Acer extensa 255-55 batarya sadece dengeli var - Çözüldü

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Acer extensa 255-55 batarya sadece dengeli var - Çözüldü

Mesaj gönderen mehoaga »

Saygıdeğer forumdaşlar ve Tarkan hocam;
Arkadaşlarım işte size an be an kaç gündür uğraşıpta çözemediğim arkadaşlarım verdiği yardım ve tiyolarla nasıl olmayan seçenkler geri getiriliyormuş size onu aktarmaya başlayacağım. Öncelikle TRWE_2012 arkadaşımızın verdiği "CheckPowerPlans.vbs" dosyayı yani içeriğini .vbs kısmını ben ekledim Şimdi ekran görüntüleri geliyor sırasıyla.
1-Bataryanın önceki hali
Resim
2- CheckPowerPlans.vbs dosyası nın çalıştırılmadan önceki hali
Resim
3- vbs dosyasına tıklamadan sonra gelen "işlem başarılı" ekran görüntüsü
Resim
4- Ve MUTLU SON işte bataryada olmayan seçenekler nasıl geriye gelmiş görün.
Resim
Arkadaşlar olmaz bir şey yoktur hayatta umudunu yitirmeyeceksin aynı ben gibi :arrow: Saygıdeğer TRWE_2012 arkadaşımın verdiği vbs kod bileşeniyle olayın çözümünü sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Hepinize çok ama çok TEŞEKKÜR ediyorum. İYİKİ VARSINIZ.
Sağolun varolun. Selametle kalınız.
Tarkan hocam benim tarafımda bu olay kapanmıştır. yani ÇÖZÜLDÜ diyebiliriz. Her ne kadar sizlere değerli vakitlerinizi alıp rahatsızlık verdiysem affola. Hakkınızı helal ediniz.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Re: Acer extensa 255-55 batarya sadece dengeli var - Çözüldü

Mesaj gönderen mehoaga »

Buda Tarkan hocamızın verdiği switch power scheme programının görüntüsü
Resim
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Hayırlı olsun umarım yeniden kaybolmaz. Ben güç planları bölümünde olmasına ve oradan yapmaya gerek duymuyorum çünkü mobility Center bölümünde güç planları oluyor oradan da hallediyorum.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 10 Nis 2025, 14:36 Hayırlı olsun umarım yeniden kaybolmaz. Ben güç planları bölümünde olmasına ve oradan yapmaya gerek duymuyorum çünkü mobility Center bölümünde güç planları oluyor oradan da hallediyorum.
Değerli kardeşim güzel söz ve yanıtın için teşekkürler ediyorum. Dediğin dibi inş bir daha aynı sıkıntıya düşmem. Windows mobility center kısmında bende de varda güç seçeneklerinde olmayınca hiç bir şey yaptırmıyor. Benim tarafımda nedense iş bunda düğümleniyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Mesela bende mobility center'dan seçtiğimde daha sonra o güç planına geldiğim zaman otomatik seçtiğim güç planını gösteriyor daha sonra oradan yapabiliyorum fakat sende farklı işliyor demek ki.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 10 Nis 2025, 15:11 Mesela bende mobility center'dan seçtiğimde daha sonra o güç planına geldiğim zaman otomatik seçtiğim güç planını gösteriyor daha sonra oradan yapabiliyorum fakat sende farklı işliyor demek ki.
Evet aynen öyle. Zaten dediğin gibi olsa bunca zamandır neyle uğraştık biz. neden o kadar kişiye mecalimi anlatmaya çalışıpta sonuca ulaşmaya çalıştık.