Özeti :
40 Yaşından Sonra Süt Tüketimi Zararlı - Prof.Dr. Osman MüftüOğlu
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19145 kez
- loveme
- Terabyte1

- İletişim:
Re: 40 Yaşından Sonra Süt Tüketimi Zararlı
Bundan sonra azaltacağim.Lakin sutlu tatlilarda cok.süt tüketimi ile ilgili çok makale var.Tüketmemek daha erken yaşlarda bile daha iyi olduğu söyleniyor.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 862 kez
Herşey dozunda güzeldir. Dozunu aşarsan zararlıdır. Hormonlu büyümüş hayvanların sütleri zararlı olabilir fakat kalsiyumun kemik erimesinde faydalı olduğu biliniyor. Sütü ben süt olarak içmek yerine yoğurt ya da peynir olarak yemeyi seviyorum o şekilde süt daha faydalı oluyor diye biliyorum.
Mide koruyucuları Proton pompa inbibitorleri veya H2 reseptör antagonistleri olsun zamanla kemik kırığı riski artırdığı bu tarz ilaçların prospektüslerinde yazıyor o yüzden çok gerekmedikçe mide koruyucu ilaç kullanımına karşıyımdır.
Mide koruyucuları Proton pompa inbibitorleri veya H2 reseptör antagonistleri olsun zamanla kemik kırığı riski artırdığı bu tarz ilaçların prospektüslerinde yazıyor o yüzden çok gerekmedikçe mide koruyucu ilaç kullanımına karşıyımdır.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10105 kez
Valla çok uzun süredir sütte içmiyorum. Annem kızıyor. Niye içmiyorsun diyor. Kemik erimesi yapabilirmiş falan diyinceda anlamayıp yine kızıyor.
Eğitimsiz cahil insanlara anlatamazsınız. Ne söyleseniz deli misin manyak mısın der dururlar. O yüzden içmeyin boşverin.
Çocukluk dönemlerinde faydası vardır belki.
Eğitimsiz cahil insanlara anlatamazsınız. Ne söyleseniz deli misin manyak mısın der dururlar. O yüzden içmeyin boşverin.
Çocukluk dönemlerinde faydası vardır belki.