Google’ın 'Mikrodalga' sorusu sosyal medyada gündem oldu. Sorunun, adayların yaratıcılık ve problem çözme becerilerini ölçmeyi amaçladığı ve tek doğru cevabının olmadığı öğrenildi.
Teknoloji devi Google, iş mülakatlarında adaylara yönelttiği sıra dışı bir soru ile sosyal medyada dikkat çekti. Sorunun, adayların yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini ölçmeyi amaçladığı öğrenildi.
Mülakat sorusu şu şekilde:
Bir mikrodalganın içine sığacak kadar küçüldün. İçeride kapak kapalıyken mikrodalga çalışmaya başladı. Ne yaparsın?
Sosyal medyada yayılan yanıtlar genellikle mizahi ve yaratıcı yaklaşımlar içerdi. Bazı kullanıcılar “mikrodalganın kapağını ittirip çıkarırım” veya “dönen tabladan uzak dururum” gibi cevaplar verdi.
GOOGLE'IN 'MİKRODALGA' SORUSUNUN CEVABI NE?
Uzmanlar, bu tür soruların teknik bilgi yerine adayların beklenmedik durumlarda nasıl düşündüğünü ve strateji geliştirdiğini ölçmeyi hedeflediğini belirtti. Yani sorunun tek bir doğru cevabı yok. Önemli olan adayın yaklaşım biçimi.
burak35 yazdı: 28 Oca 2026, 15:44
Cama tekme atar kırarım. Başka ne yapılabilir ? can havliyle anca böyle kurtulunur zaten.
Ya bu hintliler tam bi ibiş yeminle.
YZ'ye sordum ben bunu, (hile yaptım)
yere paralel düz uzanacak mışsın ki kızartma olma....
Mikrodalga sadece sıvıları kaynatır , İnsan kanı sıvı olduğu için yere paralel uzanmanın vs hiçbir faydası olmaz , en kısa sürede oradan kurtulunmaz ise 1 dk içinde damarlardaki kanın sıcaklığı 100 derceyi geçecektir , kısacası öldürecektir.
Yıllar önce ilk desktop aldığımda hiç tamirle falan uğraşmadım.
Elime para geçince sırayla değiştirebileceğim herşeyi değiştirdim.
Önce ram, sonra hdd, sonra işlemciyi amcam değiştirmişti.
Sonra cd dvd bios bili disket herşeyi değiştirdim.
En son disketi söküp attım eskiden oturduğumuz bi evin arka bahçesine.
Ondan sonra kafam rahat oldu mis gibi.