Acer extensa laptopta batarya sadece dengeli var - Çözüldü

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Re: Acer extensa laptopta batarya sadece dengeli var

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 02 Nis 2025, 22:09 Abi senden ricam arama çubuğuna cmd yazıp sağ tık yönetici olarak çalıştır deyip powercfg /list yazıp enter tuşuna basınca gelen görüntüyü ekran alıntısı olarak atar mısın. Powercfg den sonra boşluk olacak yoksa komut çalışmaz.
Tamam kardeşim abin dediğini yaptı .
Resim
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 933 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Sende gerçekten sadece dengeli ayarı var. Abi hani şu guid yazan kodlar var ya onun güç tasarrufu ve yüksek performans için olan kodlarını bulmak lazım o zaman ekler fakat 22H2 ile kodları aynı değil. Onu bulup 1909 sisteminde test etmem lazım eğer 1909 da eklerse onu da test etmen için sana atarım.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 02 Nis 2025, 23:01 Sende gerçekten sadece dengeli ayarı var. Abi hani şu guid yazan kodlar var ya onun güç tasarrufu ve yüksek performans için olan kodlarını bulmak lazım o zaman ekler fakat 22H2 ile kodları aynı değil. Onu bulup 1909 sisteminde test etmem lazım eğer 1909 da eklerse onu da test etmen için sana atarım.
son gönderdiğin scripti çalıştırdım yine sadece dengeliyi ekledi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Demek ki şema kodları yine uymadı. Bu iş beni aşıyor. Yardımcı olmaya çalıştım ancak elimden bu kadar geliyor.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kardeşim dediğni yapıyorum 22h2 yi indiriyorum bakalım ne olacak. herşey teşekkürler ediyorum sanada zahmet verdirdim kusuruma bakmayasın.
https://www.microsoft.com/tr-tr/softwar ... /windows10
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19852 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Arkadaşlar hepinize canı yürekten merhaba
MÜJDE MÜJDE MÜJDE. Arkadaşlar hani bir söz vardır "arayan mevlasınıda veya be...sınıda bulur" derler yaaa bende limitlerimi zorlaya zorlaya aradım en sonunda buldum. Hemde burda uzakta aramaya hacet yok. Neden daha önce bu hataylailgili paylaşımım olmuştu o geldi aklıma ve burda arama kısmına yazdım ve önümde viewtopic.php?t=224593&start=30
Ayrıca kanıtı delilide resmi de ekliyorum.
Resim
Ondan önce kayserili fatih kardeşin dediğini yaptım windows 22H2 güncelini yükledim ondan sonra geldik batarya ayarlarına. Hepinize katkı ve emeklerinizden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu işi kendim başardığım içinde kendi ellerime kollarıma sağlık diyorum.
Ayrıca 22H2 günceli alınca ekran kartı güncelimde yenilenmiş ama hiç skıntı değil aygıt yöneticisinden güncelle komutu verdim ama bilgisayrdan ara dedim grafikleri buldum orda hem hem son güncelenen hemde önceki versiyon önümde duruyor. Bende öncekini tekrar yükledim. Satranç oyunum siyah beyaz hale geldi. Artık bu konuyada ÇÖZÜLDÜ diyebiliriz.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Abi Powersheme yazılımını mı kullandın ve özelden sana gönderdiğim dosyanın sana bir faydası oldu mu Windows 10 22H2 için yazdığım mesajımdaki scriptin onu merak ettim müsaaden olursa sormak istiyorum. Scriptte yapay zeka kodu kullanmamıştım. Seni başarından dolayı tebrik ederim. :arrow:
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 03 Nis 2025, 16:21 Abi Powersheme yazılımını mı kullandın ve özelden sana gönderdiğim dosyanın sana bir faydası oldu mu Windows 10 22H2 için yazdığım mesajımdaki scriptin onu merak ettim müsaaden olursa sormak istiyorum. Seni başarından dolayı tebrik ederim. :arrow:
Değerli kardeşim yanıtın için eyvaallah teşekkürler. Güncellemeden sonra onu denedim ama yine aynıydı. Sadece üzerine tekrardan dengeliyi ekliyor. Hakikaten dediğini yaptım 22H2 güncelinide aldım. Ama ekran kartı ayarlarımı bozdu üst mesajda nasıl yaptığımı söylemiştim galiba. Bu işi çözen reg kaydı ile oldu. Tarkan hocamızın verdiğin önceden bana verdiği reg laydını uyguladım aç kapa yaptım ve MUTLU SON. Hatta ve hatta Tarkan hocamızla bu konuyuda önceki paylaşımımda konuşmuştuk dene bakalım demişti ve olduda. Hepinizden Allah razı olsun selametle kalınız.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Önceden uyguladım olmadı deyince ben de bendeki güç performans ayar şema kodları ile denersen olur belki diye düşünmüştüm. Tarkan abinin reg kaydını kullanıyorum bende genel olarak işe yarıyor.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 03 Nis 2025, 16:38 Önceden uyguladım olmadı deyince ben de bendeki güç performans ayar şema kodları ile denersen olur belki diye düşünmüştüm. Tarkan abinin reg kaydını kullanıyorum bende genel olarak işe yarıyor.
Evet aynen kardeşim. :arrow: Uğraşa uğraşa bir sorunu daha halletmenin sevinci içersindeyim. Yaptığınız yardımlar ve verdiğiniz tiyoların hepsini kalbime yazdım bunu bilesiniz.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

1909 sistemi kim önerdi de kullandın abi merak ediyorum. Güncel sistem her zaman iyidir yani kendine yazık etmişsin eski sistem kullanarak ondan sordum.

Her zaman bekleriz. Hepimiz birbirimiz için yardım ettiğimizde kendimiz de bir şeyler öğreniyoruz. :-)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2539 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Kayserilifatih yazdı: 03 Nis 2025, 16:57 1909 sistemi kim önerdi de kullandın abi merak ediyorum. Güncel sistem her zaman iyidir yani kendine yazık etmişsin eski sistem kullanarak ondan sordum.

Her zaman bekleriz. Hepimiz birbirimiz için yardım ettiğimizde kendimiz de bir şeyler öğreniyoruz. :-)
Benim donanım da müsaade etse bende eski model Windows+Linux kullanacağım ama yok...
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Microsoft 'un dayatmalarından biri işte ne denir ki zor ile güzellik olmaz fakat Microsoft'a bunu anlatamayız. Ben olsam Windows 10 da 22H2 kullanırım önceki sistemleri de denedim genelde bu tarz o zamanın kronik sorunları olan benzer sorunlar yaşadım.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 03 Nis 2025, 16:57 1909 sistemi kim önerdi de kullandın abi merak ediyorum. Güncel sistem her zaman iyidir yani kendine yazık etmişsin eski sistem kullanarak ondan sordum.

Valla kimse önermedi ama o zaman microsftun sitesinden yüklerken önüme o geldi ve onu yükleyip usb ye atmış ve ordan yüklemiştim. Neyse 22H2 ile gümcelimiz,de aldık şu an sorunsuz şekilde kullanıyorum. Dedim ya şimdilik sorunlar bitti hepimiz rahatız. Yine söylüyorum hepinize yardım ve katılarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İYİKİ VARSINIZ.