mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 17:25
"scans" klasörüde erişim izni istiyor. "erişim engellendi" diyor bana bişey yapamıyorum. Yani buraya kadar gelipte birşeyi başaramamak beni öyle üzüyorki bilsen. Kendimi değilim ama "zırcahil" gibi hisseder oldum.
Aşağıya bakasın (heyecanlandım) ....!!!!
Sistem : Windows11 Yapı 22H2 x64 Home Single Core Edition TRTRWE_2012'in gelişik Sağ Menü Mekanizması
ECMenude eksik olan sahipliğide işaretledim "scans" klasörüne tıkladım resim daha iyi anlatır galiba. Scans klasörüne sağ tiıklayıp "sahipliğial" diyorum ekranın sağ altında işlem tamamlandı diyor ama hala scans klasörünü açmıyor.
mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 18:09
ECMenude eksik olan sahipliğide işaretledim "scans" klasörüne tıkladım resim daha iyi anlatır galiba. Scans klasörüne sağ tiıklayıp "sahipliğial" diyorum ekranın sağ altında işlem tamamlandı diyor ama hala scans klasörünü açmıyor.
HasbinALLAH...!!! Sana geliyorum YaRabbi....!! (@megoağa sana kızmıyorum sakın yanlış anlama, Microsoft'a kızdım)
O zaman şu yazılımı dene .... (adam'a habire yazılım indirtip kullandımak ne üzücü bir durum)
Üstadım yönlendirdiğin progrmı indirip scans klasörüne girebildim bundan sonra ne yapıyoruz.
Bu program sayesinde olacak galiba. Maşaallah sende de yok yokmuş be kardeşim.
Tamam program ile scans klasörünü seçtim program üzerinde açıldı ama windows tarafı hala kapalı ama çıkan ufak bir mesaj penceresi çıkıyor orda takıldım. Bir sürü seçenek var hangisini seçecem kararsız kaldım.
En son mehoaga tarafından 24 Nis 2025, 19:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 18:53
Üstadım yönlendirdiğin progrmı indirip scans klasörüne girebildim bundan sonra ne yapıyoruz.
Store → Taramadan sonra temizlenen/gözden geçirilen örneklerin kaydedildiği bölüm (burayı temizle)
Service veya Services → Hizmet tabanlı otomatik tarama raporları (buna dokunma)
History --->>> Dizinler hariç (yukarıdakiler) bu dizinde ne varsa sil.
Entries → Her bir karantina girdisi için metadata (RC4-şifreli) dosyaları
ResourceData → Karantinaya alınan dosyanın içeriğinin saklandığı şifreli veri
Resources → Yardımcı veya yedek kaynak dosyaları
Bu dizinler hariç, "Quarantine" dizininde ne varsa sil çünkü bunlar virüslü veya virüs şüphelisi...
İşlemlerden sonra;
Windows Hizmetler'den (KickSTART yazılımını kullanarak) Otomatik olarak ayarla
Ve en son 'da Gerçek zamanlı koruma modülünü de aç Windows Defendar arayüzünden"
Ve sistemi birkez yeniden başlat...
Eee bizler, boşuna @Tarkan_dost gibi PC ustalarını yıllarca boşuna takip etmedik, piştik Allah'a şükür sonunda...
mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 18:53
Tamam program ile scans klasörünü seçtim program üzerinde açıldı ama windows tarafı hala kapalı ama çıkan ufak bir mesaj penceresi çıkıyor orda takıldım. Bir sürü seçenek var hangisini seçecem kararsız kaldım.
Maşaallah sende de yok yokmuş be kardeşim. :arrow:
Bende daha ne yazılımlar/ayarlar var tahmin edemezsin.Burada 23-25 yıllık WindowsPC + 13-17 yıllık GNU UNIX-LINUX deneyiminden bahsediyoruz.Artı şimdi yapay zeka asistanımda var , gücümüme güç katıldı. Ama donanım tarafı SIFIR...
NOT:
Şimdi Akşam yemeği var bana ulaşamazsan sakın aklına yanlış bir şey gelmesin.
TRWE_2012 kardeşim değerli yanıtın için teşekkürler.
Bu kadat uğraştık emek verdik benim bu işe iyice canım sıkıldı. Ben şimdi sıfırdan yeniden windows kursam aynı sıkıntıyı yaşarmıyım desem bana kızmazsan şayet.
Ayrıca sana demek istediğim bir şey var. Malwarebayts indirdim kurdum virüs taraması yaptırdım tam 14 tane buldu temizle dedim temizledimi bilmiyorum ama defender tarafında hala karantinada virüsler aynen duruyor. Yaaa kardeşim bana bir akıl ver ne yapalım böyle devammı yoksa yeniden formatmı atsam kararsız kaldım. Valla kafayı yemek üzereyim senide yordum buraya kadar hakkını helal edesin rica ediyorum bana bir yol göster çıkmaza düştüm.
mehoaga yazdı: 25 Nis 2025, 00:21
Bu kadat uğraştık emek verdik benim bu işe iyice canım sıkıldı. Ben şimdi sıfırdan yeniden windows kursam aynı sıkıntıyı yaşarmıyım desem bana kızmazsan şayet.
Ayrıca sana demek istediğim bir şey var. Malwarebayts indirdim kurdum virüs taraması yaptırdım tam 14 tane buldu temizle dedim temizledimi bilmiyorum ama defender tarafında hala karantinada virüsler aynen duruyor. Yaaa kardeşim bana bir akıl ver ne yapalım böyle devammı yoksa yeniden formatmı atsam kararsız kaldım. Valla kafayı yemek üzereyim senide yordum buraya kadar hakkını helal edesin rica ediyorum bana bir yol göster çıkmaza düştüm.
Eğer ben, sen olsaydım sonuna kadar savaşırdım.....!!! (şaka yapmıyorum)
Ama....Bu kadar uğraşsak bile eninde sonunda gene bir yerden bir sorun patlak verecek...
Abi birden fazla programla denemişsin klasörün içine giremiyorsan windows izin vermiyorsa oralarda microsoft değişiklik yapmıştır.
Defendera ait ya korumaya almıştır. O yüzden çokta uğraşmaya gerek yok bence. Nacizane ben sizin yerinizde olsam sık format atmazdım.
Sistemde virüs mü var ? Malwarebytes tan ekran görüntüsü atarmısınız ? Mbam karantinaya aldıysa endişelenmenize gerek yok.
Zaten mbam güçlü bir antimalware aracı. Karantinadakiler tekrar aktifleşmez sisteme zarar veremez zaten.
mehoaga yazdı: 25 Nis 2025, 00:21
Eğer ben, sen olsaydım sonuna kadar savaşırdım.....!!! (şaka yapmıyorum)
Ama....Bu kadar uğraşsak bile eninde sonunda gene bir yerden bir sorun patlak verecek...
En iyisi (senin için)
1.Değerli verilerinin yedeğini al..
2.BAS FORMATI gitsin....Sıfır kurulum yap.
Değerli yanıtın için teşekkürler.
Evet aynen dediğin gibi senin dediğini yapacağım sonuna kadar savaşa devam ama pes etmek yok. Benide yanına alırsın artık komutanım Format en son çare tamamdır konu anlaşılmış olup yola devam kararı alınmıştır.
Edit : az önce sistemime baktım. Ben herhangi bir ek işlem yapmadan murat arkadaşın adını yazdığı o klasörlere girebiliyorum.
Sorunun kaynağınıda böylece bulmuş olduk. Sorun sizdede değil buarada abi. Sorun microsoftta. Adamlar oraya erişimi engellemiş.
Ben o klasörlerin içine girip gezebiliyorum. Benden izin bile istemedi sistem. Benim kullandığım windows 10 sürümü düşük ya ? Ondan sanırım.
En son burak35 tarafından 25 Nis 2025, 02:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
burak35 yazdı: 25 Nis 2025, 01:57
Ntfs permission tool aracı çözdü mü sorunu ?
Yok bugün fazla uğraştım kafam fena şişti Yarın sakin kafayla inceleyip öyle yapacağım. Bugünlük bu kadar yeter. Biraz karışık geldi bana da sakin sakin yarın detaylıca bakıp yapmaya çalışacağım. Bu arada yanıtın içinde teşekkürler.