D sürücüsünden windows'u yeniden yükleme - Çözüldü
- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
D sürücüsünden windows'u yeniden yükleme - Çözüldü
Forumdaşlar konu başlığında olduğu gibi yeni windowsu D sürücümden nasıl yükleyebilirim. Neden bunu sordum size çünkü biostan usb yi tanıtma zorluğundan dolayı bu yol geldi aklıma. Biostan olmazsa D sürücüsünden bu iş gerçekleştirilebilirmi acaba. Veyahutta Acer'a biosta nerden usb yi tanıtacaım. Valla 1 kere yaptım ama nasıl yaptım hatırlayamıyorum. Şimdi tekrar biosa giripte aynı işlemi gerçekleştiremiyorum. Bu konuda değerli fikirlerinizi bekliyorum. Selam ve saygıyla. Selametle kalınız.
En son mehoaga tarafından 20 Nis 2025, 19:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 863 kez
Re: D sürüüsünden windows'u yeniden yükleme
Mehmet abi d sürücüsünde dosyaların varsa ona Windows yüklersen dosyaların silinebilir ya da ikinci bir sistem yükleyeyim diyorsan 2 tane Windows 10 sistemin olur hangisini yapmak istiyorsan bu şekilde yaparsın. USB olayı için konuşmam gerekirse USB portlarında da sıkıntı olabilir, yazdırdığın USB bellekte de sıkıntı olabilir, işletim sistemini yazdırmanda da sıkıntı olabilir yani bunun sebebi çok olduğu için o konuda net bir şey diyemiyorum
- mehoaga
- Kilobyte4

burak35 kardeşim konuda dediğim gibi usb den veya oluyorsa D sürücüsünden yapmak istiyorum. yeni aldığın WD marka yedek hardiske bir şey yüklemeyemedim. Öncekilerden kalma yedek HD ye bir şey yüklemeye korkuyorum. Hani olurda oda bozulup yine dım dızlak kalırım diye demiştim.
- mehoaga
- Kilobyte4

Değerli kardeşim pardon sürücüyü yanlış demişim E sürücümde tek başına yeni windows yüklü. Takıldığım kısım bu USB den değilde E sürücüsünden yükleme yapılamazmı demiştim. Biostan USB ye dönebilsem yapacamda işte onu yapamıyorum.Kayserilifatih yazdı: 20 Nis 2025, 15:58 Mehmet abi d sürücüsünde dosyaların varsa ona Windows yüklersen dosyaların silinebilir ya da ikinci bir sistem yükleyeyim diyorsan 2 tane Windows 10 sistemin olur hangisini yapmak istiyorsan bu şekilde yaparsın. USB olayı için konuşmam gerekirse USB portlarında da sıkıntı olabilir, yazdırdığın USB bellekte de sıkıntı olabilir, işletim sistemini yazdırmanda da sıkıntı olabilir yani bunun sebebi çok olduğu için o konuda net bir şey diyemiyorum
- Kayserilifatih
- Petabyte4

E sürücüsüne nasıl Windows yüklü oluyor abi Windows C diski olarak yüklenir ama sen o diski daha sonra E yaptıysan onu bilemem. Eğer E dediğin flash bellek ise oradan biostan flash belleği seçerek bilgisayarı usb diskten başlatarak format atabilirsin ya da düzeltme işlemleri yapabilirsin.
- mehoaga
- Kilobyte4

Kardeşim E sürücüsü dediğim yer tek harddiski 3 e böldüm. Yani 1 tanesinde yani C sürücüsünde şu anda kullandığım windows yüklü. Diğerinde yüklediğim benim için önemli olan programlar var. E sürücüsünde de yüklenmek üzere hazır bekleyen windows kurulumu var. Onu demek istedim.Kayserilifatih yazdı: 20 Nis 2025, 16:12 E sürücüsüne nasıl Windows yüklü oluyor abi Windows C diski olarak yüklenir ama sen o diski daha sonra E yaptıysan onu bilemem. Eğer E dediğin flash bellek ise oradan biostan flash belleği seçerek bilgisayarı usb diskten başlatarak format atabilirsin ya da düzeltme işlemleri yapabilirsin.

Burdan yüklemek istiyorum.
En son mehoaga tarafından 20 Nis 2025, 16:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- TRWE_2012
- Exabyte4

- Teşekkür etti: 2435 kez
D:\ Kök Sürücüsünden Windows11-10 Kurma/Yapılandırmamehoaga yazdı: 20 Nis 2025, 16:45Kardeşim E sürücüsü dediğim yer tek harddiski 3 e böldüm. Yani 1 tanesinde şu anda kullandığım windows yüklü. Diğerinde yüklediğim benim için önemli olan programlar var. E sürücüsünde de yüklenmek üzere hazır bekleyen windows kurulumu var. Onu demek istedim.Kayserilifatih yazdı: 20 Nis 2025, 16:12 E sürücüsüne nasıl Windows yüklü oluyor abi Windows C diski olarak yüklenir ama sen o diski daha sonra E yaptıysan onu bilemem. Eğer E dediğin flash bellek ise oradan biostan flash belleği seçerek bilgisayarı usb diskten başlatarak format atabilirsin ya da düzeltme işlemleri yapabilirsin.
Budan yüklemek istiyorum.
viewtopic.php?t=226769
- mehoaga
- Kilobyte4

TRWE_2012 kardeşim Eyvaallah yanıtın için teşekkürler bu bayağı hem uzun hem karışık geldi bana. Bana kızma sakın.
Verdiğin sayfayı inceledim. Becerebilirmiyimki acaba.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

İstediğin makale sanırım bu
https://www.sordum.net/55533/sabit-disk ... ows-kurun/
Bu da yardımcı olabilir
https://www.sordum.net/41242/sabit-disk ... -kurulumu/
ya da iso dosyasının setup kısmına tıklayarak da kurulum yapılabilir. Bir de bunun programı vardı Windows 7 zamanlarından kalma onu bulamadım fakat bulursam mesaja eklerim.
https://www.sordum.net/55533/sabit-disk ... ows-kurun/
Bu da yardımcı olabilir
https://www.sordum.net/41242/sabit-disk ... -kurulumu/
ya da iso dosyasının setup kısmına tıklayarak da kurulum yapılabilir. Bir de bunun programı vardı Windows 7 zamanlarından kalma onu bulamadım fakat bulursam mesaja eklerim.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19151 kez
Re: D sürücüsünden windows'u yeniden yükleme
İşlemler uzun gibi lakin her ikiside deneyerek yazılmıştır.
- TRWE_2012
- Exabyte4

Önce @Tarkan_Dost Sordum.Net Makalelerini uygulamaya çalış baktın olmadı benim kine dönersin.mehoaga yazdı: 20 Nis 2025, 16:52 TRWE_2012 kardeşim Eyvaallah yanıtın için teşekkürler bu bayağı hem uzun hem karışık geldi bana. Bana kızma sakın.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Abi bana sorarsan flash bellekten kur hdd kurulum işlemleri sana uzun ve zor gelebilir. Yerinde olsam bu makalelerdeki yöntemleri denerim eğer olmadı başaramadım mı flash bellek ile bir şekilde kurulum yaparım
- TRWE_2012
- Exabyte4

Evet evet! Senin bahsettiğin yazılım muhtemelen WinNTSetup isimli araç. Windows 7, 8.1, 10 hatta 11’e kadar destek veriyor. ISO veya install.wim/esd dosyasından doğrudan herhangi bir diske Windows kurmanı sağlar — BIOS veya USB boot’a ihtiyaç duymadan.Kayserilifatih yazdı: 20 Nis 2025, 16:56 Bir de bunun programı vardı Windows 7 zamanlarından kalma onu bulamadım fakat bulursam mesaja eklerim.
WinNTSetup Nedir?
D:\ gibi herhangi bir dizinden Windows kurulumu başlatmanı sağlar.
install.wim, install.esd ya da ISO dosyasını kullanarak Windows’u başka bir diske kurabilir.
Kurulumdan önce disk yapılandırma, tweak ve boot ayarlarını yapmana izin verir.
Avantajları
USB’ye gerek yok.
BIOS’a girmeye gerek yok.
Yavaş sistemlerde çok pratik (örneğin sanal makineler veya eski cihazlarda).
UEFI ve Legacy desteği var.
İndirme :
https://www.filehorse.com/download-winntsetup/
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Evet, dediğim program buydu fakat ssd disklerde ve gpt olan disklerde çalışır mı emin değilim