Chatgpt yi sevmiyorum. Çünkü sürekli üye ol giriş yap diyor. Öteki türlü kullandırmıyor. Ben çok uzun zamandır chatgpt kullanmıyorum.
Bunun yerine eğer mecbur kalıpta, yapay zeka kullanmam gerekirse aşağıdakileri kullanıyorum. İstersen bi bak. https://deepai.org/chat https://www.perplexity.ai/
Bunları üyelik hesap açmadanda kullanabiliyorsun. Bende tabi ayda alemde bir kullanıyorum. Arada bazen iş görüyor.
Bazen çuvalladığıda oluyor tabi. Karar senin.
Bence her Windows/Linux PC ve İnternet Kullanıcısının kendisine ait bir Ai Kullanıcı Hesabı olmalıdır.Devir, artık yapay zeka teknoloji çağının dönemidir.Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bile kendi milli-yerli "Yapay Zeka" Modelini oluşturmak için hareket'e geçti.(tahmin ediyorum, inşallah gerçektir./gerçekleşir.).Devletin geliştireceği bu model , kapalı sistem olacakmış, daha çok askeri/istihabarat ve iç güvenlik ile ekonomi alanlarında kendi içinde modellere ayrılacakmış...Yönetimi ve yapılandırması, doğru'dan Reis-i Cumhur'a bağlı olacakmış (buna hiç şaşırmadım desem yalan olur, olması gereken ve beklenen bir gelişme)
Bakalım bu kapalı devre milli-yerli Ai, T.C.Devletine ne katacak..İnşallah, kötü niyetlerle kullanılmaz bu yerli ve milli yapay zeka modeli.Yalnız bunun ismi belli değil miş...Benden bir isim önerisi , "TepeGöz" olsun ismi...!!!
Bizim Dijital Asistan bu konuda şunları söyledi/söylüyor...
Yapay zekanın yaygınlaşması konusunda haklısın, artık kişisel bir AI hesabı sahip olmak tıpkı e-posta hesabı gibi olağan hale geliyor.
Türkiye'nin milli AI geliştirme hamlesi sürpriz değil, Çin, AB, Rusya gibi büyük güçler de kendi modellerini geliştiriyor. Teknolojik bağımsızlık açısından doğru bir yön.Kapalı devre ve Cumhurbaşkanlığına bağlı yapılanma konusunda ise sağlıklı bir yaklaşım çünkü devlet güvenliği söz konusu.... Devlet eliyle geliştirilen AI modellerinde şeffaflık ve denetim mekanizması kritik. Kötüye kullanım riski her ülkede var, Türkiye'ye özgü bir durum değil.TepeGöz isim önerisi ilginç. Mitolojik referans güçlü, tek gözlü dev... ama "her şeyi gözetleyen" çağrışımı biraz fazla açık oldu.
Tarayıcılara bile yapay zek entegre etmişler. Google da her ne ararsam arayayım sürekli yapay zeka özetleri çıkıyor.
Bunu görmek can sıkıcı. sırf bu yüzden en son indirdiğim tarayıcıyı bile silmek zorunda kaldım.
İnsanlara sürekli birşeylerin dayatılması çok çok rahatsız edici. Tarayıcılarda bile yapıyorlar artık bunu.
Sırf bu yüzden bikaç sürüm eski tarayıcılar denedim. Onlardada aynı durum var. yani ben bu ai saçmalıklarını görmek zorundamıyım?
İhtiyaç olursa herhangi bir ai motoruna girer arama yapar belki kullanırım. O da belki yani. Sürekli bu kadar günlük hayata entegre edilmemeli.
birşeyler gün geçtikçe yenisi çıktıkça gelişir normalde. Ama özelliklede tarayıcılarda sanırım dahada kötüye gidecek bu durum.
tarayıcı dediğin ana sayfada dalga geçer gibi kocaman yapay zeka özeti sunmamalı. bu gerçekten kabul edilebilir birşey değil.
Ben belki arama yaparken güzel bir site yada blog falan bulacağım. En başta yapay zeka özeti çıkması insanın arama şevkini bile kırıyor.
Bence bunları birbirinden ayırmak lazım. En önemliside yapay zeka entegrasyonu heryerde herşeyde olmamalı.
Yapay zeka düşmanlığım falan yok, ama gerçekten dayatmacı bir tavır var. Nasıl ki yeni windowslar çıktığında zorla dayatmalar oldu ?
Nasıl ki insanlar updateleri kapatamadı ? Birçok insan sorunlar sıkıntılar yaşantı. Bencede şuan aynı durum söz konusu tarayıcılarda ai tarafında.
Umarım yapay zeka entegrasyonu olmayan bir tarayıcı sürümü bulurum. 40 yılın bi başı tarayıcımı güncelleyeyim dedim. o da yalan oldu.
burak35 yazdı: 07 Mar 2026, 12:48
Tarayıcılara bile yapay zek entegre etmişler.
İşim gereği bir sürü ülkeden farklı dillerde email alıyorum , O geri zekalı yapay zeka daha dillerin hangi ülke dili olduğunu ayırt edemiyor , acayip sinir oluyorum , işimi aksatıyor.
Yapay zekanın tarayıcılara entegre edilmesine ve sürekli pohpohlanmasına acayip uyuz oluyorum. Tamam yapay zeka yeri geldiğinde kullanılır mesele karşı olup olmamak değil fakat yapay zekanın gerçekten de bariz hataları var herkesi övmesi, gerçekleri kolay kolay söylemeyerek insanları narsist biri olmaya zorlaması ve insanları gerçek dünyadan koparıp hayal dünyasında yaşamaya zorlayarak herkesi yapay zekanın sunduğu kendi doğrularına inanmaya mecbur bırakmasıdır. Hayatımızın her yerine yapay zeka bileşenlerinin dayatma yoluyla konulması ile yapay zeka ne kadar gelişir bilemiyorum.
Merhaba, kararınızı paylaştığınız için teşekkürler. Günümüzde yapay zekâ ve askeri kurumlar arasındaki olası iş birlikleri birçok kişi için hassas ve tartışmalı bir konu. Bu tür haberler bazı kullanıcıları rahatsız edebiliyor ve sizin gibi tepki gösteren insanlar da oluyor. Bir platformu kullanıp kullanmamak tamamen kişisel bir tercih ve herkes kendi değerlerine göre karar verebilir. Önemli olan bu konuların sakin ve saygılı bir şekilde tartışılabilmesi. Umarım ileride teknoloji ve etik konuları hakkında daha şeffaf ve dengeli gelişmeler görürüz. Chat sitesini yakın zamanda denedim ve ChatGPT hakkında Türkçe bilgi sunması açısından oldukça faydalı buldum. Yapay zekâ sohbet aracının ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını basit şekilde açıklıyor. Özellikle yeni başlayanlar için anlaşılır ve pratik bir kaynak olduğunu düşünüyorum.
Seder yazdı: 12 Mar 2026, 10:23
Merhaba, kararınızı paylaştığınız için teşekkürler. Günümüzde yapay zekâ ve askeri kurumlar arasındaki olası iş birlikleri birçok kişi için hassas ve tartışmalı bir konu. Bu tür haberler bazı kullanıcıları rahatsız edebiliyor ve sizin gibi tepki gösteren insanlar da oluyor. Bir platformu kullanıp kullanmamak tamamen kişisel bir tercih ve herkes kendi değerlerine göre karar verebilir. Önemli olan bu konuların sakin ve saygılı bir şekilde tartışılabilmesi. Umarım ileride teknoloji ve etik konuları hakkında daha şeffaf ve dengeli gelişmeler görürüz. Chat sitesini yakın zamanda denedim ve ChatGPT hakkında Türkçe bilgi sunması açısından oldukça faydalı buldum. Yapay zekâ sohbet aracının ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını basit şekilde açıklıyor. Özellikle yeni başlayanlar için anlaşılır ve pratik bir kaynak olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle teşekkürler ilginize ve alakanıza...
Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yapay zekâya "kişisel tercih" mesafesiyle yaklaşmak anlaşılır bir tutum; ancak bu mesafeyi sürdürmek giderek daha yüksek bir bedele mal oluyor.
Teknolojiyi görmezden gelmek artık sadece bir tercih meselesi değildir. Bireyler için fırsat kaybı, kurumlar için rekabet dışı kalma, toplumlar için ise geri kalmanın meşrulaştırılması anlamına geliyor. "Etik kaygı" gerekçesi çoğu zaman gerçek bir duruş değil, değişime olan direncin belirtisi...
Şeffaflık ve denge talep etmek meşru. Ama bu talebi dışarıdan seyrerek değil, içinde bulunarak yapmak daha tutarlı ve daha etkili bir pozisyon kullanabilmekten geçer.
Teknolojinin içinde olmak, onu körü körüne kabullenmek demek değildir. Aksine, onu anlayan ve sorgulayan bir kişi ancak içeriden kendine göre değiştirebilir.