Silinemeyen virüslerden kurtulma - Çözüldü

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2538 kez

Re: Silinemeyen virüslerden kurtulma

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 17:25 "scans" klasörüde erişim izni istiyor. "erişim engellendi" diyor bana bişey yapamıyorum. Yani buraya kadar gelipte birşeyi başaramamak beni öyle üzüyorki bilsen. Kendimi değilim ama "zırcahil" gibi hisseder oldum.
Aşağıya bakasın (heyecanlandım) ....!!!!

Resim
Resim
Sistem : Windows11 Yapı 22H2 x64 Home Single Core Edition TR TRWE_2012'in gelişik Sağ Menü Mekanizması
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

EK GÖRSELLER :
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Mesaj gönderen mehoaga »

ECMenude eksik olan sahipliğide işaretledim "scans" klasörüne tıkladım resim daha iyi anlatır galiba. Scans klasörüne sağ tiıklayıp "sahipliğial" diyorum ekranın sağ altında işlem tamamlandı diyor ama hala scans klasörünü açmıyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 18:09 ECMenude eksik olan sahipliğide işaretledim "scans" klasörüne tıkladım resim daha iyi anlatır galiba. Scans klasörüne sağ tiıklayıp "sahipliğial" diyorum ekranın sağ altında işlem tamamlandı diyor ama hala scans klasörünü açmıyor.
Resim
HasbinALLAH...!!! Sana geliyorum YaRabbi....!! :x :x :x (@megoağa sana kızmıyorum sakın yanlış anlama, Microsoft'a kızdım)

O zaman şu yazılımı dene .... (adam'a habire yazılım indirtip kullandımak ne üzücü bir durum)
Resim
Yazılım ile ilgili sordum.net makalesi

Dosya ve klasör izinlerinizi kolayca düzenleyin(ÖNCE MAKALE'yi İncele)
https://www.sordum.net/74963/dosya-ve-k ... uzenleyin/

Bir daha deneyesin bu sefer olacak inşallah....(Allah bu Microsoft'un CEO'sunu tepesinden baktırsın emi, içine etti sistemin)
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Üstadım yönlendirdiğin progrmı indirip scans klasörüne girebildim bundan sonra ne yapıyoruz.
Bu program sayesinde olacak galiba. Maşaallah sende de yok yokmuş be kardeşim. :arrow:

Tamam program ile scans klasörünü seçtim program üzerinde açıldı ama windows tarafı hala kapalı ama çıkan ufak bir mesaj penceresi çıkıyor orda takıldım. Bir sürü seçenek var hangisini seçecem kararsız kaldım.
En son mehoaga tarafından 24 Nis 2025, 19:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 18:53 Üstadım yönlendirdiğin progrmı indirip scans klasörüne girebildim bundan sonra ne yapıyoruz.
Bu program sayesinde olacak galiba. Maşaallah sende de yok yokmuş be kardeşim. :arrow:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History

Alt klasörler:

Store → Taramadan sonra temizlenen/gözden geçirilen örneklerin kaydedildiği bölüm (burayı temizle)
Service veya Services → Hizmet tabanlı otomatik tarama raporları (buna dokunma)
History --->>> Dizinler hariç (yukarıdakiler) bu dizinde ne varsa sil.

Karantina (Quarantine) Dizinleri

C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Quarantine

Alt klasörler: (BUNLARA DOKUNMA)

Entries → Her bir karantina girdisi için metadata (RC4-şifreli) dosyaları
ResourceData → Karantinaya alınan dosyanın içeriğinin saklandığı şifreli veri
Resources → Yardımcı veya yedek kaynak dosyaları

Bu dizinler hariç, "Quarantine" dizininde ne varsa sil çünkü bunlar virüslü veya virüs şüphelisi...

İşlemlerden sonra;

Windows Hizmetler'den (KickSTART yazılımını kullanarak) Otomatik olarak ayarla

Ve en son 'da Gerçek zamanlı koruma modülünü de aç Windows Defendar arayüzünden"

Ve sistemi birkez yeniden başlat...
Eee bizler, boşuna @Tarkan_dost gibi PC ustalarını yıllarca boşuna takip etmedik, piştik Allah'a şükür sonunda...
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 18:53 Üstadım yönlendirdiğin progrmı indirip scans klasörüne girebildim bundan sonra ne yapıyoruz.

Tamam program ile scans klasörünü seçtim program üzerinde açıldı ama windows tarafı hala kapalı ama çıkan ufak bir mesaj penceresi çıkıyor orda takıldım. Bir sürü seçenek var hangisini seçecem kararsız kaldım.
Buraya ekran alıntısını ışınla......

NOT :

Kod: Tümünü seç

Maşaallah sende de yok yokmuş be kardeşim. :arrow:
Bende daha ne yazılımlar/ayarlar var tahmin edemezsin.Burada 23-25 yıllık WindowsPC + 13-17 yıllık GNU UNIX-LINUX deneyiminden bahsediyoruz.Artı şimdi yapay zeka asistanımda var , gücümüme güç katıldı. 8) Ama donanım tarafı SIFIR...

NOT:

Şimdi Akşam yemeği var bana ulaşamazsan sakın aklına yanlış bir şey gelmesin.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Dediğim kısım bu burda nereyi seçeceğiz veya nerleri işaretliyoruz.
Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 19:21 Dediğim kısım bu burda nereyi seçeceğiz veya nerleri işaretliyoruz.
Resim
Üst'ten ikinci tiki işaretle (onayla)

They folder,subfolders an files (TR : Bu klasör, buna bağlı alt klasör ve dosyalar)
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

TRWE_2012 kardeşim değerli yanıtın için teşekkürler.
Bu kadat uğraştık emek verdik benim bu işe iyice canım sıkıldı. Ben şimdi sıfırdan yeniden windows kursam aynı sıkıntıyı yaşarmıyım desem bana kızmazsan şayet.
Ayrıca sana demek istediğim bir şey var. Malwarebayts indirdim kurdum virüs taraması yaptırdım tam 14 tane buldu temizle dedim temizledimi bilmiyorum ama defender tarafında hala karantinada virüsler aynen duruyor. Yaaa kardeşim bana bir akıl ver ne yapalım böyle devammı yoksa yeniden formatmı atsam kararsız kaldım. Valla kafayı yemek üzereyim senide yordum buraya kadar hakkını helal edesin rica ediyorum bana bir yol göster çıkmaza düştüm.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 25 Nis 2025, 00:21 TRWE_2012 kardeşim değerli yanıtın için teşekkürler.
Bu kadat uğraştık emek verdik benim bu işe iyice canım sıkıldı. Ben şimdi sıfırdan yeniden windows kursam aynı sıkıntıyı yaşarmıyım desem bana kızmazsan şayet.
Ayrıca sana demek istediğim bir şey var. Malwarebayts indirdim kurdum virüs taraması yaptırdım tam 14 tane buldu temizle dedim temizledimi bilmiyorum ama defender tarafında hala karantinada virüsler aynen duruyor. Yaaa kardeşim bana bir akıl ver ne yapalım böyle devammı yoksa yeniden formatmı atsam kararsız kaldım. Valla kafayı yemek üzereyim senide yordum buraya kadar hakkını helal edesin rica ediyorum bana bir yol göster çıkmaza düştüm.
Eğer ben, sen olsaydım sonuna kadar savaşırdım.....!!! (şaka yapmıyorum)

Ama....Bu kadar uğraşsak bile eninde sonunda gene bir yerden bir sorun patlak verecek...

En iyisi (senin için)

1.Değerli verilerinin yedeğini al..

2.BAS FORMATI gitsin....Sıfır kurulum yap.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10127 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Abi birden fazla programla denemişsin klasörün içine giremiyorsan windows izin vermiyorsa oralarda microsoft değişiklik yapmıştır.
Defendera ait ya korumaya almıştır. O yüzden çokta uğraşmaya gerek yok bence. Nacizane ben sizin yerinizde olsam sık format atmazdım.
Sistemde virüs mü var ? Malwarebytes tan ekran görüntüsü atarmısınız ? Mbam karantinaya aldıysa endişelenmenize gerek yok.
Zaten mbam güçlü bir antimalware aracı. Karantinadakiler tekrar aktifleşmez sisteme zarar veremez zaten.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

TRWE_2012 yazdı: 25 Nis 2025, 00:43
mehoaga yazdı: 25 Nis 2025, 00:21 TRWE_2012 kardeşim değerli yanıtın için teşekkürler.
Eğer ben, sen olsaydım sonuna kadar savaşırdım.....!!! (şaka yapmıyorum)

Ama....Bu kadar uğraşsak bile eninde sonunda gene bir yerden bir sorun patlak verecek...

En iyisi (senin için)

1.Değerli verilerinin yedeğini al..

2.BAS FORMATI gitsin....Sıfır kurulum yap.
Değerli yanıtın için teşekkürler.
Evet aynen dediğin gibi senin dediğini yapacağım sonuna kadar savaşa devam ama pes etmek yok. Benide yanına alırsın artık komutanım :-D Format en son çare tamamdır konu anlaşılmış olup yola devam kararı alınmıştır. :arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10127 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Ntfs permission tool aracı çözdü mü sorunu ?

Edit : az önce sistemime baktım. Ben herhangi bir ek işlem yapmadan murat arkadaşın adını yazdığı o klasörlere girebiliyorum.
Sorunun kaynağınıda böylece bulmuş olduk. Sorun sizdede değil buarada abi. Sorun microsoftta. Adamlar oraya erişimi engellemiş.
Ben o klasörlerin içine girip gezebiliyorum. Benden izin bile istemedi sistem. Benim kullandığım windows 10 sürümü düşük ya ? Ondan sanırım.
Resim
En son burak35 tarafından 25 Nis 2025, 02:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 25 Nis 2025, 01:57 Ntfs permission tool aracı çözdü mü sorunu ?
Yok bugün fazla uğraştım kafam fena şişti Yarın sakin kafayla inceleyip öyle yapacağım. Bugünlük bu kadar yeter. Biraz karışık geldi bana da sakin sakin yarın detaylıca bakıp yapmaya çalışacağım. Bu arada yanıtın içinde teşekkürler.