Uygulamalarda NumLock çalışmıyor
- Email Bot
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
Uygulamalarda NumLock çalışmıyor
Win 11 cihazımda numlock tuşları açılışta aktif olarak geliyor , orada bir sorun yok ama pc açıldıktan sonra sorun başlıyor mesela bir Excell dosyası açtım burada numlock tuşları çalışmıyor veya bir metin belgesi aç orada da veya google arama satırında çalışmıyor çalıştırmak için sayısal tuşlar üzerinde bulunan '' NUM '' tuşuna basmak gerekiyor anlamadığım ve kimseye de anlatamadığım olay açılışta aktif olan bu tuşlar herhangi bir uygulamada neden pasif oluyor inşaallah buna da bir çözümünüz vardır.
NOT : Regedit olayı denendi bios ekranında keyboard seçeneği yok bilgisayarım Acer Nitro 15 -51 servisi aradım bunlarda böyle diyor ama başka bir Acer Nitro 5 bilgisayarında böyle bir sorun yok.
NOT : Regedit olayı denendi bios ekranında keyboard seçeneği yok bilgisayarım Acer Nitro 15 -51 servisi aradım bunlarda böyle diyor ama başka bir Acer Nitro 5 bilgisayarında böyle bir sorun yok.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19793 kez
Re: Uygulamalarda NumLock çalışmıyor
Temiz formattan sonrada durum aynımı ? , ya bir yazılım buna sebep oluyor veya bir tür zararlı olabilir.
- Email Bot
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
Zaten bilgisayarı yeni aldım nomlock açılışta çalışmıyordu onu hallettim ama uygulamalarda çalışmıyor num tuşuna basmak gerekiyor benim de anlamadığım açılışta çalışan bu tuşlar açıldıktan sonra başlatılan uygulamalarda neden çalışmıyor vpn programı var başlangıçta onu da pasifize ettim sonuç değişmedi.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Numlock tuşu nedense bende de otomatik olarak aktif gelmiyor. Sanırım Windows'lara özgü bir sorun bu.
Sistemi kendim modifiye ederken sistem açılışında çalışsın diye numlock regedit değerleri ekliyorum iso dosyasına yine çalışmıyor. Ben de artık alıştım o şekilde numlock tuşuna basarak idare ediyorum. Internette onunla ilgili regedit yöntemi dışında bir çözüme rastlamadım. Bulursam mesaj olarak tekrar yazarım.
Sistemi kendim modifiye ederken sistem açılışında çalışsın diye numlock regedit değerleri ekliyorum iso dosyasına yine çalışmıyor. Ben de artık alıştım o şekilde numlock tuşuna basarak idare ediyorum. Internette onunla ilgili regedit yöntemi dışında bir çözüme rastlamadım. Bulursam mesaj olarak tekrar yazarım.
- velociraptor
- Yottabyte4

- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3927 kez
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Benim bilgisayarın bios'unda numlock seçeneği yok diye biliyorum. O yüzden numlock tuşuna basarak kullanıyorum.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2525 kez
Benim bir çözümümüz var ama admin ne der bilemedim.(şimdilik sessiz kalalım-onay gelirse, gerekeni yaparız)
- velociraptor
- Yottabyte4

Sormana bile gerek yok , istediğin gibi paylaşım yapabilirsin , ayrıca bakınız :
https://www.sordum.net/1588/acilista-nu ... -girmiyor/
https://www.sordum.net/64966/numlock-tu ... smaz-oldu/
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Teşekkürler ...velociraptor yazdı: 02 May 2025, 19:15 Sormana bile gerek yok , istediğin gibi paylaşım yapabilirsin , ayrıca bakınız :
Num Lock tuşu açılışta aktif, ancak Windows tam olarak açıldıktan sonra bazı uygulamalarda pasifleşiyor. Aşağıda size özel olası nedenler ve çözüm yollarını tablo halinde sunulmakta:

1. PowerShell Dosyası: EnableNumLock.ps1
İÇERİK :
Kod: Tümünü seç
Set-ItemProperty -Path 'HKCU:\Control Panel\Keyboard\' -Name InitialKeyboardIndicators -Value 2Masaüstünüze sağ tıklayın → Yeni → Metin Belgesi oluşturun.
İçine yukarıdaki kodu yapıştırın.
Farklı Kaydet → Dosya adı: EnableNumLock.ps1
Tür: "Tüm Dosyalar"
Kodlama: UTF-8 (Varsayılan olabilir)
2. Görev Zamanlayıcı XML Dosyası:
EnableNumLock_Task.xml
İçerik:
Kod: Tümünü seç
<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?>
<Task version="1.4" xmlns="http://schemas.microsoft.com/windows/2004/02/mit/task">
<RegistrationInfo>
<Date>2025-05-02T00:00:00</Date>
<Author>ChatGPT</Author>
</RegistrationInfo>
<Triggers>
<LogonTrigger>
<Enabled>true</Enabled>
</LogonTrigger>
</Triggers>
<Principals>
<Principal id="Author">
<RunLevel>HighestAvailable</RunLevel>
<UserId>S-1-5-18</UserId>
</Principal>
</Principals>
<Settings>
<MultipleInstancesPolicy>IgnoreNew</MultipleInstancesPolicy>
<DisallowStartIfOnBatteries>false</DisallowStartIfOnBatteries>
<StopIfGoingOnBatteries>false</StopIfGoingOnBatteries>
<AllowHardTerminate>true</AllowHardTerminate>
<StartWhenAvailable>true</StartWhenAvailable>
<RunOnlyIfNetworkAvailable>false</RunOnlyIfNetworkAvailable>
<IdleSettings>
<StopOnIdleEnd>false</StopOnIdleEnd>
<RestartOnIdle>false</RestartOnIdle>
</IdleSettings>
<AllowStartOnDemand>true</AllowStartOnDemand>
<Enabled>true</Enabled>
<Hidden>false</Hidden>
<RunOnlyIfIdle>false</RunOnlyIfIdle>
<WakeToRun>false</WakeToRun>
<ExecutionTimeLimit>PT1M</ExecutionTimeLimit>
<Priority>5</Priority>
</Settings>
<Actions Context="Author">
<Exec>
<Command>powershell.exe</Command>
<Arguments>-ExecutionPolicy Bypass -File "C:\Scripts\EnableNumLock.ps1"</Arguments>
</Exec>
</Actions>
</Task>EnableNumLock_Task.xml dosyasını C:\Scripts\ içine kaydedin.
Görev Zamanlayıcı → Sağda "Görev Al" (Import Task) seçeneğine tıklayın.
Dosyayı seçin ve görevi içe aktarın.
Not:
C:\Scripts\ klasörü yoksa oluşturun. XML içindeki yol ile .ps1 dosyasının tam konumu birebir aynı olmalıdır.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Kayserilifatih
- Petabyte4

Klavyeden ziyade bence Windows'un kendisinden kaynaklıdır çünkü ben de aynı sorunu yaşıyorum ne yaparsam yapayım çözülmedi. Kafasına göre gider gelir bu hem dahili hem de harici klavye ile tarafımdan denendi herhangi bir sorun bulunmadı ona rağmen problem hala devam ediyor.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

İşin ilginç tarafı bende böyle bir sorun yok (Lenovo IP Gaming 3) ki ben bu özelliği bile kullanmıyorum onun yerine klavye'nin üst tarafındaki 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0 ve *,+,-,/ yetiyor.(eski sistemindeki Numlock pad bölümü yoktu yani eski alışkanlık)Kayserilifatih yazdı: 03 May 2025, 00:20 Klavyeden ziyade bence Windows'un kendisinden kaynaklıdır çünkü ben de aynı sorunu yaşıyorum ne yaparsam yapayım çözülmedi. Kafasına göre gider gelir bu hem dahili hem de harici klavye ile tarafımdan denendi herhangi bir sorun bulunmadı ona rağmen problem hala devam ediyor.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10125 kez
Benim klavyede sorun var. Kendi kendine sayılara basıyo. Önce 5 e basıyordu. Sonra 0 a sonra 6 ya basmaya başladı.
Ne yaparsam yapayıkm bi süre sonra kendi kendine basıyo. Numlock komple kapattım. Tam rahat edecekken bu seferde sağ ok basmaya başladı.
Lanet olsun klavye taktırdığım güne. Önümüzdeki hafta taktırdığım servise gidip göstermeyi düşünüyorum. İnşallah çok para tutmaz.
Ne yaparsam yapayıkm bi süre sonra kendi kendine basıyo. Numlock komple kapattım. Tam rahat edecekken bu seferde sağ ok basmaya başladı.
Lanet olsun klavye taktırdığım güne. Önümüzdeki hafta taktırdığım servise gidip göstermeyi düşünüyorum. İnşallah çok para tutmaz.