Malwarebytes'ın İndirme Engelini Aşmak

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Malwarebytes'ın İndirme Engelini Aşmak

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese merhaba. Malwarebytes adında bir program yazılım var. Bilirsiniz. Bu araç güçlü ve bir o kadarda etkili bir anti malware aracıdır.
Ancak bi kaç gün önce merak edip aklıma gelince, sitesine girip bakmak istedim. Fakat sitesine girip baktığımada pişman oldum.

Çünkü programın sayfasında download kısmına basınca indirme yapmıyordu. Ve aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyordu.
Resim

Görmüş olduğunuz gibi program Türkiyeden erişime kapatılmış, İndirilmesinede engel getirilimiş.
Açıkçası yıllar önce kullanıp memnun kaldığım bir programdan böyle saçma bir davranış beklemezdim. Şahsen rahatsız oldum.
Ve de hiç etik bulmadım. Tabi amerika tabanlı bir şirket olan malwarebytes neden böyle bir şey yaptı bilemiyorum ?
Şirket politikası mı ? Yoksa amerika hükümetinin aldığı bir karar mı ? Hiç bir fikrim yok.

Bende bu sorunu nasıl çözebilirim derken, free proxy servisleri aklıma geldi. Araştırıp, Daha önce kullandığım servislerden birini buldum.

Öncelikle aşağıdaki free proxy sitesine girin.

Kod: Tümünü seç

https://proxyium.com/
Bu proxy sitesi linki yan bir sekmede açık kalsın. Bunu kullanacağız. Ve bu proxy servisi üzerinden indirme yapacağız.

Sonrada aşağıdaki malwarebytes ın kurulum dosyasının inmediği linki kopyalayın.

https://downloads.malwarebytes.com/file/mb-windows
Sonrada malwarebytesın kurulum dosyasını indiremediğiniz linki, free proxy sitesine yapıştırıp biraz bekleyin.
İşlem bu kadar. Bu söylediğim adımı takip ettiğinizde tarayıcınızdaki ekran şöyle olacaktır.
Yani gördüğünüz gibi artık malwarebytes programının kurulum dosyasını kendi sitesinden orjinal bir şekilde indirmiş olacaksınız.
Resim

Bu yöntem sizde işe yarar mı ? Bilemiyorum. Ama bende işe yaradı.
Normal şartlarda, Herhangi bir sorun sıkıntı çıkmazsa, sizdede malwarebytes ın kurulum dosyası inmiş olacak.

Not : inen malwarebytes kurulum dosyası 2.71 mb olup, 8 ekim 2025 tarihinde imzalanmıştır.

-Kurulum yapmadan önce elbette virustotalde, sonrada kullandığınız güvenlik yazılımlarında taratın.
Virustotal linkinide paylaşıyorum, temiz olduğuna dair.

https://www.virustotal.com/gui/file/f9811946cfb6530e6fb49e1170b26710f63e21f437196937350d2c28f5f886f1
İşlemler bu kadar. Umarım işinize yarar. Ve kullanmak isteyenler olursada faydalı olur.
Donanımları güçlü olan arkadaşların kullanmasını tavsiye ederim. Windows 7 zamanlarında kullanmıştım.
Ve de memnun kalmıştım. Taraması biraz yavaştı. Ama etkili ve güzeldi. Benden birkaç tane böcük ayıklamıştı.
Bu konuda epey bi takdir ettiğim yazılımdır. Ama şuan bilgisayarım güçsüz ve windows 10 ile çalıştığı için ben kurmadım tabi.
Kurup kurmamakta size kalmış buarada. İsterseniz kurup kullanın. İstersenizde kurup kullanmayın.

İkinci bir yöntem olarak eğer isterseniz malwarebytesı Ninite üzerindende indirip kurabilirsiniz.
Site linkide aşağıdadır.

https://ninite.com/
Siteye girin biraz aşağı inin. Ortalarda "security" yazan kısımda oradaki malwarebytesı tıklayıp seçin. Net görebilmeniz işin kırmızı ile işaretledim.
Sonra biraz daha aşağılara inip "get your ninite" yazan mavi butona tıklayıp indirin. Bu yöntemde çalışıyor ve işe yarıyor.
Resim

Zorunlu Edit : Foruma herhangi bir şekilde zarar vermemek adına linkler tarafımca code içine alınmıştır.
Umarım indirmek isteyipte indiremeyen insanların işine yarar. Herkese iyi akşamlar dilerim. :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Re: Malwarebytes'ın İndirme Engelini Aşmak

Mesaj gönderen velociraptor »

Eline sağlık
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Güzel çözüm...!!!
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

https://proxyium.com
web sitesinde şöyle diyor :
Her gün yaklaşık 3,8 milyar insan çevrimiçi. İçerik paylaşmaktan kurumsal amaçlarla veri toplamaya kadar her gün Google tarafından yaklaşık 2,5 kentilyon bayt veri işleniyor. Tüm veriler dünyadaki tüm insanlar için mevcut değildir. Örneğin, bir ülkede Netflix'te bir program başka bir ülkede kullanılamayabilir. Bunun nedeni, ilgili ülkenin hükümeti tarafından uygulanan kısıtlamalar ve telif haklarıdır. Web proxy, herhangi bir yazılım yüklemenize gerek kalmadan tüm kısıtlı içeriğe erişmenin en kolay yoludur.
Her gün yaklaşık 3,8 milyar insan çevrimiçi
Google tarafından yaklaşık 2,5 kentilyon bayt veri işleniyor.
Bunlar akıl almaz astronomik rakamlar....

Yani :

Bu rakamlar aslında şunu söylüyor:

“İnsanlık ilk kez kendi ürettiği verinin hacmini kontrol edemeyecek seviyeye geldi.”
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 927 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Bu yapay zeka ile daha fazlası yapılacak ve insanlar yerine sadece yapay zeka kontrol edebilir hale gelecek işte bizler o zaman yapay zekaya karşı yetersiz kalacağız o zaman ne olacak merakla bekliyorum.

Boşuna demiyorum şu yapay zeka çöpü bizlere çok zarar veriyor ve ileride daha fazla zarar vermeye de faydadan daha fazla olarak devam edecektir
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 84 kez

Mesaj gönderen yusufdj »

ellerine sağlık hocam.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Resim
Bu yolla indirilen .exe dosyası, orjinal olmayabilir.Ben sadece bu kadar konuşuyorum ve susuyorum.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Ben şahsen sitesinden olmayan hiçbir dosyayı başka yerden indirmiyorum huyum böyle içim rahat etmiyor. Eskiden kürekli dosya indirirdim küreğini uygulamadan kullanırdım şimdi bıraktım sırf bu yüzden orijinal sitesinden free olarak indirerek kullanıyorum yoksa başka alternatiflerine bakıyorum çoğunlukla piyasada mevcut oluyor.

Emek vermiş verdiği emek için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

İnen dosyada malwarebytesın imzası var ? nasıl orjinal olmayabilir ? anlatırsan sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Ben birebir orijinal sitesinden indirmediğim hiçbir içeriğe güvenmem tercihim böyledir sen güveniyorsan sorun yok güzel kardeşim kullanabilirsin. Bu işin uzamasını istemiyorum çünkü sonu alınganlığa dönüyor.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

burak35 yazdı: 21 Oca 2026, 15:00 İnen dosyada malwarebytesın imzası var ? nasıl orjinal olmayabilir ? anlatırsan sevinirim.
Anlatacağım ama bana ateş püskürmenden de çekiniyorum... :-)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

İstersen anlat yada anlatma o sana kalmış. Ben kendimce bi çözüm bulmaya çalıştım sadece.
Ayrıca gerçek sisteme kurmadan sanalada kurup test edebilirsin. Nede olsa senin sistem benim sistemden kat be kat güçlü.
Bak bende o bile yok. Hatta senin sistemin yarısı bile yok. Herhangi birşey kurup deneyemiyorum cihazın zayıflığından.
Donanımlarım çok düşük zaten biliyorsunuz anlatmaya gerek yok.