Kardeşim Uzman arkadaşlar burada sen onları dinle ve uygula. Ben dinledim ve dediklerini aynen uyguladım başardım sayelerinde.3rmin yazdı: 22 Nis 2025, 17:08 Burak üstadım ve fatih üstadıma da ayrıca teşekkür ederim burak üstadın da uzun yazısını okudum şimdi anlamış oldum teşekkürler
SSD ye çok format atmak bozar mı
- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
Re: SSD ye çok format atmak bozar mı
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3930 kez
Kim ne derse desin format SSD ve HDD sagligini azaltır. Tabi atma zamanı ve çokluğu burda etken. Ne kadar çok o kadar zarar. Aksine embesil gibi PC kullanan, ayar uyar bilmeyen kisilerin ve senelerce takılan duran SSD ler sağlıklı çalışıyor
- Ensatech
- Megabyte2

- Teşekkür etti: 85 kez
Format demek yazma işlemini sık yapmak demek dolayısı ile toplam ömürden harcar kefeni erken görürsünüz.
https://www.youtube.com/watch?v=Ohk4cQLKG34&t=116s
zaten TLC yongalar dayanıksız ve önbellek olmayınca vaad edilen değere ulaşmadan ağırlaşmaya başlar hdd den beter olur bir yerden sonra.
En son Ensatech tarafından 23 Nis 2025, 00:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10128 kez
Hikvision çöp. Üste para verseler almam. Üzgünüm. Fikrim asla değişmez. Newegg ve Amazon yorumlarını okuyun. (Amazon.com.tr değil)
Daha Ayrıntılı bilgi isteyen varsa ;
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... id=0#gid=0
Daha Ayrıntılı bilgi isteyen varsa ;
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... id=0#gid=0
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Faydalı olabildiysek mutlu oluruz3rmin yazdı: 22 Nis 2025, 17:08 Burak üstadım ve fatih üstadıma da ayrıca teşekkür ederim burak üstadın da uzun yazısını okudum şimdi anlamış oldum teşekkürler
- burak35
- Zettabyte3

Valla gördüğüm heryerde her insanı uyarıyorum. Adı sanı belli olmayan dandik kıytırık uyduruk ssd ler almayında diyorum. Ben elimden geleni yaptım.
Bundan sonrası ssd alacak kullanıcılara kalmış artık. Hikvision gibi dandik ssd ler kısa vadede iş görsede ilerde mutlaka sorun çıkartacaktır.
Üstüne parada verseler almam dediğim gibi. İşim gücüm yok onla mı uğraşacağım ya. Aynı paraya başka marka model alırım.
Yada üzerine biraz daha para koyar başka alırım. Yeter ki kronik sorunu olmasın. Ssd lerin fiyatı biraz fazla uçtu ama yapacak birşey yok.
Ben cumhurbaşkanı olsam şu ssd yi ülkeye sokmam. O derece kötü.
Bundan sonrası ssd alacak kullanıcılara kalmış artık. Hikvision gibi dandik ssd ler kısa vadede iş görsede ilerde mutlaka sorun çıkartacaktır.
Üstüne parada verseler almam dediğim gibi. İşim gücüm yok onla mı uğraşacağım ya. Aynı paraya başka marka model alırım.
Yada üzerine biraz daha para koyar başka alırım. Yeter ki kronik sorunu olmasın. Ssd lerin fiyatı biraz fazla uçtu ama yapacak birşey yok.
burak hocam yazını okudum aldığıma pişman oldum mu yani şöyle söyleyeyim. Beni rahatsız etmedi. 1 aydır kullanıyorum memnun sayılırım bir arkadaşım demişti trendyoldan al yorumlar iyi diye bende girdim baktım harbi yorumlar iyiydi. Bismillah dedim 400 TL ye aldım. ALLAH utandırmasın şimdilik kullanıyorum gittiği yere kadar gitsin. Bir daha eğer Allah nasip eder de SSD alırsam inşallah size danışacağım. Teşekkür ederim ..burak35 yazdı: 23 Nis 2025, 15:06 Valla gördüğüm heryerde her insanı uyarıyorum. Adı sanı belli olmayan dandik kıytırık uyduruk ssd ler almayında diyorum. Ben elimden geleni yaptım.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Saglam sorunsuz bir şekilde kullanıyorsan diski benim için sorun yok.3rmin yazdı: 23 Nis 2025, 15:57 burak hocam yazını okudum aldığıma pişman oldum mu yani şöyle söyleyeyim. Beni rahatsız etmedi. 1 aydır kullanıyorum memnun sayılırım bir arkadaşım demişti trendyoldan al yorumlar iyi diye bende girdim baktım harbi yorumlar iyiydi. Bismillah dedim 400 TL ye aldım. ALLAH utandırmasın şimdilik kullanıyorum gittiği yere kadar gitsin. Bir daha eğer Allah nasip eder de SSD alırsam inşallah size danışacağım. Teşekkür ederim ..
- burak35
- Zettabyte3

Bütçeniz azsa o yüzden aldıysanız eyvallah. Ona birşey diyemem tabi. Ama bütçeniz 400 den fazla ise ve o ssd yi aldıysanız bence yanlış.
Çünkü eninde sonunda sorun çıkarabilir. Evet bencede ssdlerin fiyatı biraz yüksek. Ben şahsen böyle düşünüyorum.
Fakat yapabilecek çokta fazla birşey yok malesef. Elimizden pek birşey gelmiyor çünkü. Zaten fiyatlar artmadan almak lazım herşeyi.
Ben mesela ssd yi taktırdığımda fiyatı 200 yada 250 tl falandı galiba. Şuan ise benim kullandığım ssd daha pahalıdır tabi.
Çünkü eninde sonunda sorun çıkarabilir. Evet bencede ssdlerin fiyatı biraz yüksek. Ben şahsen böyle düşünüyorum.
Fakat yapabilecek çokta fazla birşey yok malesef. Elimizden pek birşey gelmiyor çünkü. Zaten fiyatlar artmadan almak lazım herşeyi.
Ben mesela ssd yi taktırdığımda fiyatı 200 yada 250 tl falandı galiba. Şuan ise benim kullandığım ssd daha pahalıdır tabi.
Hayatımda ilk aldığım SSD idi. Uygun fiyatlı olması ilk tercihimdi. 400 TL civarı bütçem olduğu için aldım. Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederimburak35 yazdı: 24 Nis 2025, 01:49 Bütçeniz azsa o yüzden aldıysanız eyvallah. Ona birşey diyemem tabi. Ama bütçeniz 400 den fazla ise ve o ssd yi aldıysanız bence yanlış.
- burak35
- Zettabyte3

Tamam anladım. Umarım sorun çıkartmaz. Bir daha ürün alacak olursanız mutlaka konu açın. En doğru ürünü bulmaya çalışalım.
Her ürün iyi değil malesef. Ben geçenlerde mouse ihtiyacım varken alel acele bir dükkandan mouse aldım. Çok param yoktu.
Ürün hem kullandığım masa örtüsünü kirletti simsiyah yaptı mouse olduğu yeri. Hemde kısa sürede bozuldu gitti.
Her ürün iyi değil malesef. Ben geçenlerde mouse ihtiyacım varken alel acele bir dükkandan mouse aldım. Çok param yoktu.
Ürün hem kullandığım masa örtüsünü kirletti simsiyah yaptı mouse olduğu yeri. Hemde kısa sürede bozuldu gitti.