Kargo Mesajıyla Dolandırıcılık… PTT Adına Gelen Sahte SMS’lere Dikkat!
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19763 kez
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 930 kez
Re: Kargo Mesajıyla Dolandırıcılık… PTT Adına Gelen Sahte SMS’lere Dikkat!
Ben özelikle kargo firmasının sitesinden, uygulamasından ya da kargo firmasını arayarak takip ediyorum ve bu adımlarla kolaylıkla kandırmaları tespit edebiliyorum.
Özellikle kargo firmaları kargo gönderirken kargo ücretini sizden önceden alır yani karşı tarafa kargo bedeli istemez ya da karşı tarafa kargo geliyorsa ve bu kargo alıcı ödemeli ise onu öncelikle kargo firmasını arayarak teyit etmek gerekir yoksa direkt kargo firmasını aramadan tıklayıp siteye bilgilerinizi girmenizi hiçbir şey kargo firması istemez eğer istiyorlarsa orada bir sıkıntı var demektir ona da dikkat etmek gerekir.
Özellikle kargo firmaları kargo gönderirken kargo ücretini sizden önceden alır yani karşı tarafa kargo bedeli istemez ya da karşı tarafa kargo geliyorsa ve bu kargo alıcı ödemeli ise onu öncelikle kargo firmasını arayarak teyit etmek gerekir yoksa direkt kargo firmasını aramadan tıklayıp siteye bilgilerinizi girmenizi hiçbir şey kargo firması istemez eğer istiyorlarsa orada bir sıkıntı var demektir ona da dikkat etmek gerekir.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10123 kez
Re: Kargo Mesajıyla Dolandırıcılık… PTT Adına Gelen Sahte SMS’lere Dikkat!
Her mesaja tıklamamak lazım. önlem alması gereken bankalar yine pek birşey yapmıyo tabi.