Google, Gmail'e daha da fazla yapay zeka özelliği ekliyor

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 17105 kez

Google, Gmail'e daha da fazla yapay zeka özelliği ekliyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Herkesin hoşuna gitmeyecek bir haber: Google, Gmail'de yeterince üretken yapay zeka olmadığını düşünüyor ve bu nedenle Gemini'ye daha fazla özellik ekliyor. Bazıları ücretsiz, bazıları abonelikle kullanılabiliyor ve birkaçı varsayılan olarak etkinleştirilecek; yani istemiyorsanız devre dışı bırakmanız gerekecek.

Google'ın duyurduğu en büyük yeni özellik, yapay zeka destekli özetleme özelliği . Bu özellik zaten Gmail'de e-posta zincirlerini özetlemek için kullanılıyor. Şimdi ise Gmail arama özelliğine de ekleniyor; böylece kullanıcılar gelen kutularıyla ilgili sohbet tarzında sorular sorabiliyor.

Resim

Bu özellik, Google'ın web aramasında kullandığı yapay zeka genel bakışlarına benzer. Kullanıcılar, "Geçen yıl banyo tadilatı için bana fiyat teklifi veren tesisatçı kimdi?" gibi doğal dil kullanarak bir arama sorgusu girebilirler. Yapay zeka daha sonra e-postalarınızı tarayacak ve "tesisatçı" kelimesini içeren bir sürü e-postayı listelemek yerine, cevaplarla birlikte bir yanıt oluşturacaktır.

Gmail aramasındaki yapay zeka genel bakışları yalnızca Google AI Pro ve Ultra abonelerine sunulacak. Ücretli kullanıcılar ayrıca gelişmiş dil bilgisi, üslup ve stil kontrolleri için yeni bir Yazım Denetimi özelliğine de sahip olacak.

Yeni özelliklerden biri de Yapay Zeka Gelen Kutusu. Bu görünüm, Gemini'nin en önemli e-postalarınız olduğuna inandığı e-postaları otomatik olarak öne çıkaracak, onları en üste taşıyacak ve diğer her şeyi aşağıya indirecektir.

Google, sistemin son zamanlardaki iletişim, sık kullanılan iletişim ve mesajlarla nasıl etkileşim kurduğunuz gibi faktörlere baktığını söylüyor. Başka bir deyişle, bu, neyi görmeniz ve neyi görmemeniz gerektiğine karar veren bir başka algoritma; ancak bu sefer nispeten basit bir sıralama sistemi yerine büyük bir dil modeliyle destekleniyor.

Resim

Google ayrıca mevcut yapay zeka araçlarını da genişletiyor. "Bana yazmamda yardımcı ol" özelliği daha da yetenekli hale geliyor ve kullanıcıların tonu (resmi, özlü veya daha coşkulu) ayarlamasına ve taslak halindeki e-postaları iyileştirmesine olanak tanıyor. Google, diğer Google uygulamalarınızdan bağlam getirerek "Bana yazmamda yardımcı ol" özelliğini önümüzdeki ay daha iyi kişiselleştirme ile güncelleyeceğini söylüyor.

Akıllı Yanıt özelliği, Gemini'nin Gmail'in yıllardır kullandığı kısa ve hazır ifadeler yerine daha uzun ve ayrıntılı yanıtlar üreteceği Önerilen Yanıtlar olarak yükseltiliyor.

Bir diğer yenilik ise Gemini tarafından desteklenen otomatik takip önerileridir; bu sayede tıkanmış konuşmalar proaktif olarak ortaya çıkarılacak ve sonraki adımlar önerilecektir. Ayrıca uzun bültenler ve çok bölümlü yazışmalar için geliştirilmiş e-posta özetleme özelliği ve Google Takvim ve Görevler ile daha derin entegrasyon sayesinde Gemini, e-posta içeriğinden doğrudan etkinlik veya yapılacaklar önerileri sunabilecektir.

Bu özelliklerin birçoğu, "Bana Yazmana Yardım Et" ve e-posta özetleri de dahil olmak üzere, daha önce abonelik kademelerinde mevcuttu, ancak Google şimdi bunlardan bazılarını ücretsiz kademedeki kullanıcılara da açıyor.

Beklendiği gibi, gizlilik endişeleri şimdiden dile getiriliyor. Google, Gemini'nin e-postaları güvenli bir şekilde işlediğini ve kişisel verilerin halka açık yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılmadığını söylüyor. Yine de, mesajları sıralamak, yanıtlar oluşturmak ve konuşma sorularını yanıtlamak için sürekli olarak gelen kutunuzu tarayan bir yapay zeka fikri herkesin hoşuna gitmeyecek; özellikle de bazı özellikler varsayılan olarak açık olacağı için.

Yeni Gemini destekli Gmail özellikleri, bugün itibariyle ABD'de ve İngilizce olarak başlayarak web, Android ve iOS platformlarında kullanıma sunulmaya başlanacak.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/110855-mo ... inbox.html
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte3
Exabyte3
Teşekkür etti: 2153 kez

Re: Google, Gmail'e daha da fazla yapay zeka özelliği ekliyor

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Ayva'yı yedik.Artık özel e-postaları karıştırır durur....
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte3
Petabyte3
Teşekkür etti: 720 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Yapay zeka ileride başımıza fazlasıyla bela olacak diye boşuna bas bas bağırmıyoruz bir bildiğimiz var yani bunu bir kez daha bunu neden yaptığımızın mantığını anlamayanlara göstermiş olduk :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte2
Zettabyte2
Teşekkür etti: 9528 kez

Mesaj gönderen burak35 »

İstediği kadar eklesin. Ben yine kaçtane gmailim varsa hepsine girip bütün ai özelliklerini kapatacam. Yeter artık bıktım bu veri hırsızlarından.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte3
Petabyte3
Teşekkür etti: 720 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Ben olabildigince bilgi girmeden herşeyi kapatarak kullanıyorum kafam rahat oluyor