Windows 12 de çok fazla Yapay zeka (AI) göreceğiz

Windows 12 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12511 kez

Windows 12 de çok fazla Yapay zeka (AI) göreceğiz

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft'un EVP'si ve Baş Ürün Sorumlusu Panos Panay, AMD'nin CES 2023'teki oturumunda, Redmond'dan yeni nesil işletim sistemine gelen önemli değişikliklerden bahsetti. En son AMD yongalarındaki AI özelliklerini tartışırken, yeni yazılımın AI'yı yoğun bir şekilde kullanacağını ve donanım çözümlerinin buna nasıl yardımcı olacağını belirtti.

Ryzen 7040 serisi donanımlardan bahsederken Panay şunları ifade etti.
AI, zamanımızın belirleyici teknolojisidir, daha önce gördüğüm hiçbir şeye benzemiyor. Endüstrileri dönüştürüyor, günlük yaşamlarımızı birçok yönden geliştiriyor - bazılarını görüyorsunuz, bazılarını görmüyorsunuz - ve şu anda tam şu anda bir dönüm noktasındayız. Burası, buluttan uca bilgi işlemin giderek daha akıllı, daha kişisel hale geldiği yerdir ve bunların tümü yapay zekanın gücünden yararlanılarak yapılıyor
.. şimdi AMD, Windows 11'in yanı sıra Ryzen 7040 serisi ile yapay zeka teknolojisinde de ön saflarda yer alıyor. Bu, birlikte bu yolculuktaki bir sonraki adımımız.
Resim

Bundan sonra, gelecek Windows sürümlerinde yapay zekanın nasıl kullanılacağına biraz ışık tutuyor. Yapay zeka zaten işletim sistemine entegre edilmiş olsa da, (örn. Fotoğraflar uygulamasında) daha fazlası gelecek. Microsoft bu teknolojiye güveniyor, bu nedenle sonraki Windows 11 sürümleriyle derinden entegre olacak ve Windows 12, ağırlıklı olarak yapay zeka tarafından desteklenen daha fazla çevrimiçi/bulut bileşenine sahip olacak.
AI, kelimenin tam anlamıyla Windows'ta her şeyi nasıl yaptığınızı yeniden keşfedecek. Bu büyük üretken modeller gibi, düşünme dili modelleri, kod oluşturma modelleri, görüntü modelleri; bu modeller çok güçlü, çok keyifli, çok kullanışlı, çok kişisel. Ama aynı zamanda çok yoğun hesaplama yapıyorlar ve bu yüzden bunu daha önce yapamadık. Bu yoğun iş yüklerini daha önce hiç bu ölçekte görmemiştik
Bu şekilde, Windows 12'nin donanım tarafından özel bir yapay zeka desteği gereksinimi olabilir. Microsoft, OpenAI projesine aktif olarak yatırım yapıyor ve AI kullanan doğal bir dil işleme aracı olan ChatGPT ile Bing'i güçlendirmek için çalışıyor. Bing'i daha kullanıcı dostu hale getirebilir ve arama sonuçlarını ekstra alaka düzeyiyle popüler hale getirebilir.

Kaynaklar:
https://www.neowin.net/news/microsofts- ... indows-12/
https://www.computerworld.com/article/3 ... -2023.html
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte3
Exabyte3
Teşekkür etti: 1544 kez

Re: Windows 12 de çok fazla Yapay zeka (AI) göreceğiz

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Buyurun cenaze namazına....
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 8387 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Yandık. İyice bozacaklar sistemi. Buarada ilk defa Microsoft ile ilgili bir konuda Hintli görmediğim için sevindim.
Adam yunan herhalde. Buarada 2 nci görsel bana Eset i hatırlattı. :-D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Kayserilifatih
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 504 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Yeni sistemi yarım yamalak şekilde yapay zeka ile bozmazlar ya da sorunlu hale getirmezlerse iyidir fakat yapay zeka da insan bilgilerini (ç)alarak bizlere bilgi verdiği için ayrı bir şekilde ileride ocağımıza incir dikeceğini hissediyorum. O yüzden yapay zekayı (!) dozunda geliştirmenin önemli olduğuna inanıyorum.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Aynen öyle , mahsus Kod yazdırma denemeleri yapıyorum, bana verdiği kodlar ya çalışmıyor ya sağ elle sol kulağı tutma şeklinde. Halbuki çok daha pratik kodlarla aynı işi yaptırtabilirsin , bazen mahsus mu yapıyor diye düşünmeden edemiyorum :?:
Kayserilifatih
Terabyte1
Terabyte1

Benim de yazdırdığım kodların çoğu çalışmıyor ya da bir yerde hata veriyor sık sık üstünden geçiyorum o zaman bu yapay zekadan ne anladım ben diye yapay zekanın yapımcılarına sormazlar mı. Bir kere bu sistem verimli değil çünkü kodların temel yapısına özenilmiyor sadece yüzeysel olarak kod vererek bunu çözmek mümkün olsaydı o zaman o kadar kod yazmak için okunan bilgisayar yazılımcılığı dersini boşa mı okuyor bu insanlar diye sorarlardı yapay zekanın geliştiricilerine.

Yapay zeka tüm insanlığı düşünerek hiçbir zaman uygun kod yazamaz çünkü sadece detaylarda belli bir kodda sürekli oyalanarak kod yazılamaz, kod yazmanın da incelikleri vardır ama bunu yapay zeka ile yapmak şu an imkansız ki ileride gelişirse belki bir miktar da olsa şansımız olabilir yoksa hep böyle yarım yamalak kalırsa o zaman ileride daha fazla Windows sistemlerinde hatalar beklerim.

Yapay zeka denen ticaret kafasından ibaret olan bir zihniyetle bu işin olacağına inancım yok.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte3
Exabyte3
Teşekkür etti: 1544 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Yapay zeka'yı yönlendiren insandır.Eğer kodlamada hata yapıyorsa, hata yaptığı yerden ona yol göstermek bizlere kalıyor.Tabii bu durum'da yapay zeka "BİZ" oluyoruz....
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

İlerde belki şimdikinden daha iyi olur ai. kimbilir. Arasıra kullanıyorum tabi. Nadiren.
Kayserilifatih
Terabyte1
Terabyte1

TRWE_2012 yazdı: 17 Nis 2025, 02:25 Yapay zeka'yı yönlendiren insandır.Eğer kodlamada hata yapıyorsa, hata yaptığı yerden ona yol göstermek bizlere kalıyor.Tabii bu durum'da yapay zeka "BİZ" oluyoruz....
Benim anlamadığım dalga şu, yapay zeka biz oluyorsak yapay zeka (!) neden yapay zeka olarak isimlendiriliyor yani zannettiğimiz gibi zeki olduğu iddia ediliyorsa neden insanlardan veri çalarak zeki rolü oynuyor yani insanın geliştirdiği yapay olan sanal bir uygulama ya da özellik hiçbir zaman insan gibi zeki olamaz sadece insanın geliştirdiği kadar zeki (!) olabilir.

Ben yapay zekaya yol göstereceksem kendim yaparım daha iyi akas tokas iş yapacağıma ki bu şuna benziyor sen bir işi mesela yüzeysel yapan birine verirsin akas tokas -yani bizim buralarda ona harkıt sarkıt iş yapmak deniliyor- yapar ama yaptığının arkasından defalarca sen koşarsın o zaman ben bu işten ne anladım diye sormazlar mı yapay zekanın geliştiricilerine?

Yukarıdaki yorumuna katılmasam da yine de saygı duyarım. Sonuçta senin fikrindir ve seni bağlar. Niyetim sadece fikrimi beyan etmektir. Konunun daha fazla uzaması taraftarı değilim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Gelişecektir bence. Ama biraz daha zaman lazım demek ki. İşletim sistemlerinin oturması bile eskiden 1 2 seneyi alırdı hatırlarsanız.
Sp güncellemeleri falan.