Microsoft, Büyük bir yenilik duyuracağını açıkladı

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Microsoft, Büyük bir yenilik duyuracağını açıkladı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft, Perşembe günü Windows ile ilgili büyük bir yenilik duyurusu yapacağını açıkladı ve bu duyurunun insanların işletim sistemini nasıl kullandıkları ve etkileşim kurdukları ile ilgili olacağını ima etti. Microsoft , "Elleriniz biraz dinlenmeye çekilecek. Parmaklarınızı dinlendirme zamanı... Perşembe günü büyük bir şey geliyor." ifadelerini kullandı . Henüz başka bir ipucu veya ipucu verilmedi.

Microsoft, son haftalarda Windows'ta birincil giriş yöntemi olarak sesin öne çıkarılması konusunda açık sözlü davrandı. Windows'un mevcut başkanı Pavan Davuluri, yakın zamanda " Yazarken, mürekkep kullanırken veya başka biriyle etkileşim kurarken bilgisayarınızla konuşabileceksiniz. Bir bilgisayar, onunla etkileşim kurma niyetinizi anlamsal olarak anlayabilmelidir." iddiasında bulundu.

Microsoft'un Kurumsal ve Güvenlik Başkan Yardımcısı David Weston da son haftalarda benzer şeyler söyledi : "Bilgisayar bizim gördüklerimizi görebilecek, duyduklarımızı duyabilecek ve biz onunla konuşup çok daha karmaşık şeyler yapmasını isteyebileceğiz." Sonuç olarak Microsoft'un, klavye, fare ve dokunmanın yanı sıra Windows'ta sesi yeni bir birincil giriş yöntemi olarak tanıtmaya istekli olduğu anlaşılıyor.

Microsoft'un Perşembe günü duyurmaya hazır olup olmadığı henüz belli değil. Bu hafta bir Windows 12 görmemiz pek olası değil, ancak Windows 11'e entegre edilmiş yapay zeka ve doğal dil yetenekleriyle Microsoft'un önümüzdeki birkaç yıl içinde bilişimin nasıl gelişeceğine dair vizyonunu görmeye başlayabiliriz .

Elbette, birinin bilgisayarını gerçekten sesle kullanmak isteyip istemediğini zaman gösterecek. Microsoft, geçmişte Windows'ta diğer giriş yöntemlerini, özellikle de dokunmatik ekran ve Windows 8 ile tanıtmaya çalıştı. Hepimiz bunun nasıl sonuçlandığını biliyoruz.

Kaynak :
https://x.com/Windows
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 927 kez

Re: Microsoft, Büyük bir yenilik duyuracağını açıkladı

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Voice control özelliğini kendime Windows 11 25H2 modifiyesi yaparken ayarlar sekmesinde görmüş ve ne olduğuna anlam veremeyerek bu özelliği modifiye iso dosyamdan silmiştim. O özelliğin bu olduğunu da bu vesileyle öğrenmiş oldum. Bilgi için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Kayserilifatih yazdı: 17 Eki 2025, 09:00 Voice control özelliğini kendime Windows 11 25H2 modifiyesi yaparken ayarlar sekmesinde görmüş ve ne olduğuna anlam veremeyerek bu özelliği modifiye iso dosyamdan silmiştim. O özelliğin bu olduğunu da bu vesileyle öğrenmiş oldum. Bilgi için teşekkürler.
Silinen özellik Windows Özelliklerden indirilerek yüklenebilir.

NOT (Konu Dışı) :

Sistemi yeniden kurdum (bundan sonra her 100 günde bir sistemi yeniden kuracağım)

25H2 bende sorun çıkarttı...(donanım daha hazır değilmiş anladım)

Yeni sistem Windows11 Yapı 24H2 Revizyon 6899 (Güncellemeler tamam, tam 41 donanım güncelleştirmesi aldım.Bunların içinde ilk defa Samsung SSD için iki tane donanım güncellemesi aldım.Windows defender sürücü veritabanı güncel,net frameworkler güncel, C++ RunTime güncel,java güncel, Adobe Flash güncel)

Bu sistem'de

1.WinSxS şişmesi yok
2.DISM komutları %70 takılmıyor
3.İntelCPU Saat Sabitleme sorunu kendiliğinden ortadan kalktı
4.Bu sistemin Antivirüs-Antispyware'si "Windows Defender"(defender'i baya geliştirmişler)
5.Shell arayüzü : StartAll Back v3.9.16 x64 (100 gün'lük deneme sürümü)

Windows11 Yapı 25H2 bende sorun çıkartı bedelini SSD disk ödedi.Sağlık %87'den %86'a geriledi.Bundan dolayı Windows11 Yapı 25H2 hemen kurmayın daha çok erken....(yeni donanımlar için)

Şimdi ne yapıyorum?

Tamamen yeni sistemin optimasyonunu yapmaktayım, en 1,5-2 hafta sürer bu )
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Yenilik diye diye mahvettiler sistemleri. Hiç değilse bari en azından içindeki gereksiz bileşenlerden arındırsalar artık...
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Microsoft'un sunduğu Windows 11 25H2 normalde bende kurulmadı ama Windows 11 24H2 sürümünü 25H2 ye dönüştürerek kullanabiliyorum yani bende öyle belirgin bir sorun olmadı. Benim kendime ayrı yaptığım sistem zaten ayarlı olduğu için en fazla 1 ya da 2 gün uğraşıyorum sistem tamam oluyor.

Sistemi sıfır mı yoksa modifiyeli olanını mı kurdun
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Kayserilifatih yazdı: 17 Eki 2025, 11:54 Microsoft'un sunduğu Windows 11 25H2 normalde bende kurulmadı ama Windows 11 24H2 sürümünü 25H2 ye dönüştürerek kullanabiliyorum yani bende öyle belirgin bir sorun olmadı. Benim kendime ayrı yaptığım sistem zaten ayarlı olduğu için en fazla 1 ya da 2 gün uğraşıyorum sistem tamam oluyor.

Sistemi sıfır mı yoksa modifiyeli olanını mı kurdun
Sıfırdan (orjinal ISO) ama olmadı.Sorun değil...24H2 ile yola devam (senin yaptığınla)
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Normal Windows 11 25H2 orijinal iso sistemi sende kurulduysa sorun demek ki benim sistemdeydi geri bildirim için teşekkürler.