Antivirüs Testleri Eylül 2025

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 15334 kez

Antivirüs Testleri Eylül 2025

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Yanlış Pozitif (Yanlış Alarm) Test Sonucu

Antivirüs ürünlerinin dosya algılama yeteneklerinin (iyi dosyaları kötü amaçlı dosyalardan ayırt edebilme yeteneği) kalitesini daha iyi değerlendirmek için bir yanlış alarm testi sunuyoruz. Yanlış alarmlar bazen gerçek bir enfeksiyon kadar sorun yaratabilir. Algılama oranlarına bakarken lütfen yanlış alarm oranını da göz önünde bulundurun; çünkü yanlış alarmlara yatkın bir ürün daha yüksek algılama oranlarına daha kolay ulaşabilir. Bu testte, temiz dosyaların temsili bir kümesi tarandı ve çalıştırıldı (kötü amaçlı yazılımlarda olduğu gibi).

Resim

Kötü amaçlı dosyaların yüksek bir yüzdesini tespit etmede başarılı olan ancak yanlış alarmlar veren bir ürün, daha az kötü amaçlı dosya tespit eden ancak daha az yanlış alarm üreten bir üründen mutlaka daha iyi olmayabilir.

Bu Kötü Amaçlı Yazılım Koruması Testinde ulaşılan ödül seviyeleri

AV-Comparatives, yanlış pozitif seviyelerine ve koruma oranlarına göre sıralama ödülleri sunar. Bu rapor yalnızca ödülleri değil, ham tespit oranlarını da içerdiğinden, yanlış alarmlar konusunda daha az endişe duyan uzman kullanıcılar elbette yalnızca koruma oranına güvenebilirler. Ödüllerin nasıl verildiğine dair ayrıntılar yukarıda bulunabilir.

Resim

Kaynak :
https://www.av-comparatives.org/tests/m ... mber-2025/
https://www.av-comparatives.org/tests/p ... mber-2025/
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte2
Petabyte2
Teşekkür etti: 641 kez

Re: Antivirüs Testleri Eylül 2025

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Antivirüslerin çoğu benzer işi yapıyor ama genellikle sorunsuz yazılımlarda da bazen hatalı uyarılar verdikleri oluyor
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte3
Exabyte3
Teşekkür etti: 1835 kez

Re: Antivirüs Testleri Eylül 2025

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Ben bundan çok memnunum...(Daha yeni kurdum (dün kuruldu))

Resim

AV Testlerinde puan alamaması beni enterese etmiyor.Ben ESET'i (eski adı nod32) gördüm.Sistemin anasını ağlatıyor (kastırıyor)