Hdd Takılıyor
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Re: Hdd Takılıyor
O eski hard diske direk gazi madalyası takalım. Benim laptoptan çıkan Eski samsung Harddiskte 51 bin saati geçmiş durumda.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2538 kez
burak35 yazdı: 18 Nis 2025, 03:20 O eski hard diske direk gazi madalyası takalım. Benim laptoptan çıkan Eski samsung Harddiskte 51 bin saati geçmiş durumda.

- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Bende de 2013 yılından kalma bilgisayarla beraber gelen seagate 500 gb hard disk var yavaş yavaş sorunlu hale gelmeye başladı kafasına göre bad sektör oluşturuyor. Gittiği yere kadar kullanıp bozulursa emekli etmeyi düşünüyorum. 
- burak35
- Zettabyte3

Benimkide hakediyo bi gazi madalyası. Eeee kolay değil tabi. Yeri zamanı geldi haftalarca açık kaldı laptop.
Zamanında ne dvdler çektim torrentlerden, Led zeppelin Deep purpler gibi. Hepside en az 4 5 gb olurdu. Birde diskografiler var.
Onlarda en az 5 6 gb olurdu. Anasını ağlattım Samsung hard diskin. Ama bana mısın demedi tabi. Başka bi hdd olsa şimdiye kadar çoktan gümlerdi.
Mesela seagate gibi.
Zamanında ne dvdler çektim torrentlerden, Led zeppelin Deep purpler gibi. Hepside en az 4 5 gb olurdu. Birde diskografiler var.
Onlarda en az 5 6 gb olurdu. Anasını ağlattım Samsung hard diskin. Ama bana mısın demedi tabi. Başka bi hdd olsa şimdiye kadar çoktan gümlerdi.
Mesela seagate gibi.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Programı kullanma amacın tam olarak nedir hard disk onarımı için ya da sağlık taraması için mi kullanacaksın.
Onunla ilgili internette videolarla kullanımı falan olur oradan az çok öğrenerek kullanabilirsin diye düşünüyorum fakat dediğin programı ben kullanmadığım için nasıl kullanıldığı ile ilgili pek bir fikrim yok bir ara deneyebilirsem yazarım.
Donanımhaber adlı bir forum sitesinde programın kullanımı ile ilgili bilgi var istersen oradan da bilgi edinebilirsin.
https://forum.donanimhaber.com/maxtblas ... 7#27998767
Onunla ilgili internette videolarla kullanımı falan olur oradan az çok öğrenerek kullanabilirsin diye düşünüyorum fakat dediğin programı ben kullanmadığım için nasıl kullanıldığı ile ilgili pek bir fikrim yok bir ara deneyebilirsem yazarım.
Donanımhaber adlı bir forum sitesinde programın kullanımı ile ilgili bilgi var istersen oradan da bilgi edinebilirsin.
Kayserilifatih yazdı: 18 Nis 2025, 18:42 Programı kullanma amacın tam olarak nedir hard disk onarımı için ya da sağlık taraması için mi kullanacaksın.
programı kullanmak amacım diski onarmak ama usb ile boot edebilir miyim bilmiyorum
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Diskin gpt ise gpt olarak yazdırman gerekir, eger disk sistemin mbr ise mbr olarak programı usb'ye yazdırman gerekecektir. Usb ile boot ettiğinde muhtemelen çalışacaktır diye düşünüyorum fakat denemediğim için kesin bir şey diyemeyeceğim. Boot ekranında Usb'yi seçersen programdan başlar bilgisayar sen de oradan istediğin onarımları yaparsın.
maxtblast iso sunu rufus ile usb ye yazdıracağım keşke ventoy da çalışsa denemedim gerçiKayserilifatih yazdı: 18 Nis 2025, 19:45 Diskin gpt ise gpt olarak yazdırman gerekir, eger disk sistemin mbr ise mbr olarak programı usb'ye yazdırman gerekecektir. Usb ile boot ettiğinde muhtemelen çalışacaktır diye düşünüyorum fakat denemediğim için kesin bir şey diyemeyeceğim. Boot ekranında Usb'yi seçersen programdan başlar bilgisayar sen de oradan istediğin onarımları yaparsın.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
Ventoy dediğiniz şey nedir ya ben google da aradım nedense bulamadım. USB flash bellek adı demeyin sakın kendimi aptal yerine konmuş hissederim.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Usb diske çeşitli iso dosyalarını atarak kullanabileceğin bir program ventoy fakat ben farklı iso dosyalarını tek bir iso dosyasında birleştirdiğim için bu programa işim düşmedi. 
- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
Yani bu bir program adı. Bu kısmını anladım da nerden bulup temin ederiz onu alamadım.Kayserilifatih yazdı: 18 Nis 2025, 23:30 Usb diske çeşitli iso dosyalarını atarak kullanabileceğin bir program ventoy fakat ben farklı iso dosyalarını tek bir iso dosyasında birleştirdiğim için bu programa işim düşmedi.![]()
Yanıtın için teşekkürler. Şükür ki USB markası değilmiş "aptal" durumunua düşmekten kurtuldum sayende. Eyvaallah kardeşim teşekkürler.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19835 kez
https://www.sordum.net/57088/ventoy-uyg ... azirlayin/mehoaga yazdı: 18 Nis 2025, 23:27 Ventoy dediğiniz şey nedir ya ben google da aradım nedense bulamadım. USB flash bellek adı demeyin sakın kendimi aptal yerine konmuş hissederim.veya nedir ne değildir nerden buluruz nerden alınır. Çünkü çok zaman önce format atarken benim eelimdeki USB leri tanıtma zorluğu çekmiştim o yüzden soruyorum bana da kısa bilgi verirseniz.
ve
https://www.sordum.net/65135/ventoy-mul ... lave-edin/
- burak35
- Zettabyte3

Max blast programını daha önce hiç duymadım. Ventoyda rufusun gelişmiş bir hali. Bi kere flash bellek ventoylar biçimlendirilince,
İstenildiği kadar iso dosyası içine koplayanıp formatlama yapılabiliyor. Yani bir nevi multiboot aracı. Ama bende sorun çıkarmıştı.
İstenildiği kadar iso dosyası içine koplayanıp formatlama yapılabiliyor. Yani bir nevi multiboot aracı. Ama bende sorun çıkarmıştı.