live DVD internete giriyor.

KOMUT ÇIKTISI : (LXTerminal v0.68)

Kod: Tümünü seç

Dosya: /home/linuxmaster/Belgeler/Bash SHELL BETİKLERİ/kodlanan betikler 2026/youtube_video_downloader_PRO_v1.1.0.sh
linuxmaster@notebook-pc:~/Belgeler/Bash SHELL BETİKLERİ/kodlanan betikler 2026$ ./youtube_video_downloader_PRO_v1.1.0.sh
=== YouTube Video + Altyazı İndir ve Otomatik Senkronla ===
YouTube video linkini girin: https://www.youtube.com/watch?v=KoyQ0em_Npw
Videonun indirileceği klasör yolunu girin: /home/linuxmaster/Masaüstü         
İndirme başlıyor...
[youtube] Extracting URL: https://www.youtube.com/watch?v=KoyQ0em_Npw
[youtube] KoyQ0em_Npw: Downloading webpage
WARNING: [youtube] No supported JavaScript runtime could be found. Only deno is enabled by default; to use another runtime add  --js-runtimes RUNTIME[:PATH]  to your command/config. YouTube extraction without a JS runtime has been deprecated, and some formats may be missing. See  https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/wiki/EJS  for details on installing one
[youtube] KoyQ0em_Npw: Downloading android vr player API JSON
[info] KoyQ0em_Npw: Downloading subtitles: tr
[info] KoyQ0em_Npw: Downloading 1 format(s): 399+140
[info] Writing video subtitles to: /home/linuxmaster/Masaüstü/STARCRAFT Full Movie 2025: Sci Fi | Superhero FXL Action Fantasy Movies 2025 in English (Game Movie).tr.vtt
WARNING: The extractor specified to use impersonation for this download, but no impersonate target is available. If you encounter errors, then see  https://github.com/yt-dlp/yt-dlp#impersonation  for information on installing the required dependencies
[download] Destination: /home/linuxmaster/Masaüstü/STARCRAFT Full Movie 2025: Sci Fi | Superhero FXL Action Fantasy Movies 2025 in English (Game Movie).tr.vtt
[download] 100% of   61.92KiB in 00:00:00 at 132.08KiB/s
[SubtitlesConvertor] Converting subtitles
Deleting original file /home/linuxmaster/Masaüstü/STARCRAFT Full Movie 2025: Sci Fi | Superhero FXL Action Fantasy Movies 2025 in English (Game Movie).tr.vtt (pass -k to keep)
[download] Destination: /home/linuxmaster/Masaüstü/STARCRAFT Full Movie 2025: Sci Fi | Superhero FXL Action Fantasy Movies 2025 in English (Game Movie).f399.mp4
[download] 100% of    1.47GiB in 00:10:50 at 2.32MiB/s
[download] Destination: /home/linuxmaster/Masaüstü/STARCRAFT Full Movie 2025: Sci Fi | Superhero FXL Action Fantasy Movies 2025 in English (Game Movie).f140.m4a
[download] 100% of   93.91MiB in 00:00:50 at 1.88MiB/s
[Merger] Merging formats into "/home/linuxmaster/Masaüstü/STARCRAFT Full Movie 2025: Sci Fi | Superhero FXL Action Fantasy Movies 2025 in English (Game Movie).mp4"
Deleting original file /home/linuxmaster/Masaüstü/STARCRAFT Full Movie 2025: Sci Fi | Superhero FXL Action Fantasy Movies 2025 in English (Game Movie).f399.mp4 (pass -k to keep)
Deleting original file /home/linuxmaster/Masaüstü/STARCRAFT Full Movie 2025: Sci Fi | Superhero FXL Action Fantasy Movies 2025 in English (Game Movie).f140.m4a (pass -k to keep)
Video ve altyazı bulundu. Senkron kontrol başlıyor...

Video Süresi (sn): 6084
Altyazı Süresi (sn): 6068
Fark (sn): 16

Fark var. Altyazı otomatik kaydırılıyor...
Kaydırılmış altyazı dosyası oluşturuldu: /home/linuxmaster/Masaüstü/STARCRAFT Full Movie 2025: Sci Fi | Superhero FXL Action Fantasy Movies 2025 in English (Game Movie).tr_shifted.srt
İşlem tamamlandı.
linuxmaster@notebook-pc:~/Belgeler/Bash SHELL BETİKLERİ/kodlanan betikler 2026$ 

Bakasın admin çıktıya, benim bash shell bilgim 10-12 yıllık ama bu kadar ayrıntılı bir betik yazmam mümkün değil.İşte burada YZ modelleri devreye girdi.Ve sonuçta ortaya öyle güzel ve basit bir betik çıktı ki Windows'taki indirici yazılımlar yanında öğrenci kalır.

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ (Sistem : GNU/Linux Mint 22.2 LXDE v13.0 x64 OS - VLC Player)
Resim
Sol taraftaki inen dosyalara bakmanı isterim...

Uygulaması : (Video açılıyor daha da önemlisi alt yazı dosyası senkonize mi?)
Resim
SONUÇ : Mutlu Son...

Ben, TRWE_2012 yapay zeka'dan istediğimi hep aldım.Bu oran %97.5...(ha bazen sapıtıyor ona bir itirazım yok)

Nasıl aldım bu sonucu, tabii ki kendi kullanıcı hesabım ile....

Burada konusunu açmışım

viewtopic.php?t=229887

Hesapsız olmuyor.Bizim admin olmak üzere, diğer üyelerin istediklerini alamasının altında bu neden var bana göre....
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Olasıdır ben genelde üyelik isteyen şeyleri pek kullanmıyorum.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

burak35 yazdı: 10 Mar 2026, 11:48 Sonuna kadar katılıyorum. Elimdeki zamanlanmış görevlerin listesini birkaç yapay zeka motoruna paylaştım.
ve dedim ki "aşağıdaki zamanlanmış görevleri 2 tıkla açan ve 2 tıkla kapatan iki script yazıp bana verir misin ?
Yazdığım gayet sade öz basit ve anlaşılırdı gördüğünüz gibi ? peki geri zekalı yapay zeka bana ne cevap verdi ?

tabikide dedi, ve verdiğin listeyi 2 tıkla açan ve 2 tıkla kapatan bir powershell betiği hazırladım ?

Oysaki ben ondan Script istemiştim ! powershell kodu ? yada powershell betiği istemedim ki ?
Bu niye kendi kafasına göre, kendi keyfine göre gelip bana dalga geçer gibi alay eder gibi powershell dayatıyo ?
Bu nedir ? bu neyin kafası ? yahu senden powershell isteyen kim ? be aptal yapay zeka ?

Ben ne yazmışım orada ? script demişim script ? scrip diyince aklınıza ne geliyo ? herkese soruyorum ?
Benim aklıma script diyince yeşil ikonlu script geliyo abi, bu kadar basit yani. Böyle basit işlerde bile dalga geçer gibi alay eder gibi,
hehe al sana powershell scripti yaptım, al bunu kullan diyo. Ben mecbur muyum powershell kullanmaya ?
Ben powershell bilmiyorum ki ? ben onu nasıl düzenleyeceğim ? ben onu nasıl editleyeceğim ?
Ben onu kendime göre nasıl şekillendireceğim ? işte bunu hiç ama hiç düşünen ve afedersiniz ama takan bile yok.
Bu ne saçmalık yahu ? bu neyin powershel zorlaması ? bu neyin powershell dayatması böyle ?

Mesela Hayvan kesmeyi bilmeyen adamın eline bıçak verip al hayvan kes derisi yüz demek gibi birşey bu.
Hoş gerçi böyle birşeyi bilsem bile yapmam. vicdanen çok rahatsız olurum. Örnek biraz uç bi örnek oldu. Kimse kusuruma bakmasın.
ama çok kızdım gerçekten. kaç gündür uğraşıyorum. Yapay zeka motorları kendi hazırladıkları scripte bile bi hata var eksik var diyorlar.
Bi daha copy paste yapıp soruncada bu seferde yine dalga geçer gibi hata yok eksik yok diyorlar. Valla ne yapacağımı şaşırdım.
Bak @burak35 forumdaş, senin bir türlü indiremediğin flimi ben , betikle 10 dk.'da indirdim ve denedim.Türkçe izlenebiliyor.

GNU/Linux OS + YZ = PowerUSER... demektir.

Ekran Görüntüsü : (Sistem : GNU/Linux Mint 22.2 LXDE v13.0 - VLC Player)
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 285 kez

Mesaj gönderen burakhi »

Abi kod yazamıyor demeyin takla attırıyor. İşimi görüyorum ama bir yandan da işimiz bitti diyorum düzgün, detaylı anlatıp gerekirse ekran görüntüsü vb. verince aman aman fena
.
Tabiki üye, ücretli, free olayıda fark ediyor. Mesela ai adı cludemi neydi hatırlamıyorum üye oldum ilk işi süper ötesiydi sohbetin limiti dolup ikinciye geçince sapıttı
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

burakhi yazdı: 11 Mar 2026, 00:05 Abi kod yazamıyor demeyin takla attırıyor. İşimi görüyorum ama bir yandan da işimiz bitti diyorum düzgün, detaylı anlatıp gerekirse ekran görüntüsü vb. verince aman aman fena
.
Tabiki üye, ücretli, free olayıda fark ediyor. Mesela ai adı cludemi neydi hatırlamıyorum üye oldum ilk işi süper ötesiydi sohbetin limiti dolup ikinciye geçince sapıttı
Sana bir taktiksel manevra hareketi vereyim.

Diyelimki 18.sorudan sonra 19.soruya geçmeden önce sohbet kaydını sil, yeni bir sohbet kaydı aç.O zaman limit, unlimited oluyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

velociraptor yazdı: 10 Mar 2026, 19:31
Valla bendede aynısı oldu ya. :) Ne yapacağımı şaşırdım :=)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

TRWE_2012 yazdı: 10 Mar 2026, 22:26
burak35 yazdı: 10 Mar 2026, 11:48 Sonuna kadar katılıyorum. Elimdeki zamanlanmış görevlerin listesini birkaç yapay zeka motoruna paylaştım.

Bak @burak35 forumdaş, senin bir türlü indiremediğin flimi ben , betikle 10 dk.'da indirdim ve denedim.Türkçe izlenebiliyor.

GNU/Linux OS + YZ = PowerUSER... demektir.

Ekran Görüntüsü : (Sistem : GNU/Linux Mint 22.2 LXDE v13.0 - VLC Player)
Resim
Resim
Gerek yok. Aslında filmi geçen günlerde ok.ru dan bulup indirmiştim. Fakat en boy oranlarını çözünürlüğünü beğenmedim.
Ben 640x360 yada 852x480 olmayan videoları arşivime eklemiyorum. Biraz takıntılıyım malesef.
aslında uğraşsam en boy oranını yukarda istediğim şekilde ayarlarımda, işte o da biraz zaman alır tabi.
Müsait değildim biara pek.