Microsoft, güvenlik açıklarını ve hataları gidermek ve yeni özellikler eklemek için Windows 11'in 25H2/24H2 ve 23H2 sürümleri için KB5074109 ve KB5073455 kümülatif güncellemelerini yayınladı. Bugünkü güncellemeler zorunludur çünkü önceki aylarda keşfedilen güvenlik açıklarına yönelik Ocak 2026 Yama Salı güvenlik yamalarını içermektedir.
Bu, 25H2 sürümü için üçüncü 'Patch Tuesday' sürümüdür, ancak 24H2 sürümüne dayandığı için özel veya ayrıcalıklı değişiklikler içermemektedir. Windows 11'in iki sürümünde de aynı düzeltmeleri alacaksınız.
Bugünkü güvenlik güncellemelerini yükledikten sonra, Windows 11 25H2 ( KB5074109 ) sürüm numarası 26200.7623 (veya 24H2 durumunda 26100.7462) olarak, 23H2 ( KB5073455 ) sürüm numarası ise 226x1.6050 olarak değiştirilecektir.
Bu güncelleme çoğunlukla hata düzeltmeleri içeriyor ve işte bilmeniz gereken her şey :
1. [Uyumluluk] - Bu güncelleme aşağıdaki modem sürücülerini kaldırır: agrsm64.sys (x64), agrsm.sys (x86), smserl64.sys (x64) ve smserial.sys (x86). Bu sürücülere bağımlı modem donanımları artık Windows'ta çalışmayacaktır.
2. [Ağ oluşturma (bilinen sorunlar)] - Düzeltildi : Bu güncelleme, Windows için Linux Alt Sistemi'nde (WSL) aynalı ağ bağlantısının başarısız olmasına ve "Ana bilgisayara giden yol yok" hatalarına neden olarak, Windows ana bilgisayarı bağlı kalsa bile VPN bağlantıları üzerinden kurumsal kaynaklara erişimi engellemesine yol açan bir sorunu gidermektedir. Bu sorun, KB5067036'yı yükledikten sonra ortaya çıkabilir.
3. [Ağ oluşturma (bilinen sorunlar)] - Düzeltildi : Bu güncelleme , Azure Sanal Masaüstü (AVD) ortamlarında RemoteApp bağlantı hataları yaşayabileceğiniz bir sorunu gidermektedir . Bu sorun, KB5070311'i yükledikten sonra ortaya çıkabilir .
4. [Güç ve Pil] Düzeltildi: Bu güncelleme, Nöral İşlem Birimi (NPU) bulunan cihazların boşta kaldıklarında açık kalmasına neden olan bir sorunu gideriyor. Bu durum güç performansını etkileyebilir.
5. [Güvenli Önyükleme] Bu güncellemeden itibaren, Windows kalite güncellemeleri, yeni Güvenli Önyükleme sertifikalarını otomatik olarak alabilecek cihazları belirleyen, yüksek güvenilirlik düzeyine sahip cihaz hedefleme verilerinin bir alt kümesini içerir. Cihazlar, yeterli sayıda başarılı güncelleme sinyali gösterdikten sonra yeni sertifikaları alacak ve böylece güvenli ve aşamalı bir dağıtım sağlanacaktır.
6. [Windows Dağıtım Hizmetleri (WDS)] Bu güncelleme, WDS'nin varsayılan olarak otomatik dağıtım işlevini desteklemeyi bırakmasıyla ilgili bir davranış değişikliği getiriyor. BT yöneticileri için ayrıntılı kılavuz, Windows Dağıtım Hizmetleri (WDS) Otomatik Dağıtım Güçlendirme Kılavuzu'nda mevcuttur .
7. [WinSqlite3.dll] Düzeltildi: Windows çekirdek bileşeni WinSqlite3.dll güncellendi. Daha önce bazı güvenlik yazılımları bu bileşeni güvenlik açığı olan bir bileşen olarak algılayabiliyordu.
Microsoft, bu ayki Yama Salı güncellemesinde, parola alanını görünür hale getiren düğmeyi gizleyen bir hata dışında yeni bir sorun tespit etmedi.
KB5074109 (25H2/24H2) :
https://www.catalog.update.microsoft.co ... =KB5074109
KB5073455 (23H2) :
https://www.catalog.update.microsoft.co ... =KB5073455