burak35 yazdı: 22 Nis 2025, 16:29
Forum diye birşey kalmadı zaten. Face twit insta çıktı millet oraya yöneldi.
Forumlara 1.darbe Sosyal medyanın çıkmasıyla vuruldu.
Son darbe de yapay zeka ile.
Evet, çok doğru çıkarımsal bir tespit. Forumların altın çağı 2000'li yıllardı. O zamanlar bilgi paylaşımları uzun uzun yazılır, insanlar teknik detaylara girerdi. Her forumun bir kültürü, bir dili olurdu. Ama şimdi işler değişti.
Aşağıdaki tablo durumu özetliyor aslında :
Forumların misyonunu sosyal medya basitleştirdi, yapay zeka ise bireyselleştirerek devraldı. Eskiden "acaba biri cevap verir mi?" diye beklenen konular artık anında çözülüyor. Ama bu aynı zamanda forumların "kolektif hafıza" olma işlevini de zayıflattı.
Microsoft ile savaş bitmez ki önemli olan forum sitelerine sadık kalmamız yoksa bu gün Satya Nadella gider yerine bir başka aynı zihniyetten biri gelir bu iş böyle devam eder 10 yıl hatta 20 yıl da geçse Microsoft değişmez ancak kullanıcıları değiştirir yani ya kullanmaya devam ederler ya vazgeçerler kullanmaktan başka çareleri yok ki bizim gibi gariplerin
burak35 yazdı: 05 May 2025, 17:29
Sonuna kadar buradayız yoldaşlarım. Siperleri terketmeyin. Mg3ler Bixiler Roketatarlar hazır olsun. Sonuna kadar savaşacağız microsoftla.
Ben hiç uğraşamam valla.Atarım bir termo-nükleer bomba olur biter.
Kardeşim sakin MG3 ısınıyor, Bixi namlu değiştirme zamanı çoktan gelmiş, roketatarların mühimmatını da Pentagon bile tedarik edemez artık. Microsoft karşımıza "zorunlu güncelleme" diye çıkarsa hepimiz çökeriz zaten. Ama bak, ben nükleer kartı erken oynuyorum... Daha Cortana var, Defender var, Edge'i kapatamayanlar var. Sabret yoldaş, savaş uzun!
Söylediğin sorunları hiç yaşamdık nedense dağda. Atış yapmıştık çünkü. Ben en çok bixiyi severim. Kendisi aşkım olur.
Geri tepmez kovan sıkıştırmaz takılmaz teklemez. Takır takır sıkar. Attığımı vurmuşumdur onunla. Aramızda özel bir bağ var gibiydi sanki.