Dok.un Setup v7.0.0 (Şifreli, güvenli ve çevrimdışı günlük uygulaması.)
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Re: Dok.un Setup v7.0.0 (Şifreli, güvenli ve çevrimdışı günlük uygulaması.)
Ben de istemem malum Türklerden yazılım yapan kişi pek kalmadı o yüzden Türkçe yazılım yaparak herkese faydalı olabilirsin diye inanıyorum
Bu uygulamayı amacına uygun özelliklerle donatmak için elimden geleni yapacağım. Tabii bu sizin yardımlarınız olmadan pek mümkün değil.Kayserilifatih yazdı: 24 Kas 2025, 17:46 Ben de istemem malum Türklerden yazılım yapan kişi pek kalmadı o yüzden Türkçe yazılım yaparak herkese faydalı olabilirsin diye inanıyorum
DOK.UN SÜRÜM PLANI: V9.00 - V9.10
V9.00: Güvenlik ve Erişilebilirlik Temelleri (Temel Geliştirmeler)
Bu sürüm, yeni arayüzün kararlı hale getirilmesi ve kritik güvenlik özelliklerinin eklenmesi üzerine odaklanacaktır.
Güvenlik ve Gizlilik
1. Misafir Oturumu Entegrasyonu: Tamamlanmalıdır. Misafir oturumu kullanıldığında, kullanıcıya şifre belirleme adımının geri alınamayacağı net bir şekilde bildirilmelidir.
2. Veri Kontrolü (Geri Alınamama): Şifre belirlendikten sonra, şifresiz moda veya Misafir Oturumuna geçişin geri alınamaz olduğu kuralı kodlanmalıdır.
Modülerlik ve Tema Sistemi
1. Dinamik Tema Sistemi (CSS): Tema (Theme) sisteminin yalnızca /themes klasörüne .css dosyaları eklenerek çalışır hale getirilmesi. Bu, modlama/katkı potansiyelini artırır.
2. Dinamik Dil Sistemi (Lang): Dil dosyaları (örneğin tr.js, en.js) eklenerek yeni dil desteğinin kolayca çalışması sağlanmalıdır. (Derlemeden de yapılabilecek.)
Kullanıcı Deneyimi
1. İstatistik Gösterimi: Okunma Süresi (Tahmini) gibi metriklerin arayüze eklenmeli. Zaten kelime sayısı mevcut.
V9.10: Kritik Güvenlik Yükseltmesi (AES Güçlendirme)
Bu sürüm, mevcut şifreleme altyapısının daha güvenli, yerel ve daha az bağımlı hale getirilmesine odaklanmalıdır.
Şifreleme Altyapısı Değişikliği
1. CryptoJS Değişimi: Mevcut crypto.js yerine, Node.js'in yerel crypto modülüne geçiş yapılmalıdır. (Electron ile çalıştığınız için bu mümkündür ve daha güvenlidir.) - Gerekçe: Yerel Node modülü, üçüncü taraf bağımlılıklara olan riski ortadan kaldırır ve performansı artırır.
2. Güçlendirilmiş Şifreleme Prosedürü: Sadece AES-256 kullanmak yerine, anahtar türetme fonksiyonunun (PBKDF2) iterasyon sayısı artırılarak veya Argon2 gibi modern bir fonksiyona geçilerek güvenlik daha da güçlendirilmelidir.
3. Çekilme Sonrası Güvenlik Testleri: Yeni şifreleme altyapısına geçildikten sonra (V9.10 Madde 1), eski şifreli notların yeni sistemde düzgün bir şekilde çözüldüğünden emin olmak için kapsamlı güvenlik ve regresyon testleri yapılmalıdır.
Bu plan, tasarımsal fazlalıkları ve iki editörün getireceği bakım yükünü ortadan kaldırarak, dok.un'un temel misyonuna sadık kalmasını sağlayacaktır. Planı sevmezseniz söyleyin.
V9.00: Güvenlik ve Erişilebilirlik Temelleri (Temel Geliştirmeler)
Bu sürüm, yeni arayüzün kararlı hale getirilmesi ve kritik güvenlik özelliklerinin eklenmesi üzerine odaklanacaktır.
1. Misafir Oturumu Entegrasyonu: Tamamlanmalıdır. Misafir oturumu kullanıldığında, kullanıcıya şifre belirleme adımının geri alınamayacağı net bir şekilde bildirilmelidir.
2. Veri Kontrolü (Geri Alınamama): Şifre belirlendikten sonra, şifresiz moda veya Misafir Oturumuna geçişin geri alınamaz olduğu kuralı kodlanmalıdır.
1. Dinamik Tema Sistemi (CSS): Tema (Theme) sisteminin yalnızca /themes klasörüne .css dosyaları eklenerek çalışır hale getirilmesi. Bu, modlama/katkı potansiyelini artırır.
2. Dinamik Dil Sistemi (Lang): Dil dosyaları (örneğin tr.js, en.js) eklenerek yeni dil desteğinin kolayca çalışması sağlanmalıdır. (Derlemeden de yapılabilecek.)
1. İstatistik Gösterimi: Okunma Süresi (Tahmini) gibi metriklerin arayüze eklenmeli. Zaten kelime sayısı mevcut.
V9.10: Kritik Güvenlik Yükseltmesi (AES Güçlendirme)
Bu sürüm, mevcut şifreleme altyapısının daha güvenli, yerel ve daha az bağımlı hale getirilmesine odaklanmalıdır.
1. CryptoJS Değişimi: Mevcut crypto.js yerine, Node.js'in yerel crypto modülüne geçiş yapılmalıdır. (Electron ile çalıştığınız için bu mümkündür ve daha güvenlidir.) - Gerekçe: Yerel Node modülü, üçüncü taraf bağımlılıklara olan riski ortadan kaldırır ve performansı artırır.
2. Güçlendirilmiş Şifreleme Prosedürü: Sadece AES-256 kullanmak yerine, anahtar türetme fonksiyonunun (PBKDF2) iterasyon sayısı artırılarak veya Argon2 gibi modern bir fonksiyona geçilerek güvenlik daha da güçlendirilmelidir.
3. Çekilme Sonrası Güvenlik Testleri: Yeni şifreleme altyapısına geçildikten sonra (V9.10 Madde 1), eski şifreli notların yeni sistemde düzgün bir şekilde çözüldüğünden emin olmak için kapsamlı güvenlik ve regresyon testleri yapılmalıdır.
Bu plan, tasarımsal fazlalıkları ve iki editörün getireceği bakım yükünü ortadan kaldırarak, dok.un'un temel misyonuna sadık kalmasını sağlayacaktır. Planı sevmezseniz söyleyin.
Bu program iptal edildi.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Iptal edilme nedeni nedir merak ettim
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2540 kez
Bunu bende merak ettim.Sonuçta elimde doğmadan öldürülen sürüm kaldı.

- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ben bu programı kullanmadım bu güne kadar bu tarz şeyler pek işim olmadığından fakat kullananlar için bir eksiklik olacaktır
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Aynen....Kayserilifatih yazdı: 23 Ara 2025, 16:34 Ben bu programı kullanmadım bu güne kadar bu tarz şeyler pek işim olmadığından fakat kullananlar için bir eksiklik olacaktır
Çok karmaşık kodlandı ve hevesim öldü. Fakat kullanan arkadaşa haksızlık olmasın diye projeyi daha kaliteli ve iyi düşünerek yapabilirim. İster misin?
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Karar sana aittir. Eğer hevesin öldüyse zorlamış gibi olacağımdan tarafsız kalmayı tercih ederim. Benim bilgisayar sorunlu olduğundan çok fazla test edemeyebiliirim. Mesela ben de Windows 11 25H2 3 sürüm Home, SL, Pro güncel sistem yapıp paylaşacağım fakat hiçbir şekilde işleyemiyorum kod 1392 hatası alıyorum o yüzden sistemi Windows 11 24H2 temeli üzerinden yapıyorum bu yüzden benim de bilgisayar hevesim yavaş yavaş ölmeye başladı diyebilirim.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

İnşallah yeni sistem/makina'ya terfi edersin....(sistemin ölmeye başlamış yada ölüm seviyesine yaklaşmaya başlamış)Kayserilifatih yazdı: 23 Ara 2025, 16:56 Karar sana aittir. Eğer hevesin öldüyse zorlamış gibi olacağımdan tarafsız kalmayı tercih ederim. Benim bilgisayar sorunlu olduğundan çok fazla test edemeyebiliirim. Mesela ben de Windows 11 25H2 3 sürüm Home, SL, Pro güncel sistem yapıp paylaşacağım fakat hiçbir şekilde işleyemiyorum kod 1392 hatası alıyorum o yüzden sistemi Windows 11 24H2 temeli üzerinden yapıyorum bu yüzden benim de bilgisayar hevesim yavaş yavaş ölmeye başladı diyebilirim.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Yeni bilgisayar alacak durumda değilim fakat bulabilirsem bir arkadaşımın yeni bilgisayarından sistem yapmaya bakarım. Bilgisayarım tamamen ölürse biilgisayara biraz ara verip forumda takılmayı düşünüyorum
- TRWE_2012
- Zettabyte1

PC fiyatları uçuk halde....Kayserilifatih yazdı: 23 Ara 2025, 17:27 Yeni bilgisayar alacak durumda değilim fakat bulabilirsem bir arkadaşımın yeni bilgisayarından sistem yapmaya bakarım. Bilgisayarım tamamen ölürse biilgisayara biraz ara verip forumda takılmayı düşünüyorum
Uygulamanın adını değiştireceğim. Dok.un yerine Not.ly olacak. Uçmadan düşüncelerinizle geliştirelim. Tabii ki tüm karar yine bende kalacak. Uygulamanın yeni taslağından;

Evet, uygulamanın durumunu didikleyelim.

- TRWE_2012
- Zettabyte1

Ben ilk temel sürümde kalacağım.Nedeni, şimdikinde reklam alanları var...Bu hoşuma gitmiyor.Aynı Microsoft Store/Google Apps gibi olmuş...ayhanhub yazdı: 23 Ara 2025, 17:35 Uygulamanın adını değiştireceğim. Dok.un yerine Not.ly olacak. Uçmadan düşüncelerinizle geliştirelim. Tabii ki tüm karar yine bende kalacak. Uygulamanın yeni taslağından;
Not:
Yazılımın MS-Store ve Anroid Google App. versiyonlarından para kazanabilirsin.Zira böyle yerler, reklamlı yazılımları sever...