Excel userform dan anlayanlar

Excel, Word, Access, Power Point programlarıyla ilgili ipuçları ve bilgi paylaşım alanıdır.
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4
Teşekkür etti: 490 kez

Re: Excel userform dan anlayanlar

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Bizzat excel ile çalışıp denemeden çözümünün zor olduğunu düşünüyorum. Yerinde olsam yapay zeka ile denerim ki yapay zeka işine yaramamış eğer olmuyorsa çözümü varsa başka bir araca geçerdim şimdi ne önersek hatalı olacaktır işini daha da karıştırmak istemem şahsen.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 2884 kez

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 17 Şub 2025, 22:08 Bizzat excel ile çalışıp denemeden çözümünün zor olduğunu düşünüyorum. Yerinde olsam yapay zeka ile denerim ki yapay zeka işine yaramamış eğer olmuyorsa çözümü varsa başka bir araca geçerdim şimdi ne önersek hatalı olacaktır işini daha da karıştırmak istemem şahsen.
Yanıtın için teşekkürler kardeşim;
onuda denedim ama hatalı cevaplar veriyor bende kızdım öylece bıraktım. Hani dedim belki bir arkadaş çıkarda yardımcı olur umuduyla bekliyorum. Yaa anlayamadığım şey şu sorduğum soru o kadarmı zor ve ağır. Ayrıntılı resimse resim. Dosya paylaşımı onuda verdim. Sadece sorduğum sorunun cevabını alabilmek.
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4

Yardım eden biri şimdiye kadar çıkmadı ise çıkması zor diye düşünüyorum fakat umarım bir çözümünü bulursun. Dediğin formu kullanmadığımız için tam olarak ne olduğunu anlamıyoruz, anlasak emin ol yardımcı olmaktan çekinmeyiz. Attığın resme göre yapay zeka çeşitli kodlar öneriyor fakat başarılı olmadığını söylediğin için önermiyorum.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 17 Şub 2025, 22:45 Yardım eden biri şimdiye kadar çıkmadı ise çıkması zor diye düşünüyorum fakat umarım bir çözümünü bulursun. Dediğin formu kullanmadığımız için tam olarak ne olduğunu anlamıyoruz, anlasak emin ol yardımcı olmaktan çekinmeyiz. Attığın resme göre yapay zeka çeşitli kodlar öneriyor fakat başarılı olmadığını söylediğin için önermiyorum.
Kayserili Fatih kardeşim sağolasın varolasın; :arrow:
ilk mesajımda dediğim gibi Excel sayfada yürümek yerine yani tab tuşu yerine enter ile olması açısından VBA makro kodlarıyla userform üzerinde textbox kutuları ve 1adet listwiew nesnesi ve bu veriyi sayfaya kaydedecek bir buton. Belki ben anlama zorluğu çektiğim için arkadaşlardan yardım istiyorum. Hani birazcık VBA da macro bilgim olsa uğraşa uğraşa kadar kendimde yapardım belki ama bilgi az ve zayıf. Afedersiniz namussuz chatgpt iş yokuşa sürmese belki onunlada yapabilirdim ama nafile. Yazdığın kodlar çalışmıyor diyorum aynısını yazıyor. Yani ben ak diyorum o kara anlıyor misal yani. Tabiri caizse işi yokuşa sürmese bir mutabakat sağlanacaktır elbette ama yok işte. Birde sanki sayfalar dolusu soru sormuşum gibi süren doldu sayfayı yenile diyor sonra sil baştan tekrar aynı şeyleri sor. :?:
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4

Haklısın, yapay zekanın epey gelişmesi lazım şimdiki tüm yapay zekalara ben betanın da betası diyorum çünkü daha emekleme döneminde bir teknoloji fakat ileride gelişirse çok daha iyi yerlere gelecektir. Senin de bahsettiğin hatalı dediğin halde düzeltiyorum deyip aynı hatalı olanı verme olayını ben de çok yaşıyorum fakat bilgim az çok olunca gerisini ben hallediyorum yoksa hiçbir verdiğim kodları ve sorduğum kod oluşturma sorularını yapay zeka tam olarak çözemedi ve verdiği kodlar bazen yarım oluyor onu scripte ekleyince yarım kalan işlemden sonra hata veriyor çalışmıyor.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 17 Şub 2025, 23:31 Haklısın, yapay zekanın epey gelişmesi lazım şimdiki tüm yapay zekalara ben betanın da betası diyorum çünkü daha emekleme döneminde bir teknoloji fakat ileride gelişirse çok daha iyi yerlere gelecektir. Senin de bahsettiğin hatalı dediğin halde düzeltiyorum deyip aynı hatalı olanı verme olayını ben de çok yaşıyorum fakat bilgim az çok olunca gerisini ben hallediyorum yoksa hiçbir verdiğim kodları ve sorduğum kod oluşturma sorularını yapay zeka tam olarak çözemedi ve verdiği kodlar bazen yarım oluyor onu scripte ekleyince yarım kalan işlemden sonra hata veriyor çalışmıyor.
Yanii az bir diyalog kurulabilse bazen anlıyor ama dedim ya işi yokuşa sürüyor. Azıcık bir bilgim olsa gerisini kendim tamamlayacağı ama oda yok.
Zamanında c# datagridwiev üzerinde klavyede tek tek aşağı yukarı kodunu yaz diyorum bana sağ ve sol tuş ile kodları veya home end tuşlarını yazıyor. Bende kızdım hay senin yazacağın kodun taaa diyordum uyardıı ve bende bağlantımı kestim.
Kullanıcı avatarı
zirvedeneme
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 53 kez

Mesaj gönderen zirvedeneme »

Sayın @mehoaga
Öncelikle Userform üzerinden yapmak istiyorum demişsiniz. Fakat bu söylediğiniz şey başlı başına bir proje. Oturup ciddi zaman ayırmak gerekiyor. Bu tip konular için ücretli şekilde yardım isteyebilirsiniz. Çünkü proje tamamlandıktan sonra üzerine yine tonla şey istenecek. Fakat yine de kendiniz yapmak istiyorsanız öncelikle VBA'ya hakim olmanız gerekiyor. Yapay zekadan direkt kod istemek şu an için yeterli değil.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 1458 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merak etme ben senin işini yapacağım ama ne zaman yapacağım belli değil... (aklımın bir köşesinde öylece duruyor)
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4

Yapay zeka (!) ile yol alınsaydı bu güne kadar çoktan bu proje bitmişti. Herkes tek başına yapamıyorsa yapay zeka (!) ile yapılacağını iddia etmek bence tamamen duygusal bir yaklaşımdır ki bu tarz bir söylemin aklıselim bir şekilde oturup düşününce mantıksal bir tarafı bile bulunamaz.

Not: Parantez içindeki ünlem işareti ironi olarak kullanılmıştır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 1458 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Kayserilifatih yazdı: 07 Nis 2025, 03:14 Yapay zeka (!) ile yol alınsaydı bu güne kadar çoktan bu proje bitmişti. Herkes tek başına yapamıyorsa yapay zeka (!) ile yapılacağını iddia etmek bence tamamen duygusal bir yaklaşımdır ki bu tarz bir söylemin aklıselim bir şekilde oturup düşününce mantıksal bir tarafı bile bulunamaz.

Not: Parantez içindeki ünlem işareti ironi olarak kullanılmıştır.
Ben daha önce MS-Acces'te bu tip forumsal tablolar yaptım.Oradan biliyorum.Yani yapay zeka'yla alakası yok TRWE_2012 zeka'sıyla alakalı... :-D
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4

Tablo ayrı proje ayrı olay, arkadaşın dediği proje yani sadece düz tablo değil. Ayrıca zeka dediğin yapay zeka ise işte o zaman yandık :-D
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 07 Nis 2025, 19:50 Tablo ayrı proje ayrı olay, arkadaşın dediği proje yani sadece düz tablo değil. Ayrıca zeka dediğin yapay zeka ise işte o zaman yandık :-D
Kardeşlerim ben burda neden userformdan anlayanlar diye ricada bulunmuştum nedeninide söyleyeyim şimdi excel ortamında bu verileri elle yazılıyor ama yan yana. Userformda textbox kutuları olacağı için orda enter ile ilk kutudan son kutuya kadar enter lama olayı var. Chatgptden yardım istemedim desem yalan söylemiş olurum. İstedim istedimde ona derdini mecalini anlatana kadar insana gına getirtiyor. Birde süre olayı var. Süren dolunca mesaj yazıp bitiremiyorsun. Tekrar yeniden sayfayı yenileyince sil baştan bir daha anlatmaya başla. Ben kendim makro oluştur deyip oluşturayım dedim tam 9 sefer yazdırdığım makroları silmek zorunda kaldım. Ayrıca userformu geçtim sayfa üzerinde hücrelerde yazdırayım dedim onuda ben beceremedim o yüzden anlayan bilen anlayan varsa diye sizlerden ricada bulunmuştum. Kardeşler hatalı bir konuşmam olduysa hepinizden affınıza sığınıyorum. Olurda hani arkadaşlardan biri anlat derse tekrar anlatırım. Selametle kalınız.