TRWE_2012 Artık Evine Döndü: Mozilla Firefox ile Yeniden Doğuş!
Selamlar forum ahalisi
Uzun bir yolculuğun ardından yeniden öz yuvama, açık kaynak dünyasının özgürlük timsali olan Mozilla Firefox’a geri döndüm! Chrome’un gölgesinde geçen deneyler, alternatif tarayıcıların vaatleri… ama hiçbirisi, bir zamanlar parçası olduğum bu özgürlük felsefesinin yerini tutamadı.
Tıpkı bir askerin cepheye dönmesi gibi, TRWE_2012 de artık evinde.
Neden Firefox?
Açık kaynak kodlu olması,
Gizlilik ve veri güvenliği konusundaki kararlı duruşu, (arasıra su koyveriyor olsun)
Kullanıcıya özgürlük ve özelleştirme sunması (about:config cenneti),
Gerçek zamanlı izleyici engelleme ve gelişmiş güvenlik altyapısı,
Ve belki de en önemlisi: Ruhuyla teknolojiye yön veren bir topluluk.
Telemetri ve veri gönderimi kapalı
DNS-over-HTTPS: Açık (Cloudflare ile)
Gelişmiş izleyici koruması: "Katı" modda
Arama motoru: DuckDuckGo / Startpage
Siz de Firefox kullanıyor musunuz? Hangi eklentilerle güçlendiriyorsunuz? Performans mı yoksa gizlilik mi önceliğiniz? Firefox’u sisteminize entegre ederken kullandığınız özel tweak'ler var mı?
"Özgürlük, sadece bir tarayıcı seçimi değildir... bir yaşam tarzıdır."(TRWE_2012)
Müsait vaktimde ara ara cep telefonumdan internette apk dosyası olarak indirip telefonda deniyorum şu an bende google hesabı olmadığı için otomatik olarak güncellemiyor yani ben ayrı olarak apk dosyasını indirip güncelletiyorum. Şu an ben 138 sürümünü kullanıyorum Firefox'un.
Kayserilifatih yazdı: 28 May 2025, 12:59
Müsait vaktimde ara ara cep telefonumdan internette apk dosyası olarak indirip telefonda deniyorum şu an bende google hesabı olmadığı için otomatik olarak güncellemiyor yani ben ayrı olarak apk dosyasını indirip güncelletiyorum. Şu an ben 138 sürümünü kullanıyorum Firefox'un.
Detaylarını veren site kısmının olması güzel fakat iyi kötü de olsa Firefox tarayıcısının kendi içinde mutlaka koyu mod özelliği olması gerekiyor yoksa eklentilerle her zaman uğraşmak benim için sıkıcı oluyor
Kayserilifatih yazdı: 28 May 2025, 15:58
Detaylarını veren site kısmının olması güzel fakat iyi kötü de olsa Firefox tarayıcısının kendi içinde mutlaka koyu mod özelliği olması gerekiyor yoksa eklentilerle her zaman uğraşmak benim için sıkıcı oluyor
Androidde tarayıcı olarak Opera kullanıyorum ve Firefox'u da ara sıra kullanıyorum fakat Android'de Firefox için böyle bir ayar göremedim. Tarayıcının kendisine gelene kadar bekleyeceğim. Onun yerine şimdilik Androidde ve Pc'de Opera kullanmaya devam edeceğim. Önerin için teşekkürler.