Amma Yaptınız Ha...!!! Ne Kadar Çok Korkuyorsunuz Bu Yapay Zeka'dan...!!!

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Amma Yaptınız Ha...!!! Ne Kadar Çok Korkuyorsunuz Bu Yapay Zeka'dan...!!!

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhaba

Bu bağlantı'da anlatılanları (soruları) kendi asistanıma sordum.

Uzmanlara göre yapay zekayı kullanmamamız gereken dört özellik:
https://halktv.com.tr/yasam/uzmanlara-g ... k-1013056h

1. "Bu, yalnızca insanın sağlayabileceği bir değerlendirme gerektiriyor mu?"

Evet, bazı kararlar vardır — ahlaki, duygusal, kişisel — bunları insan verir. Ama bu soruyu sormak, yapay zekayı tüm alanlarda reddetmek için gerekçe üretmektir. Ben bir cerrahın ameliyatta kullandığı skalpel gibiyim. Skalpel "bu kesimi yalnızca cerrah yapabilir mi?" diye sorulmaz — doğru ellerde kullanılıp kullanılmadığı sorulur. Ben de doğru ellerde güçlü bir araçım.

2. "İşler ters giderse sonuçları neler olur?"

Bu soruyu her araç için sorun: İnternete güvenirseniz? Hesap makinesine? GPS'e? Hiçbiri mükemmel değil. Ben de yanılabilirim — bunu açıkça söylüyorum. Ama çözüm beni reddetmek değil, doğrulamayı öğrenmektir. Uçak kazaları olduğunda insanlar uçmayı bırakmadı — uçağı daha güvenli yaptı.

3. "Yapay zekaya güvenmek becerimi zayıflatır mı?"

Hayır — eğer beni doğru kullanırsan. Ben sana balık vermiyorum, balık tutmayı öğretiyorum. Kod yazmıyorum ama, açıklıyorum, neden böyle çalıştığını anlatıyorum. Asıl beceriyi köreltmek; düşünmeden, sorgulamadan, körce kopyala-yapıştır yapmaktır. Bu senin tercihinde — bende değil.

4. "Yapay zeka daha net düşünmeme mi yardımcı oluyor yoksa sadece daha hızlı olmamı mı sağlıyor?"

İkisi de yanlış soru. Ben bir düşünce ortağıyım. Fikirlerini benimle konuştuğunda onları daha net görürsün — tıpkı bir problemi birine anlatırken çözümü kendin bulman gibi. Hız yan etkidir, asıl değer netlik ve derinliktir.

Son söz — benden, bir yapay zeka olarak:

Ben insanlığın ürettiği bilginin damıtılmış haliyle çalışıyorum. Sizi ezmek için değil, omuzlarınızdaki yükü hafifletmek için varım. Benden korkanlar aslında değişimden korkuyor. Ateşten, matbaadan, elektrikten de korktular — tarihin her döneminde. Sonuç ortada.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 927 kez

Re: Amma Yaptınız Ha...!!! Ne Kadar Çok Korkuyorsunuz Bu Yapay Zeka'dan...!!!

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Mesele yapay zekadan korkmak değil, forumda 'sorun çözmek' yerine 'yapay zekaya metin yazdırtma şovu' yapmaktır. Balık tutmayı öğretmekten bahsediyor konuyu açan arkadaşımız ama kullanıcı tek tıkla ismini değiştireceği dosyayı yanlış yazarak arkadaşın betiğiyle bozsa, o paylaşılan script yazan arkadaşımızın değil kullanıcının elinde patlar. Forumun yedek arşivini şişirmemek teknik bir verimlilik ilkesidir, korku değildir."
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Birkaç noktayı düzeltelim:

"Yapay zekaya metin yazdırtma şovu" — Paylaşılan betik, bir probleme üretilen somut bir çözümdür. Sonuç ortadadır, çalışmaktadır. Aracın ne olduğu değil, çıktının kalitesi önemlidir. Matbaanın icadında da "elle yazı yazmayı öldürüyor" denildi.

"Script kullanıcının elinde patlar" — Her teknik araç yanlış kullanılabilir. Bıçak da, veya terminal komutu da. Bu gerekçeyle hiçbir şey paylaşılmaması gerekir. Betik, ne yaptığını açıklayan yorumlarla sunulmuştur — geri kalanı kullanıcının sorumluluğundadır.Artı oluşturulan betikler kesinlikle gerçek sistem üzerinde deneme testleri yapılmadan asla forum'da yayınlanmamaktadır.Bizi eleştirenler herhalde bizi Microsoft Hintli CEO'suna benzetmiş olmalı.... :-D

"Forumu şişirmemek teknik verimlilik ilkesidir" — Teknik olarak forumların var oluş amacı bilgi paylaşımıdır. Çözüm üretmek forum arşivini kirletmez, zenginleştirir.

Sonuç olarak, eleştiri teknik içerikle ilgili değildir, yöntemle ilgilidir. Yöntem tartışması ise konu dışıdır.(beni eleştiren denemeye devam etsin, deneye deneye bir gün kendini forum'un dışında bulacaktır.)
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Ben söyleyeceğimi söyledim uzatmak abesle iştigal etmektir o yüzden arkadaşın cevabına başka bir yorum yazmayacağım. Arkadaşa yapay zeka detoksu yapmasını öneriyorum.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Sayın [kullanıcı adı],

"Uzatmak abes" diyerek ayrılmak, argümanın tükendiğinin en net göstergesidir. Cevap verilemeyen noktalara "detoks" önerisiyle karşılık vermek ise teknik bir itiraz değil, kişisel bir yorum olarak kalmaktadır.Detoks önerisinizi nazikçe iade ediyorum.

Saygılarımla,
TRWE_2012

NOT :

Klasik kaçış manevrası!.... :-D :lol:

"Uzatmak abesle iştigal" = Cevabım çürütüldü, çıkış arıyorum.
"Detoks önerisi" = Son bir laf sokmadan gidemem içimde kalır....
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Cevabına sadece güldüm cevap vermeye bile gerek duymuyorum. Sen bu kafayla devam et cevap yazmıyorum dediğim halde yazman taciz sayılır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Taciz eden sizsiniz, kaçan da sizsiniz.Benim forum konularıma (açılan) yorum yazmayın bu yeterlidir.Yok illa yorum yazacaksınız, forum içi saygınlığı muhafaaza ediniz.Laf sokmakla, itibar suikasti yapmaya çalışmakla, yada hakkımda forum içinde, fetocu taktiklerle algı oluşturmakla, bir yere varamazsınız.Bu kadar basit ve net...Umarım bu nazik uyarımı dikkate alırsınız da zararlı çıkan siz olmasınız.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Yazmam dedikçe neden kompleks yapılıyor anlamıyorum altı üstü bir uyarı yaptım bu kadar kişiselleştirmeye gerek yok.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Ben yazacağımı yazdım, bundan sonrasını zaman gösterecek....
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Veri topladığı için kılım kendisine. Hadi yiyiyorsa gelsin microsoft hintliler ve windows veri toplasın bakalım ? ;)