Bilgisayarım Sürekli 5 e Basıyor ? Yardım Eder Misiniz?

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Bilgisayarım Sürekli 5 e Basıyor ? Yardım Eder Misiniz?

Mesaj gönderen burak35 »

Arkadaşlar merhaba iyi günler. 18 nisanda internet paketim bitecek. İss 150 tl olan faturamı 350 ye çıkaracağını söylüyor.
Ben belki internetimi kapattırabilirim diye elimdeki programları güncellemeye karar vermiştim.
Geçen gün srware ironun 118 inci sürümünü indirdim. Programı açtıktan sonra adres çubuğuna sürekli sayı olarak 5 girdiğini gördüm.
Şüphelenip programı kapattım. Sonrada klasörünü sildim. Sonrada ccleanerla tarama yaptım. Sonrada dün emsisoftla tarama yaptım.
Emsissoft Bişey bulamadı. Şuan aynı sorun hala var ve devam ediyo. Netle alakasıda yok. Neti kesip öyle denedim durum yine aynı.
Kaspersky virus removal toolla tarama yaptım oda bişey bulamadı. Defenderla tarama yaptım bişey bulamadı.
Eset online scannerla tarama yaptım buda bişey bulamadı. İşin garibi. Windowstada oluyo bu durum. Num lock u kapatırsam duruyo.
Num lock açıksa sistem sürekli 5 e basıyor. Arama kutusuna başlat menüsüne tıklarsam. Masaüstündeysemde sürekli ses geliyor.

Şu konuya baktım az önce.
https://www.sordum.net/9607/registry-an ... alistirin/

Buradaki anahtarlar boş.
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce
Bi bunun altında şöyle birşey vardı.

Kod: Tümünü seç

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce]
"553d0bf6-bca3-44cd-9a8d-b0237a30e044"="\"C:\\Users\\CASPER\\AppData\\Local\\Temp\\{acfb019a-a2a3-4561-9fea-df9910bc66f9}\\553d0bf6-bca3-44cd-9a8d-b0237a30e044.cmd\""

Bunuda elle kaldırdım.
Ne yapmam lazım. Sabah sabah sinirlerim bozuldu yine. Daha önce hiç böyle bi sorun yaşamamıştım.
Edit: Adwcleaner da denedim oda bişey bulamadı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
18 nisandan önce hemen halletmeme lazım bu durumu. :(
Edit : masaüstünde klavyedeki f5 yenilemede çalışmıyor
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 46 kez

Re: Bilgisayarım Sürekli 5 e Basıyor ? Yardım Eder Misiniz?

Mesaj gönderen BlueLife »

@burak35

Merhaba, geçmiş olsun.
Sorun büyük ihtimal klavyeden kaynaklanıyor. Tuş basılı kalmış.
Tuşların altında yumuşak plastik bir parça bulunuyor. Sorun bu parçada olabilir.
Geçmişte benzeri sorunlarda farklı klavyeden alıp sorunsuz bir şekilde takmıştım.
Klavye tuşları biraz zorlayınca çıkıyor. Lakin bazı modellerde çıkmayabilir.
Aşağıda bir video var izlersin. Lakin çok zorlama kırabilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=eAeuFWG9kwI

Eğer sorunu çözemezsen aşağıdaki konuyu oku.
Ilgili tuştaki komutu kapabilirsin.

https://www.sordum.net/1963/klavyenizde ... sharpkeys/
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3925 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

%99 tuş takılı kalmış. Çentiklerinden kaldırıp altına bakabilirsin. Tuş sökümü için Youtube da tarif videoları var. Geçen ofiste azıcık çay döktüm SPACE tuşu takılı bizimde. Bazen kendinden basıyor gidiyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Arkadaşlar sağolun. İkinizede teşekkür ederim. Sorun ara ara devam ediyo.
Sistemi önce ccleaner 5.32 ile tarattım pek bişey bulmadı temiz dedi. 2-3 kez de tarama yaptım.
Sonrada emsisoft emergency kit, Kaspersky virus removal tool, Adwcleaner, Eset online scanner ve Hitmanpro ile tarattım.
Bunlarda temiz dedi. Harici klavye ve mouse kullanıyorum. Klavye carboon, Mouse ta everest adındaki markalar.
Bu markaların çok iyi olmadığını biliyorum. Fakat başka klavye ve mouse ta bulamadım. Olay esnasında klavye mouse usblerini söktüm.
Harici klavye ve mouse tan yapmadığını düşünüyorum. Yalnız benim laptopun klavyesi yaklaşık 1 sene önce değişmişti.
Sanırım laptopun klavyesinden kaynaklanıyor dediğiniz gibi. Klavyede 3 4 7 gibi sayı tuşları çalışmıyor.
Harf olarakta x v m ç . a k l i q gibi tuşlar çalışmıyor. Acaba klavyeyi taktırdığım yere mi götürsem?
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2510 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

burak35 yazdı: 28 Mar 2024, 17:16 Arkadaşlar sağolun. İkinizede teşekkür ederim. Sorun ara ara devam ediyo.
Sistemi önce ccleaner 5.32 ile tarattım pek bişey bulmadı temiz dedi. 2-3 kez de tarama yaptım.
Sonrada emsisoft emergency kit, Kaspersky virus removal tool, Adwcleaner, Eset online scanner ve Hitmanpro ile tarattım.
Bunlarda temiz dedi. Harici klavye ve mouse kullanıyorum. Klavye carboon, Mouse ta everest adındaki markalar.
Bu markaların çok iyi olmadığını biliyorum. Fakat başka klavye ve mouse ta bulamadım. Olay esnasında klavye mouse usblerini söktüm.
Harici klavye ve mouse tan yapmadığını düşünüyorum. Yalnız benim laptopun klavyesi yaklaşık 1 sene önce değişmişti.
Sanırım laptopun klavyesinden kaynaklanıyor dediğiniz gibi. Klavyede 3 4 7 gibi sayı tuşları çalışmıyor.
Harf olarakta x v m ç . a k l i q gibi tuşlar çalışmıyor. Acaba klavyeyi taktırdığım yere mi götürsem?
Servislik olmuş o klavye.....
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Sorun hala devam ediyo gibi. Küçük bi iğne yardımıyla baya bi zorlayıp laptopun klavyeden 5 numarayı yerinden söktüm.
Başka ne yapabilirim acaba ?
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese merhaba. Bu sorun halen daha devam ediyor. Tam olarak çözemedim. Ama kısmi olarak çözdüm sanırım.
Şuan maddi olarak imkanım olmadığı için ve müsait olamadığım için klavyeyi taktırdığım servise gidemedim tabi.
Bende donanımsal olarak çözemediğim için yazılımsal olarak çözmeye çalıştım kendimce. Öncelikle bu 5 e basma olayı devam ediyo.
Geçenlerde kontrol ettim. Num lock açınca kendi kendine bazen 0 bazende 6 yazıyo. O yüzden num locku kapalı tutuyordum.
Tam kurtuldum derken bu seferde kendi kendine sağ ok tuşu basıyo. Ben laptop klavyesinden FN tuşuna basmadığım sürece durmuyo.
Ve özellikle film izlerken müzik dinlerken çok rahatsız ediyo. Çünkü sürekli ileri alıyo. Kendi kendi basan tuşları tespit etmeye çalıştım.
Google a "keyboard online test" yazıp arama yaptım. Çıkan sayfadaki sitelere girip baktım. Bir site bana kendi kendine yazan tuşları gösterdi.
Sharpkeys ile kendi kendine yazan, 6 5 0 insert ve sağ ok tuşlarını kalıcı olarak kapattım. Sistemi bikaç kez resetledim. Şuan bi sorun yok gibi.
İşin kötüsü bazen yazarken kopyalama falan yaparsam shifte basarsam ne varsa takır takır yapıştır yapıyo. Matrixteki gibi yazılar akıyordu.
Bundanda kurtuldum. Ayrıca kullandığım aimp ve vlc deki ileri alma ve bazı kısayol tuşlarını kapattım. İntel arayüzündede kısayollar vardı.
3 4 kez ekranım yan dönünce intel arayüzündeki kısayollarıda kapattım. Şuan için sorunlardan kurtuldum sanırım. Sharpkeys güzel programmış.
Ama ne yapıp ne edip biara mutlaka klavyemi ya tamir ettireceğim, Yada değiştireceğim. Çünkü sorunun klavyede olduğunu düşünüyorum.
Benim gibi aynı sorunu yaşayan insanlar varsa belki işine yarar diye bu yorumu yazdım. Umarım şu yaşadığım sorunu kimse yaşamaz.
Gerçekten çok kötü. Resmen canımdan bezdirdi. Buarada klavyeniz bozuk olmasa bile sharpkeys yazılımını arşivinizde tutun. Ne olur ne olmaz.
İlerde belki birgün lazım olabilir. Buarada githubdaki sürümüne baktım. Yeni sürüm çıkmış. Onuda bildirmek istedim. Hepinize iyi günler dilerim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19732 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Sıkıntılıymış
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Yerinde olsam yaptırmadan sadece test amaçlı klavye taktırarak bir bilgisayarcıya komtrol ettirir kararımı öyle vererek yolumu çizerdim sadece test edebilir myiz derdim burada öyle ücretsiz olarak test eden bilgisayarcılar var Kayseri'de o nedenle söyledim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Baya sıkıntılıydı bu durum. Klavyemi tamir ettirebilirsem ettireceğim. Değiştirtebilirsem değiştireceğim. Gittiğim servis ne cevap verir bilmiyorum.
Tamir ederlerse ettireceğim. Yada değişim yaparlarsa kabul edeceğim. Biz hiç birşey yapmayız bizi bağlamaz derlerse biraz ısrar ederim.
Çok kesin konuşurlarsa kestirip atarlarsa çıkar yürürüm. Başka servislere giderim. Ama ne yapar ne eder düzgün çalışıyor mu diye kontrol ederim.
Taktırmadan önce denemede yapmak istediğim söylerim. Casper servisi vardı yaşadığım yerde. Yaparlarmı yardımcı olurlar mı bilemiyorum.
Tabi o servis duruyorsa, kapanmadıysa. Olmadı daha önce teknosanın beni gönderdiği bi servis vardı ya oraya giderim.
Yada çarşı içinde ikinci el temiz laptop satan bi yer vardı. Belki son çare olarak buraya giderim. Çok berbat bi sorun bu klavye sorunu.
Umarım kimsenin başına gelmez. Son olarak casper hiçbir ürün almayın.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19732 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Ben laptopu halen Harici klavye ile kullanıyorum, istersen sende USB den bağlayacağın harici bir klavye kullanmayı dene.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Bendede harici klavye var. Usb bağlantılı. Bende harici klavye ile kullanıyorum zaten. Ama baya kötü bi marka. Hediye gelmişti.
Markası carboon muş. Harflerin üzerindeki yazılar komple silindi. Ama hiç yoktan iyidir. İdare ediyorum şimdilik.
İlerde laptopun klavyesinide halletmeye çalışıcam bir şekilde.