Abi yeni Windows'u ayrı diske yüklersen bu durum sorun yaşadığın diskte devam eder fakat aynı diske sıfırdan format atarsan bu sorun çözülür ama tekrar virüs bulursa yine uğraşman gerekebilir.mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 01:46
Kardeşim şimdi bu durumu düzeltemedim diyelim 0 dan windowsu silbaştan yeniden kursam E sürücümden yani yine bu sıkıntıları yaşarmıyım acaba.
Silinemeyen virüslerden kurtulma - Çözüldü
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Re: Silinemeyen virüslerden kurtulma
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2539 kez
Ekran Görüntüsü :
Eğer Sistem Gene İzin Vermezse, SordumOrg Yazılımını sağ tık yönetici olarak başlat ve aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi yap
Sonra tekrar dene..Bu sefer olur.

- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
sordum.org dan dosyayı indirdim ama açtıramadım.
Benim hizmetler kısmında senin bana verdiğin windows defender visüsten koruma hizmeti diye bir şey yok.
benim evin interneti kapanmak üzere yarın devam edelim bu kısma.
Hepinize yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Benim hizmetler kısmında senin bana verdiğin windows defender visüsten koruma hizmeti diye bir şey yok.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

En güncel Windows 10 sürümünde Windows Defender (artık "Microsoft Defender" olarak da anılıyor), birden fazla bileşene sahip.mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 02:14 sordum.org dan dosyayı indirdim ama açtıramadım.
Bundan dolayı :
Hizmet Adı (Service Name):
Kod: Tümünü seç
WinDefendKod: Tümünü seç
Microsoft Defender Antivirus Service- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Microsoft defendera müdahale edemesinler diye sürekli değişilklik yapıyor olabilir.
- mehoaga
- Kilobyte4

Değerli kardeşim bulmasına buldumda hiç bişey yapmaya izin vermiyor ama.TRWE_2012 yazdı: 24 Nis 2025, 14:02En güncel Windows 10 sürümünde Windows Defender (artık "Microsoft Defender" olarak da anılıyor), birden fazla bileşene sahip.mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 02:14 sordum.org dan dosyayı indirdim ama açtıramadım.
Bundan dolayı :
Hizmet Adı (Service Name):Görünen Adı (Display Name):Kod: Tümünü seç
Microsoft Defender Antivirus Service

- TRWE_2012
- Zettabyte1

O da kolay ...mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 14:46Değerli kardeşim bulmasına buldumda hiç bişey yapmaya izin vermiyor ama.TRWE_2012 yazdı: 24 Nis 2025, 14:02En güncel Windows 10 sürümünde Windows Defender (artık "Microsoft Defender" olarak da anılıyor), birden fazla bileşene sahip.mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 02:14 sordum.org dan dosyayı indirdim ama açtıramadım.
Bundan dolayı :
Hizmet Adı (Service Name):Görünen Adı (Display Name):Kod: Tümünü seç
Microsoft Defender Antivirus Service
![]()
SordumORG PowerRun yazılımına ;
C:\Windows\System32\services.mscŞimdi bu eklediğini yazılım içinden çift tıklayarak çalıştır.Artık Windows Hizmetleri , SYSTEM KULLANICISI yetkisi ile çalışacak.... (ve bu yöntemi her zaman kullanma, köşeye sıkıştığın zaman kullan)
- mehoaga
- Kilobyte4

Aynen dediklerin yaptım power run ile cmd komutu ile serices.msc yi açtırdım ama yine aynı ne yazıkki.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bekle bende çözümler tükenmez...mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 15:13 Aynen dediklerin yaptım power run ile cmd komutu ile serices.msc yi açtırdım ama yine aynı ne yazıkki.
Bir yazılımın ekran görüntüsünü atacağım bunu PowerRun ile çalıştıracaksın ve bu sefer kesin o servisi iptop (stop) edeceksin...
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Resmi web sayfası kapalı ama Softpedia'dan indirebilirsin.
https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=Softpe ... art&ia=web
Kolay gelsin ....
- mehoaga
- Kilobyte4

TRWE_2012 kardeşim emeklerine sağlık. çok teşekkürler.
Şimdi biz bunları yaparken neyi yapacağız veya yapmaycağız onu çıkaramadım desem bana kızmazsın her halde. Yani "karantina" ya alınmış virüslerden kurtulacakmıyım. Benim sıkıntım odur. Aslında defender virüsleri bulup hallediyor ama işte karantiya attığı virüsler canımı sıkıyor. Onu bir öğrensem tamamdır.
Şimdi biz bunları yaparken neyi yapacağız veya yapmaycağız onu çıkaramadım desem bana kızmazsın her halde. Yani "karantina" ya alınmış virüslerden kurtulacakmıyım. Benim sıkıntım odur. Aslında defender virüsleri bulup hallediyor ama işte karantiya attığı virüsler canımı sıkıyor. Onu bir öğrensem tamamdır.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Hedeflediğimiz şu :mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 16:36 TRWE_2012 kardeşim emeklerine sağlık. çok teşekkürler.
0.Defender'in gerçek zamanlı korumasını devredışı bırakmıştın.
1.Defender servisi geçici devredışı kalacak
2.Klasör seçeneklerinden Gizli Dizinler ve dosyalar gizlensin tikini kaldırmıştın.
3.Aşağıdaki konumları Windows Gezgini ile aç..
C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\HistoryAlt klasörler:
Store → Taramadan sonra temizlenen/gözden geçirilen örneklerin kaydedildiği bölüm (burayı temizle)
Service veya Services → Hizmet tabanlı otomatik tarama raporları (buna dokunma)
History --->>> Dizinler hariç (yukarıdakiler) bu dizinde ne varsa sil.
Karantina (Quarantine) Dizinleri
C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\QuarantineEntries → Her bir karantina girdisi için metadata (RC4-şifreli) dosyaları
ResourceData → Karantinaya alınan dosyanın içeriğinin saklandığı şifreli veri
Resources → Yardımcı veya yedek kaynak dosyaları
Bu dizinler hariç, "Quarantine" dizininde ne varsa sil çünkü bunlar virüslü veya virüs şüphelisi...
Sonra işlemlerden sonra
Windows Hizmetler'den (KickSTART yazılımını kullanarak) Otomatik olarak ayarla
Ve en son 'da Gerçek zamanlı koruma modülünü de aç Windows Defendar arayüzünden"
Ve sistemi birkez yeniden başlat...
- mehoaga
- Kilobyte4

Eyvaallah kardeşim emeklerine sağlık. Valla bu kısım biraz uzun geldi bana şunları tek tek anlatabilirsen şayet ama fazla olmuyorsam eğer. Ayrıca verdğina adres çubuğuna yazdım ama ne yazık ki ulaşamıyorum..
Böyle bir hata veriyor.

Böyle bir hata veriyor.

- TRWE_2012
- Zettabyte1

Tamam History Dizini karşında...Eğer işlem yaptırmıyorsa EC Menü ile SAHİPLİK AL komutunu aç tekrar dene..Ama dizin karşında....mehoaga yazdı: 24 Nis 2025, 17:17 Eyvaallah kardeşim emeklerine sağlık. Valla bu kısım biraz uzun geldi bana şunları tek tek anlatabilirsen şayet ama fazla olmuyorsam eğer. Ayrıca verdğina adres çubuğuna yazdım ama ne yazık ki ulaşamıyorum..
Böyle bir hata veriyor.
![]()
- mehoaga
- Kilobyte4

"scans" klasörüde erişim izni istiyor. "erişim engellendi" diyor bana bişey yapamıyorum. Yani buraya kadar gelipte birşeyi başaramamak beni öyle üzüyorki bilsen. Kendimi değilim ama "zırcahil" gibi hisseder oldum.
Dediğini yine yaptım ECMenu ile "sahipliği alıyor. Sağ altta "işlem tamamlandı diyor ama yine scans klasöründe erişim izni isitiyor. Yani içine giremiyorum nedense.
Dediğini yine yaptım ECMenu ile "sahipliği alıyor. Sağ altta "işlem tamamlandı diyor ama yine scans klasöründe erişim izni isitiyor. Yani içine giremiyorum nedense.
En son mehoaga tarafından 24 Nis 2025, 17:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.