Wİndows 10 da mı denedin o xml kaydını ?Kayserilifatih yazdı: 05 Oca 2026, 14:19 Senin yaptığın xml kaydı vardı onunla sistem kursan o bile fark edecektir. Sanalda denemiştim bir ara paylaşmıştın kuruluyor ama kurulum süreci biraz yavaş oluyor fakat buna değiyor demiştim o yöntem da güzel. Bir dahakine format atarken denemeni tavsiye ederim
Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)
- burak35
- Zettabyte2

- Teşekkür etti: 9528 kez
Re: Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)
- Kayserilifatih
- Petabyte3

- Teşekkür etti: 720 kez
Kendimin güncellediği Windows 10 22H2 sisteminde sanalda denedim. Kurulumda sorun çıkmamıştı.
- burak35
- Zettabyte2

Xml dosyası ile sistem hafifletmeye gerçekten değer mi ?
En son hatırladığın kadarıyla kaynak tüketimini ne kadar düşürmüştü acaba ? işlemci ram disk ağ kullanımı olarak ?
En son hatırladığın kadarıyla kaynak tüketimini ne kadar düşürmüştü acaba ? işlemci ram disk ağ kullanımı olarak ?
- Kayserilifatih
- Petabyte3

Sistemimin hafiflemeye ihtiyacı var dersen değer, eğer donanımım bu haliyle bana yetiyor sadeleştirmeye gerek yok diyorsan değmez. Karar senindir.
Paylaştığın xml dosyasını konumda buldum. Belki bakarsın diye linkini veriyorum
viewtopic.php?t=226700&start=15
Paylaştığın xml dosyasını konumda buldum. Belki bakarsın diye linkini veriyorum
viewtopic.php?t=226700&start=15
- burak35
- Zettabyte2

Baktım şimdi. O xml dosyası elimde vardı zaten. Ama oluşturduğum siteye tekrar import edip bazı yeni eklenen özellikleride içine eklemişim.
Youtubedanda araştırmıştım. Githubta güzel bi kaynak var. Adam oradan biraz daha kapsamlı bir xml indirip kurulum yapıyor.
Tabi kurulum ne kadar sürer bilemiyorum. Herkesin bilgisayarı benimkisi kadar eski değil. Benim laptop çok eski.
Hatta elektronik atık seviyesinde bile olabilir. Artı bir süredirde annem rahatsız. Malesef onunla ilgilenmek zorundayım.
O yüzden şuan istesemde formatla falan uğraşamam. Ama oluşturduğum xml yi elimde tutacağım. İlerde birgün belki lazım olabilir.
Umarım xml dosyasını oluşturduğum site kapanmaz. Gerçi not defteriyle içeriğini açıp görünteleyebiliyorum. Çoğu şeyide anlayabiliyorum.
Sanırım ilerde windows 10 kuracak olursam çok işe yarayacak. Duruma göre xml dosyasını ilerde belki paylaşırım tekrar.
Varsayılan haliyle windows 10 zaten hiç çekilmiyor.
Youtubedanda araştırmıştım. Githubta güzel bi kaynak var. Adam oradan biraz daha kapsamlı bir xml indirip kurulum yapıyor.
Tabi kurulum ne kadar sürer bilemiyorum. Herkesin bilgisayarı benimkisi kadar eski değil. Benim laptop çok eski.
Hatta elektronik atık seviyesinde bile olabilir. Artı bir süredirde annem rahatsız. Malesef onunla ilgilenmek zorundayım.
O yüzden şuan istesemde formatla falan uğraşamam. Ama oluşturduğum xml yi elimde tutacağım. İlerde birgün belki lazım olabilir.
Umarım xml dosyasını oluşturduğum site kapanmaz. Gerçi not defteriyle içeriğini açıp görünteleyebiliyorum. Çoğu şeyide anlayabiliyorum.
Sanırım ilerde windows 10 kuracak olursam çok işe yarayacak. Duruma göre xml dosyasını ilerde belki paylaşırım tekrar.
Varsayılan haliyle windows 10 zaten hiç çekilmiyor.
- Kayserilifatih
- Petabyte3

Evet biliyorum maalesef sade Windows 7 bile bende Windows Defender açıkken kasıyordu. Annene acil şifalar dilerim umarım rahata erersiniz
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 17105 kez
- TRWE_2012
- Exabyte3

- Teşekkür etti: 2153 kez
İnşallah annen iyileşir de ayağa kalkar.Zira anne çok önemli biz erkek çocukları için.(maddi/manevi dayanak noktası)burak35 yazdı: 8 Ocak 2026 Perşembe 15:14:46 Bugün
bir süredirde annem rahatsız.
- burak35
- Zettabyte2

Sağolun varolun. Teşekkürler. Şuan biraz daha iyi. Keşke benimde şu belimdeki ağrı geçsede kurtulsam.
- Kayserilifatih
- Petabyte3

Benim de ayağımdan otobüs geçmişti ilk okul 3 te o zamandan beri ayağım hassas keşke o ağrıg eçse de rahata erseydim hep sancıyor
Kardeşim anneciğine de sana da acil şifalar dilerim..burak35 yazdı: 10 Oca 2026, 18:25 Sağolun varolun. Teşekkürler. Şuan biraz daha iyi. Keşke benimde şu belimdeki ağrı geçsede kurtulsam.
registry düzenlemelerin için emeğine sağlık çok uzun uğraşlar verdiğini tahmin edebiliyorum minik bir video yükledim naçizane önerim olacaktı, kayıt dosyalarının 1 çoğuna hakimiz ama arada bilmediklerimizde varsa kayıt başlığına videodaki gibi ilgili kayıtların üstüne ne işe yaradığına dair başlıklar atar mısın çok daha güzelleşecektir.
sevgi ve selamlar..
https://imgyukle.com/i/Socmve
En son legendfb tarafından 11 Oca 2026, 19:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Kayserilifatih
- Petabyte3

Resim ya da video silinmiş kardeşim 403 hatası veriyor
video da sadece görsellik var yazıldığı üzere sadece ilgili reg kayıtlarının ne işe yaradığına dair başlık yazılırsa daha iyi olur vurgusu yapıldı..
Not: video linki düzeltildi uyarı dikkate alınmıştır..
- Kayserilifatih
- Petabyte3

Windows 10 desteği bitmeseydi iyiydi. Ltsc, ya da Lot sürümleri ile idare edilir artık
- burak35
- Zettabyte2

Sağolun. Teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla tweaklere açıklama ekleme yada ingilizce olanları türkçeye çevirmemi istiyorsunuz sanırım.legendfb yazdı: 11 Oca 2026, 17:23Kardeşim anneciğine de sana da acil şifalar dilerim..burak35 yazdı: 10 Oca 2026, 18:25 Sağolun varolun. Teşekkürler. Şuan biraz daha iyi. Keşke benimde şu belimdeki ağrı geçsede kurtulsam.
registry düzenlemelerin için emeğine sağlık çok uzun uğraşlar verdiğini tahmin edebiliyorum minik bir video yükledim naçizane önerim olacaktı, kayıt dosyalarının 1 çoğuna hakimiz ama arada bilmediklerimizde varsa kayıt başlığına videodaki gibi ilgili kayıtların üstüne ne işe yaradığına dair başlıklar atar mısın çok daha güzelleşecektir.
sevgi ve selamlar..
https://imgyukle.com/i/Socmve
Bunu şuan yapamam. Çünkü çok fazla tweak var. ve tweakleri türkçeye çevirmek çok uzun sürer.
içine türkçe açıklamalar eklemekte çok uzun sürebilir. Malum o kadar vaktim yok malesef.
burak tweak i hazırlarken malum birçok siteyi kaynak olarak kullandım. Kullandığım kaynakların bir kısmı türçeyken bir kısmıda ingilizceydi.
Fakat sorun sıkıntı yaşayacağınızı pek düşünmüyorum. Çünkü tweakleri bulup burak tweake eklediğimde konu isimlerini tweaklere olduğu gibi yazdım.
Bu sayede o tweaklere internet sayfalarına ve konu linklerine google da arama yaparak kısa sürede erişmeyi hedefledim.
Elbette aralarında daha önce bilmediğiniz görmediklerinizde olabilir hak veriyorum tabi.
Ama bu durumu şöylede aşabilirsiniz. Mesela ne olduğunu bilmediğiniz yada anlamadığınız tweakler varsa,
Dosya isimlerini kopyalayın google a yapıştırıp aratın. Bu sayede ne işe yaradığını nerelerde kullanıldığını daha net görüp anlayabilirsiniz.
Ayrıca dosya isimlerini youtubeda aratıp ne işe yaradıklarını öğrenebilirsiniz.
Yapay zeka motorlarınada copy paste yapıp ne işe yaradıklarını öğrenebilirsiniz.
Yapay zeka motorlarıda google gibi işe yarayabilecek bilgiler verecektir.
Yalnız şunuda unutmamak lazım, Yapay zeka motorlarıda her zaman %100 tam bilgi veremeyebilir.
Yapay zeka motorları bildiğiniz gibi veri toplama analiz etme ve kullanıcı isterse sunma prensibine göre çalışıyor.
Bunu gözardı etmemek lazım. O yüzden bazı tweakler yapay zeka motorlarının veri tabanlarında ekli olmayadabilir.
Ama bu durum sizi endişelendirmesin, çünkü burak tweakte bir işletim sisteminde kullanılması gerekebilecek bütün tweakler mevcuttur.
Hepside sisteme teker teker eklenmiş, ve denenmiş tweaklerdir. O yüzden içiniz rahat olsun.
Ayrıca google ın translate hizmetinide çeviri amaçlı kullanabilirsiniz yine. Googole translate de çeviri konusunda baya iyidir.
İlerde müsait bi zamanım olursa burak tweake istediğiniz gibi bazı eklemeler yapabilirim.
Ama tabikide söz veremem. baştan söyliyeyim. Ayrıca sorup öğrenmek istediğiniz tweaklar varsa,
bu konuyada dosya yada klasör isimlerini copy paste yapıp sorabilirsiniz. müsait zamanda ne işe yaradıklarını madde madde yazabilirim.
Umarım işinize yarar ve sorunsuz kullanırsınız.
Son olarak önemli notum : burak tweak sadece kaynaklar klasöründeki tweaklerin birleştirilmesinden oluşturulmuştur.
Bunun nedeni kaynaklar klasöründeki tweaklerin bir işletim sistemi için en gerekli tweakler olmasından kaynaklıdır.
Diğer kaynaklar klasöründeki tweakler ise isteğe bağlı tweakler olup, benimde çok sık kullanmadığım,
Ama arasıra bazen zaman zaman kullandığım tweaklerdir.
Yani diğer kaynaklar klasöründeki tweakleri belki başka insanlarda kullanabilir diye ekledim.
Ayrıca burak tweak kullanmadan önce içindeki metin belgesini okuyup kopyalamanız gereken o 2 dosyayıda,
C / Windows klasörü içine kopyalamanızı ve ondan sonra burak tweak uygulamanızı öneririm.
bu İşlem bittikten sonra burak tweak ile yaptığınız tüm değişikler reset attıktan sonra sistemde aktifleştirilmiş olur.