Bir programı kapattıgım zaman otomatik olarak başka bir program açılsın
- Email Bot
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
Bir programı kapattıgım zaman otomatik olarak başka bir program açılsın
Şimdi ben bir exe dosyası açıyorum basit bir program şöyle maruzatım vardı bu programı kapattıgım zaman otomatık olarak başka bir program açılsın ıstıyorum baska bır program dedıgımde onun gıbı tek exe li basit bir program boyle bir komut olusturulabılırmı saygılar hayırlı haftalar.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 927 kez
Re: Bir programı kapattıgım zaman otomatik olarak başka bir program açılsın
Zannetmiyorum hiç böyle bir şey denemedim fakat şahsen açık olan bir program kapatıldığında mantıken diğer program başlarsa genelde bilgisayarda virüs var demektir ya da şöyle bir risk de olabilir senin dediğin işlem olursa o zaman sistemde bir virüs olsa bir başlattığın uygulamadan sonra kapatınca diğer başlayan uygulamadaki virüsü göremeyebilirsin o yüzden tavsiye etmem
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
Bu işlevi sağlayacak basit bir yöntem vardır. İstediğiniz şey, bir .exe dosyası kapanınca başka bir .exe dosyasının otomatik açılması. Bu işlemi aşağıdaki gibi gerçekleştirebiliriz.Email Bot yazdı: 10 May 2025, 14:56 Şimdi ben bir exe dosyası açıyorum basit bir program şöyle maruzatım vardı bu programı kapattıgım zaman otomatık olarak başka bir program açılsın ıstıyorum baska bır program dedıgımde onun gıbı tek exe li basit bir program boyle bir komut olusturulabılırmı saygılar hayırlı haftalar.
Birinci program kapanınca ikinci programı otomatik açma
Örnek komut dosyası içeriği (Not Defteri ile yazılır, .bat olarak kaydedilir):
Kod: Tümünü seç
@echo off
start "" "C:\Program Files\Ornek1\birinci_program.exe"
:kontrol
tasklist | findstr /i "birinci_program.exe" >nul
if errorlevel 1 goto ac
timeout /t 2 >nul
goto kontrol
:ac
start "" "C:\Program Files\Ornek2\ikinci_program.exe"
exit
start komutu :
İlk programı başlatır
tasklist + findstr
İlk programın çalışıp çalışmadığını kontrol eder
timeout /t 2
Her 2 saniyede bir kontrol eder
goto ac
İlk program kapanınca ikinciyi başlatır
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Uygulamalı Bir Örnek :
Bu bendeki iki ünlü metin editörünün tam yoluna göre.Birinci yazılım açıldıktan sonra kullanıcı , birinci yazılımı kapattığında ikinci yazılım açılacak şekilde kodlandı.
@echo off
start "" "D:\Program Files (x86)\Notepad2 v4.2.25 TR\Notepad2.exe"
:kontrol
tasklist | findstr /i "Notepad2.exe" >nul
if errorlevel 1 goto ac
timeout /t 2 >nul
goto kontrol
:ac
start "" "D:\Program Files\Notepad3\Notepad3.exe"
exit- TRWE_2012
- Zettabyte1

Not: Bugün formumdayım....!!!
Örnek Uygulama- 2 (.VBS Versiyon)
Kod Açıklaması :
shell.Run
Notepad2’yi başlatır
Do...Loop
Her 2 saniyede bir "Notepad2.exe" çalışıyor mu diye kontrol eder
Function isProcessRunning
WMI ile çalışan işlemleri tarar
False parametresi
Programları beklemeden (arka planda) çalıştırır
Ekran Görüntüsü :
not:ekran görüntüsünde değiştirilecek yerler sarı renk vugulanmış ve numaralandırılmıştır.
Kullanıcı Tavsiyesi : (TRWE_2012)
Bu yazılımı (metin editörünü) kullanın..Kodlama işinde pek mahir kendisi + yazılımın hiçbir metin editöründe olmayan, yazılımsal bir özelliği var.(söylemiyorum kendiniz yazılımı kurcalayarak keşfedin...Böylesi daha iyidir.Hem yazılımın arayüzüne alışmış olursunuz.O gizli özelliği öğrendiğiniz zaman asla elinizden bırakmayacaksınız Notepad3'ü....)
https://rizonesoft.com/downloads/notepad3/
Örnek Uygulama- 2 (.VBS Versiyon)
Set shell = CreateObject("WScript.Shell")
shell.Run """D:\Program Files (x86)\Notepad2 v4.2.25 TR\Notepad2.exe""", 1, False
Do
WScript.Sleep 2000
Loop Until Not isProcessRunning("Notepad2.exe")
shell.Run """D:\Program Files\Notepad3\Notepad3.exe""", 1, False
Function isProcessRunning(processName)
Set wmi = GetObject("winmgmts:")
Set procs = wmi.ExecQuery("Select * from Win32_Process Where Name='" & processName & "'")
isProcessRunning = (procs.Count > 0)
End Function
shell.Run
Notepad2’yi başlatır
Do...Loop
Her 2 saniyede bir "Notepad2.exe" çalışıyor mu diye kontrol eder
Function isProcessRunning
WMI ile çalışan işlemleri tarar
False parametresi
Programları beklemeden (arka planda) çalıştırır
Ekran Görüntüsü :

Kullanıcı Tavsiyesi : (TRWE_2012)
Bu yazılımı (metin editörünü) kullanın..Kodlama işinde pek mahir kendisi + yazılımın hiçbir metin editöründe olmayan, yazılımsal bir özelliği var.(söylemiyorum kendiniz yazılımı kurcalayarak keşfedin...Böylesi daha iyidir.Hem yazılımın arayüzüne alışmış olursunuz.O gizli özelliği öğrendiğiniz zaman asla elinizden bırakmayacaksınız Notepad3'ü....)
https://rizonesoft.com/downloads/notepad3/
Trwe hocam, Tarik hocamın youtube da bir videosunun altina yorum yapmıştım bu sorum otomatik foruma entegre edilmiş ve çözümü çeşitli şekilde vermişsin yabanci kaynaklarda dahi bulamadim gerçekten çok teşekkür ediyorum sen bir dahisin benim sorunum şöyleydi bir oyunu 800x600 olacak sekilde pencere modunda aciyorum ve malum monitor 1080 çözünürluk olduğu için, oyun çözünürlüğü ekranda küçük kalmasin diye masaüstü çözünürlüğünü de 800 piksele düşürüyordum böylece oyunun pencere modu masaüstü çözünürlüğümle esit oluyordu asil sorun şuydu QRes adlı.bat komutlariyla çalışan ve tek tıkla istediğimiz ekran çözünürlüğüne geçen bir yazilim mevcuttu bende oyunun exesiyle beraber bu qres aracılığıyla vbs komut yazdim tek tikla hem oyun açılıyordu hemde manuel olarak çözünürlüğü değiştirme gereksinimim olmuyordu tikladigim anda scripte hem ekran 800p oluyordu hemde oyunum pencere modunda açılıyordu ama oyundan ciktiktan sonra tekrardan ek olarak 1920x1080 olarak ayarladigim scripte basmak zorunda kaliyordum artık bunada gerek kalmadi sayenizde tek tıkla oyunum açılıyor ekstra olarak masaüstü çözünürlüğüm düşüyor ve oyunumu kapattiktan sonra sayenizde hemen masaustum 1080p eski çözünürlüğüne dönüyor ... Belki çok ufak bişey mis gibi görünebilir ama farklı işlerde var işin içinde hile koruma anti cheat, kernel dll, prio – process priority saver ve bulut tabanlı çalışan ardunio ayni anda tek tikla bir robot gibi çalışmakta şuan ve oyunu kapattigimda hepsi killed :))) saygilarimla -elanur
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bu portable yazılımı da kullanabilirsin.Ben kendi donanımında (Lenovo IP Gaming 3 PRO) çok amaçlı kullanmaktayım.hokamuka yazdı: 10 May 2025, 22:53 Trwe hocam, Tarik hocamın youtube da bir videosunun altina yorum yapmıştım bu sorum otomatik foruma entegre edilmiş ve çözümü çeşitli şekilde vermişsin yabanci kaynaklarda dahi bulamadim gerçekten çok teşekkür ediyorum sen bir dahisin benim sorunum şöyleydi bir oyunu 800x600 olacak sekilde pencere modunda aciyorum ve malum monitor 1080 çözünürluk olduğu için, oyun çözünürlüğü ekranda küçük kalmasin diye masaüstü çözünürlüğünü de 800 piksele düşürüyordum böylece oyunun pencere modu masaüstü çözünürlüğümle esit oluyordu asil sorun şuydu QRes adlı.bat komutlariyla çalışan ve tek tıkla istediğimiz ekran çözünürlüğüne geçen bir yazilim mevcuttu bende oyunun exesiyle beraber bu qres aracılığıyla vbs komut yazdim tek tikla hem oyun açılıyordu hemde manuel olarak çözünürlüğü değiştirme gereksinimim olmuyordu tikladigim anda scripte hem ekran 800p oluyordu hemde oyunum pencere modunda açılıyordu ama oyundan ciktiktan sonra tekrardan ek olarak 1920x1080 olarak ayarladigim scripte basmak zorunda kaliyordum artık bunada gerek kalmadi sayenizde tek tıkla oyunum açılıyor ekstra olarak masaüstü çözünürlüğüm düşüyor ve oyunumu kapattiktan sonra sayenizde hemen masaustum 1080p eski çözünürlüğüne dönüyor ... Belki çok ufak bişey mis gibi görünebilir ama farklı işlerde var işin içinde hile koruma anti cheat, kernel dll, prio – process priority saver ve bulut tabanlı çalışan ardunio ayni anda tek tikla bir robot gibi çalışmakta şuan ve oyunu kapattigimda hepsi killed :))) saygilarimla -elanur

Aklimda bulunsun tekrar teşekkür ederim şuan hiç bozmayayım tek tıkla 7 8 farklı islem yapıyor 
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bu .vbs versiyon üst sürüm versiyon'dur.Tam 2-3 saattir üzerinde uğraştım ama yaptım.hokamuka yazdı: 10 May 2025, 23:50 Aklimda bulunsun tekrar teşekkür ederim şuan hiç bozmayayım tek tıkla 7 8 farklı islem yapıyor![]()
Açıklama :

' Giriş alma
softwareCount = InputBox("Kaç adet yazılım çalıştırılacak? (örnek: 3)", "Yazılım Sayısı")
If Not IsNumeric(softwareCount) Or softwareCount < 1 Then
MsgBox "Geçerli bir sayı girilmedi. Çıkılıyor...", vbCritical, "Hata"
WScript.Quit
End If
timeoutSec = InputBox("Her yazılımın çalışması için maksimum süre (saniye)? (örnek: 30)", "Bekleme Süresi")
If Not IsNumeric(timeoutSec) Or timeoutSec < 1 Then
MsgBox "Geçerli bir süre girilmedi. Çıkılıyor...", vbCritical, "Hata"
WScript.Quit
End If
pathsInput = InputBox("Yazılımların tam yolunu girin. Virgülle ayırın:" & vbCrLf & vbCrLf & _
"Örnek:" & vbCrLf & _
"D:\Program Files\Notepad3\Notepad3.exe,D:\Program Files (x86)\Notepad2 v4.2.25 TR\Notepad2.exe", _
"Yazılım Yolları")
softwarePaths = Split(pathsInput, ",")
If UBound(softwarePaths) + 1 <> CInt(softwareCount) Then
MsgBox "Yazılım sayısı ile yol sayısı uyuşmuyor!", vbExclamation, "Uyarı"
WScript.Quit
End If
Set shell = CreateObject("WScript.Shell")
For i = 0 To UBound(softwarePaths)
exePath = Trim(softwarePaths(i))
If exePath <> "" Then
exeName = GetExeName(exePath)
shell.Run """" & exePath & """", 1, False
timeoutCounter = 0
Do While isProcessRunning(exeName) And timeoutCounter < (timeoutSec * 1000)
WScript.Sleep 1000
timeoutCounter = timeoutCounter + 1000
Loop
' Eğer süre doldu ama işlem hâlâ çalışıyorsa, sonlandır
If isProcessRunning(exeName) Then
KillProcess exeName
MsgBox "Süre dolduğu için " & exeName & " sonlandırıldı.", vbExclamation, "Zaman Aşımı"
End If
Else
MsgBox "Boş bir yol girilmiş. Atlanıyor.", vbExclamation, "Dikkat"
End If
Next
MsgBox "Tüm yazılımlar başarıyla çalıştırıldı ve süreye göre kontrol edildi.", vbInformation, "Tamamlandı"
Function GetExeName(fullPath)
parts = Split(fullPath, "\")
GetExeName = parts(UBound(parts))
End Function
Function isProcessRunning(processName)
Set procs = wmi.ExecQuery("Select * from Win32_Process Where Name='" & processName & "'")
isProcessRunning = (procs.Count > 0)
End Function
Sub KillProcess(processName)
For Each p In procs
p.Terminate()
Next
End SubNOT:
Betiği .vbs şeklinde kayıt ederken Kodlamayı : UTF-8'den ANSI'ye çevirin Türkçe Karakter Sorunu oluşmasın.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

İnternette araştırdım böyle bir betik kodlanmış diye....
Sonuç : YOK...
Yani...;
Bu betik burada ilk defa yayınlanmıştır tarafımdan....!
Sordum farkı
TRWE_2012 farkı'dır
Bu sonuç....!
Sonuç : YOK...
Yani...;
Bu betik burada ilk defa yayınlanmıştır tarafımdan....!
Sordum farkı
TRWE_2012 farkı'dır
Bu sonuç....!