Setup Dosyasını Kurmadan Portable Yapma

Kurulum gerektirmeyen (portable) programların paylaşım alanıdır..
Kullanıcı avatarı
albay_1
Bit
Bit
Teşekkür etti: 3 kez

Setup Dosyasını Kurmadan Portable Yapma

Mesaj gönderen albay_1 »

"Aşağıdaki videoda gördüğüm yöntemle Appacker programını kullanarak taşınabilir (portable) uygulamalar hazırlamaya çalışıyorum. Proğramın en güzel tarafı kurmaya gerek kalmıyor. Ancak ciddi bir antivirüs engeliyle karşılaşıyorum. Paketleme sırasında antivirüsü kapatsam bile, işlem bittikten sonra oluşan portable dosyayı açmaya çalıştığımda antivirüs dosyayı anında siliyor. Hatta bazen koruma devre dışıyken bile dosyanın silindiği oluyor.

WinRAR ile paketleme yapmayı biliyorum fakat ikon oluşturma ve yapılandırma süreçleri çok vakit alıyor. Appacker bu konuda çok hızlı ve pratikti. Appacker mantığıyla çalışan, kullanımı kolay ve antivirüslerin bu kadar sık 'yanlış alarm' vermediği başka bir paketleme yazılımı önerebilir misiniz? Ya da mevcut programın ve çıktıların silinmesini kalıcı olarak nasıl engelleyebilirim? Yardımlarınız için teşekkürler."

https://www.youtube.com/watch?v=iGrzeUXjTEw
En son albay_1 tarafından 07 Oca 2026, 12:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte3
Petabyte3
Teşekkür etti: 720 kez

Re: Setup Dosyasını Kurmadan Portable Yapma

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Bu tarz programlarda antivirüslerin hata a vermesi normal çünkü antivirüslerin otomatik çalışan, modlanmış veya işlenmiş programlara alerjisi vardır o yüzden uyarı vermeyen bir program varsa bile ben duymadım
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 17105 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Yazılımcıların en büyük sorunudur. Merhaba dünya uyarısı çıkartan kodları hangi dilde derlerseniz derleyin (Exe yapın) tertemiz olduğu halde bütün exeler en az 8-10 uyarı verecektir. Günümüz antivirüs teknolojisi kadar salakça bir yöntem olamaz. Bir paketleyici ile sadece bir kez zararlı exe yapılsın o paketleyici ile yapılan bütün exe lere zararlıymış gibi uyarı verilir. Buna karşılık piyasada dolaşan ve 8-10 yıl hiç farkedilmeyen en zararlı virüsler iş işten geçtikten sonra tespit edilir.
Antivirüslerin veritabanı gibi saçma salak yöntemleri terkedip artık yapay zekamı olur bilemem farklı yöntemlere geçmeleri şart.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte3
Petabyte3
Teşekkür etti: 720 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Mesela sadece basit bir ilaç dosyası koyuyorsun virüssüz lisansını almışsın diyelim programın lisans dosya dll'sini programın içine gömdüğünde bile antivirüsler anlamsız bir şekilde "şüpheli dosya" diyorlar gel de çık işin içinden çıkabilirsen yani tamamen program firmaları ile anlaşmış gibiler ne zaman programları ücretsiz yapan örnek veriyorum dosyalarını atsan ve böylece lisanslı olsa program hemen antivirüsler bu dosyaya virüs derler
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte2
Zettabyte2
Teşekkür etti: 9528 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bence uğraşmanıza gerek yok. Sizinde belirttiğiniz gibi kullandığınız tweakleri bile exe ye çevirseniz bir çok sorun oluşuyor.
En basitinden defender yada antivirüs internet security yazılımları birçok false pozitive uyarı veriyor.
Bazıları hemen apar topar yaptığınız exe yi silip yok ediyor. O yüzden bence uğraşmaya gerek yok.
Bunun yerine açık kaynak (open source) ve taşınabilir portable kurulumsuz yazılımlara yönelirseniz daha iyi olur.
Ben yıllardır bu tarz yazılımlar kullanıyorum. Bu yazılımların içindeki güncelleme dll lerini, tema dosyalarını, dil dosyalarını,
Ve hata raporlarıyıcılarını bile siliyorum. bu sayede sağdan soldan çıkan beni güncelle uyarılarındanda kurtuluyorum.
Hem dosya boyutunuda küçültüyorum, ve upload download taşıma kopyalam işlemleri daha kısa sürüyor.
Tabikide her yazılımın portableı yada açık kaynak çok sağlam bir muadili yok. Ama araştırıp en iyilerini bulmak gerekiyor.
Şimdiden kolay gelsin size. Keşke o tarz sorunlar yaşanmasaydı. ama yaşanıyor malesef.
En basitinde kendi kullandığınız ayarları bi bat dosyası yapsanız, bunu exe ye bile çevirseniz, belirttiğiniz sorunları yine yaşayacaksınız malesef.