@mehoaga Değerli Forum Üyesi Senin İçin Çok Güzel Ve Basit Bir Sürücü Yükleme Yöntemi Deneyimledim.

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

@mehoaga Değerli Forum Üyesi Senin İçin Çok Güzel Ve Basit Bir Sürücü Yükleme Yöntemi Deneyimledim.

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhaba

Gece'nin üçünde bilgisayar başındayım.Gözüme uyku girmedi.Şu @mehoaga isim değerli forum üyesinin sorunun gerçekçi yazılım bazlı bir çözüm bulma gayesi ile internettin altını üstüne getirdim.Biraz da AL asistanımın yardımları ile aşağıdaki resimli forum konusunu oluşturuyorum.

İmdi @mehoaga benim bu yazdıklarımı iyice bakarak/inceleyerek kendi kendine yapmaya çalış...(artık bundan ötesi yok basitlik bakımından)

YEDEKLİ SÜRÜCÜ DİZİNİNDEN SÜRÜCÜLERİ DONANIMA YÜKLEME REHBERİ
(temiz kurulum olması şart)

ADIM-1 : (Gerekli yazılımın indirilmesi (ekran görüntüsünde ne görüyorsan o ))
Resim
Resmi Web Site Bağlantısı : https://sdi-tool.org/download/

ADIM-2 : (Yazılımı uygun bir yere yerleştir ve 64bit işletim sistemi kullandığından dizinindeki x64 ile başlayan .exe dosyasına sağ tık yaparak masaüstüne bir kısayol at)
Resim
ADIM-3 : (Bak şimdi "ZURNA'NIN ZIIIIRT" dediği yere geldik.Burası önemli....Bu adım'da yazılım kesinlikle çalışmamalı...)
Resim
Resim
Not : Kendi özel yedek sürücü dizininin adında Türkçe karakterler olmasın ... (ğ,ı,ü g .... gibi)

ADIM-4 : (Şimdi yazılımın masaüstündeki kısayolu'nu "Yönetici olarak" çalıştır.Bu arada Windows Defendar baş belasının "Gerçek Zamanlı Korumasını" geçici devreden çıkart ki sana salça olmasın (yani işlemlere müdahale etmesin...)
Resim
TRWE_2012'in yazılımı "Yönetici olarak " çalıştırması-Sistem :Win11 Yapı22H2 Home x64 TR

ADIM-5 : (Yazılım'ın GUI (arayüz tasarımı) aynen aşağıdaki gibidir.Dikkat edersen, kendinin özel yedek sürücü dizini adı ile yazılım'daki her bir sürücünün başındaki ad aynı,bu yazılımın senin kendi özel sürücü dizinini tanıdığını ve taradığını gösterir.Yapman gereken , ister tek tek işaretleyerek kur, yada yukarıdan "Hepsini Seç" butonuna basarak tek tıklama ile kur(yeşil buton).Yalnız bu aşamada sistemin internet bağlantısı olmasın yoksa ekran görüntüsündeki gibi en üsttekini de indirip kurar.Bizim amacımız online sürücü güncellemek değil, çevrimdışı yedekten sürücü yüklemek.Sistemin İnternet bağlantısını kes , ve yazılımın arayüzünün sol tarafındaki "Yenile" butonuna bas....Liste yenilensin.)
Resim
Geçmiş olsun.(espiri : ne uğraştırdın beni be...!!! sayende sordum forum'daki eski fırtınalı resimli program anlatma günlerime döndüm)

Ha bu arada sordum.net'e bir ekmek (makale konusu) daha çıktı hadi hayırlısı....

TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Re: @mehoaga Değerli Forum Üyesi Senin İçin Çok Güzel Ve Basit Bir Sürücü Yükleme Yöntemi Deneyimledim.

Şimdi bu yazılımın gerçekten WindowsPC kullanıcısının kendi özel yedek sürücü dizinini tanıyıp tanımadığının kontrolü (ters mantık sağlaması)
Az önce kendi özel yedek sürücü dizininimi, "drivers" dizininden "KALICI" sildim.
Resim
Sonuç orta'da yazılımın Sürücü Listesi boş...Bu durum herhangi bir yöntemle oluşturulmuş yedek sürücü dizinlerini tanıyıp tarayıp listeleyebildiğini gösteriyor yazılımın.
Resim
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Re: @mehoaga Değerli Forum Üyesi Senin İçin Çok Güzel Ve Basit Bir Sürücü Yükleme Yöntemi Deneyimledim.

Mesaj gönderen mehoaga »

Değerli TRWE_2012 kardeşim;
Valla kendi adımı sayfada görünce şoke oldum. :-D Sanki kendimi define buldumda ödüllendiriliyormuş gibi hissettim. :-D Ödül aslında bana değil sana kardeşim. :arrow: Verdiğin emeklerin harcadığın zamanın hakkı ödenmez biliyorum ama burdan da yapacak tek şey teşekkür edebilmek. :arrow: Kardeşim ellerin kolların dert görmesin ellerine kollarına emeklerine sağlık çok ama çok TEŞEKKÜR ediyorum. :arrow: İYİKİ VARSINIZ. İyiki seninle tanışıp arkadaş olmuşum. Kardeşim benim Mehmet abini nasıl sevindirdin bilsen. :arrow: Rabbimde seni sevindirsin inş. :arrow: Allah işini gücünü rast getirsin. Sevgi ve saygılarımla. Selametle kalasın.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 05 May 2025, 11:42 Değerli TRWE_2012 kardeşim;
Valla kendi adımı sayfada görünce şoke oldum. :-D Sanki kendimi define buldumda ödüllendiriliyormuş gibi hissettim. :-D Ödül aslında bana değil sana kardeşim. :arrow: Verdiğin emeklerin harcadığın zamanın hakkı ödenmez biliyorum ama burdan da yapacak tek şey teşekkür edebilmek. :arrow: Kardeşim ellerin kolların dert görmesin ellerine kollarına emeklerine sağlık çok ama çok TEŞEKKÜR ediyorum. :arrow: İYİKİ VARSINIZ. İyiki seninle tanışıp arkadaş olmuşum. Kardeşim benim Mehmet abini nasıl sevindirdin bilsen. :arrow: Rabbimde seni sevindirsin inş. :arrow: Allah işini gücünü rast getirsin. Sevgi ve saygılarımla. Selametle kalasın.
Birşey değil.İmdi (şimdi) bana söyle , işini gördü mü? (yani yapabildin mi? yedek sürücü dizininden donanım sürücülerini yükleyebildin mi? ben, bu durumu merak ediyorum.)
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

TRWE_2012 kardeşim dediğin gibi dosyayı indirdim indirmesinede ayrıca dediğin gibi benim yedek driverları izah ettiğin gibi "drivers" klasörünün içine kopyala yapıştır yaptım. Uygulamayı masa üstüne kısa yol olarak attım defender kapalı tabiiki programı açtım ama ne bir driverım var hiç bir şey gözükmüyor.
Resim
Burda drivers yazan yere kendi driverlarımı içine attım. ama görünen oki hiç bir şey programda gözükmüyor.
Resim

Burda drivers klasörünü içine attığım driver larımın resmi.
Resim
En son mehoaga tarafından 05 May 2025, 16:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 05 May 2025, 16:04 TRWE_2012 kardeşim dediğin gibi dosyayı indirdim indirmesinede ayrıca dediğin gibi benim yedek driverları izah ettiğin gibi "drivers" klasörünün içine kopyala yapıştır yaptım. Uygulamayı masa üstüne kısa yol olarak attım defender kapalı tabiiki programı açtım ama ne bir driverım var hiç bir şey gözükmüyor.
Resim
Burda drivers yazan yere kendi driverlarımı içine attım. ama görünen oki hiç bir şey programda gözükmüyor.
Resim
drivers dizinin içinin ekran görüntüsünü bir atsana bu forum'a bir bakam.... :-)
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Senden önce atmışım zaten bir üst resme bak orada gözüküyor
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 05 May 2025, 16:10 Senden önce atmışım zaten bir üst resme bak orada gözüküyor
Bak sen yanlış anladın , yazılımın "drivers" dizinin içine , kendi sürücü dizini (içinde alt dizinlerin olması fark etmez) basitçe kopyala-yapıştır yapacaktın.(işlem sırasında yazılım açık olmasın)

Yani ;
Resim
Yazılımı yönetici olarak tekrar çalıştır.Bu sefer listeyi göreceksin.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Abisi klasörü olduğu gibi D sürücüsüne aldım. Zaten program kapalı ama yine aynı hiç bir şey gözükmüyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 05 May 2025, 16:35 Abisi klasörü olduğu gibi D sürücüsüne aldım. Zaten program kapalı ama yine aynı hiç bir şey gözükmüyor.

Resim
Ya ben anlatamıyorum yada sen de algılar kapandı.

Yazılımın ana klasöründe bir drivers dizini yok mu? (VAR diyeceksin)

Şimdi o drivers dizinini açtığında içi boş değil mi? (EVET diyeceksin)

Şimdi o boş dizine kendi özel sürücü klasörünü (ana dizin) (otomatikman içindekilerle beraber) basitçe kopyala-yapıştır işlemini uygulayacaksın.

En son 'da yazılımı yönetici olarak çalıştıracaksın....

Çok basit tam sana göre ....!!!

Bekliyorum burada yapacaksın eminim (işi inada bindirdim.)
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

TRWE_2012 kardeşim dediğin gibi drivers dizini var. drivers dizinin içinde benim yedek drivarlarım var klasör içinde. Valla dedikleini harfiyen yapıyorum ama bir hata var ama bende çıkamadım. Acaba driverlar ayrı ayrı olduğu için hepsini toptan senin dediğin "drivers" klasörünün içine attıydım ama neden hala görünmüyor anlayamadım afedersin.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 05 May 2025, 16:48 TRWE_2012 kardeşim dediğin gibi drivers dizini var. drivers dizinin içinde benim yedek drivarlarım var klasör içinde. Valla dedikleini harfiyen yapıyorum ama bir hata var ama bende çıkamadım. Acaba driverlar ayrı ayrı olduğu için hepsini toptan senin dediğin "drivers" klasörünün içine attıydım ama neden hala görünmüyor anlayamadım afedersin.
Şu yazılımın driver dizinini içinin görüntüsünü bir atsana buraya bir bakayım...
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

TRWE_2012 yazdı: 05 May 2025, 16:50
mehoaga yazdı: 05 May 2025, 16:48 TRWE_2012 kardeşim dediğin gibi drivers dizini var. drivers dizinin içinde benim yedek drivarlarım var klasör içinde. Valla dedikleini harfiyen yapıyorum ama bir hata var ama bende çıkamadım. Acaba driverlar ayrı ayrı olduğu için hepsini toptan senin dediğin "drivers" klasörünün içine attıydım ama neden hala görünmüyor anlayamadım afedersin.
Şu yazılımın driver dizinini içinin görüntüsünü bir atsana buraya bir bakayım...
Zaten attıydım ama bir kere daha atayım
.

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 05 May 2025, 16:51
TRWE_2012 yazdı: 05 May 2025, 16:50
Zaten attıydım ama bir kere daha atayım
.

Resim
İşte...!!! Hata burada,

Yazılımın drivers dizini, yazılıma ait...

Senin yapan gereken o sürücü dizinlerini tek bir alt dizinin içine atman gerekiyor.

Yani;

acer_drivers_backup isminde bir boş bir dizin oluştur drivers dizinin de , sonra bu dizine ekran görüntüsündeki dizinleri ve dosyaları "acer_drivers_backup" dizinine taşı...
Resim
Şimdi olacak....
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Abisi senin gösterdiğinde program files yazıyor ama bende zip dosyasının içeriğini yine programın olduğu dizine çıkarmıştım. Ve dediğin gibi zaten drivers yazan yerede beim daha önce driverbackup ile aldığım yedek dosyalarını olduğu gibi "drivers" klasörünün içine atmıştım zaten yine denedim ayrıca blototh içindeki MediaTek Bluetooth Adapter klasörünü drivers klasörüne aldım ama yine aynı. Bu program diğerleri gib değil yani instal yaptığında progrsm filesin içine atsın ama değil. Attığım resimde ne görüyorsan odur kardeşim.

Şöyle bir şey yaptım ama yine aynı.
Resim

Bütün driver yedeklerini "acer backup" klasörüne taşıdım.

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön