Laptop yeniden başlatılınca güç ayarlarım sıfırlanıyor

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
warofthe
Bit
Bit

Laptop yeniden başlatılınca güç ayarlarım sıfırlanıyor

Mesaj gönderen warofthe »

Merhaba, geçen günlerde wifi sürücüsü ile ilgili sorunum olmuştu. Ben de internetten manuel aratıp indirecektim. Daha sonra driverpack io adresinde vardı ve sadece o sürücüyü indireceğini düşündüm fakat genel sürücüleri kurdu. Yanında da saçma programlar kurdu hepsini kaldırdım ve olay bu işlemden sonra başladı. Laptop normal şartlarda boştayken doğal olarak sıcak olmuyordu fakat bu durumdan sonra 80-95 derecelerde gözüküyordu uygulamada ve doğal olarak fanlar hızlı çalışıyordu. Başta virüstür diye tarattım ve 2-3 çıkan şeyi temizledim (ufak gözüken virüslerdi) daha sonra aklıma geldi güç ayarlarına bakayım dedim ve değiştiğini gördüm.
En düşük işlemci durumuyla en yüksek işlemci durumu ayarını değiştirdim tekrar. Sıcaklık direkt normal değerlere geldi. Fakat cihazı yeniden başlatınca tekrar önceki haline döndüğünü gördüm. Bu yüzden başladığında fanlar hızlı şekilde başlıyor. Format atsam düzelir fakat bu sıralarda internet hızım yavaş farklı bir şehirde olduğum için bunu yapmak biraz zamanımı alacak bu yüzden. Fakat son çare atabilirim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19703 kez

Re: Laptop yeniden başlatılınca güç ayarlarım sıfırlanıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Switch Power Scheme isimli bir yazılımımız mevcut bununla oluşturacağın bir kısayol ile açılışta otomatik olarak güç seçneklerini senin istediğin şekle almayı deneyebilirsin.

Resim

Konu anlatımı :
https://www.sordum.net/58013/guc-secene ... cis-yapin/

Download :
https://www.sordum.org/files/downloads. ... wer-scheme
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 929 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Sistem geri yükleme noktası oluşturduysa program driverleri güncellemeden önce belki sistem geri yükleme noktası oluşturmuştur, bu sistem geri yükleme noktası ile sistemi önceki yedeklediği noktaya geri yükleme yapmak sorunu çözer mi bilmiyorum fakat format atmayacaksan bu yöntemi de bir dene derim.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2506 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

warofthe yazdı: 30 Mar 2025, 09:38 Merhaba, geçen günlerde wifi sürücüsü ile ilgili sorunum olmuştu. Ben de internetten manuel aratıp indirecektim. Daha sonra driverpack io adresinde vardı ve sadece o sürücüyü indireceğini düşündüm fakat genel sürücüleri kurdu. Yanında da saçma programlar kurdu hepsini kaldırdım ve olay bu işlemden sonra başladı. Laptop normal şartlarda boştayken doğal olarak sıcak olmuyordu fakat bu durumdan sonra 80-95 derecelerde gözüküyordu uygulamada ve doğal olarak fanlar hızlı çalışıyordu. Başta virüstür diye tarattım ve 2-3 çıkan şeyi temizledim (ufak gözüken virüslerdi) daha sonra aklıma geldi güç ayarlarına bakayım dedim ve değiştiğini gördüm.
En düşük işlemci durumuyla en yüksek işlemci durumu ayarını değiştirdim tekrar. Sıcaklık direkt normal değerlere geldi. Fakat cihazı yeniden başlatınca tekrar önceki haline döndüğünü gördüm. Bu yüzden başladığında fanlar hızlı şekilde başlıyor. Format atsam düzelir fakat bu sıralarda internet hızım yavaş farklı bir şehirde olduğum için bunu yapmak biraz zamanımı alacak bu yüzden. Fakat son çare atabilirim.
Anladığım kadarıyla, DriverPack.io üzerinden indirdiğin sürücüler ve programlar, sisteminde bazı sorunlara yol açmış. Sıcaklık sorununu çözmek için yaptığın işlem (güç ayarlarını değiştirmek) iyi bir adım, ancak bu ayarların her yeniden başlatmada sıfırlanması, muhtemelen bir yazılım veya sürücü çakışmasından kaynaklanıyor.

Güç Ayarlarını Kalıcı Hale Getirme:

Güç ayarlarını değiştirdikten sonra, bu ayarların kaydedildiğinden emin olmalısın. Bazen, ayarları kaydetmek için "Uygula" veya "Tamam" butonuna basmak gerekebilir.

Sürücüleri Güncelleme:

Bilgisayarının üreticisinin web sitesinden veya Windows Update üzerinden en güncel sürücüleri indirip yüklemeyi deneyebilirsin. Bu, sorunlu sürücülerin yerine daha stabil olanlarını yükleyecektir.

PC Dip Temizliği :

Sistemini antivirüs ile tarattın ama ya Kayıt Defterin'de gizlenen "Rootkitler" veya "Win32/64 Exploit'ler" varsa....Ve bunlar sistemin her açılışında etkin duruma geçiyorsa.....Bunu asla bilemezsin.Onun için bu tür zararlıları temizleme konusunda uzman bir yazılım kullan.Mesela SpyHunter 4 yada SpyHunter 5 gibi...

Ondan sonra sistemi CCleaner yada WiseCare365 gibi bir temizlik yazılımı ile sistem temizliği, "Wise Registry Cleaner" ile Kayıt Defteri Temizliği yaparsan ayarların değişmeyecektir.

Tüm bu işlemlerden sonra sistemi yeniden başlat.
En son TRWE_2012 tarafından 31 Mar 2025, 00:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Driverpack isimli program yüzünden bu sorun yaşanmış olabilir. O yüzden switchpower işe yarar.
Birde Güç seçeneklerinde sizin oluşturmadığınız güç planları var ise onlarıda kaldırabilirsiniz.
Mesela bende 2 güç seçeneği varmış.
Resim

Bunlardan birini kaldırmak isterseniz, plan ayarlarını değiştire basın.
Sonrada bu planı sil diyerek o güç planınıda silebilirsiniz.
Resim
warofthe
Bit
Bit

Kayserilifatih yazdı: 30 Mar 2025, 20:21 Sistem geri yükleme noktası oluşturduysa program driverleri güncellemeden önce belki sistem geri yükleme noktası oluşturmuştur, bu sistem geri yükleme noktası ile sistemi önceki yedeklediği noktaya geri yükleme yapmak sorunu çözer mi bilmiyorum fakat format atmayacaksan bu yöntemi de bir dene derim.
Kontrol ettiğimde yok gözüküyor ne yazık ki.
warofthe
Bit
Bit

velociraptor yazdı: 30 Mar 2025, 17:55 Switch Power Scheme isimli bir yazılımımız mevcut bununla oluşturacağın bir kısayol ile açılışta otomatik olarak güç seçneklerini senin istediğin şekle almayı deneyebilirsin.

Resim

Konu anlatımı :
https://www.sordum.net/58013/guc-secene ... cis-yapin/

Download :
https://www.sordum.org/files/downloads. ... wer-scheme
Programı test ettim fakat görev zamanlayıcısında ayarladığım halde çalışmıyor nedenini anlamadım.
warofthe
Bit
Bit

TRWE_2012 yazdı: 31 Mar 2025, 00:50
warofthe yazdı: 30 Mar 2025, 09:38 Merhaba, geçen günlerde wifi sürücüsü ile ilgili sorunum olmuştu. Ben de internetten manuel aratıp indirecektim. Daha sonra driverpack io adresinde vardı ve sadece o sürücüyü indireceğini düşündüm fakat genel sürücüleri kurdu. Yanında da saçma programlar kurdu hepsini kaldırdım ve olay bu işlemden sonra başladı. Laptop normal şartlarda boştayken doğal olarak sıcak olmuyordu fakat bu durumdan sonra 80-95 derecelerde gözüküyordu uygulamada ve doğal olarak fanlar hızlı çalışıyordu. Başta virüstür diye tarattım ve 2-3 çıkan şeyi temizledim (ufak gözüken virüslerdi) daha sonra aklıma geldi güç ayarlarına bakayım dedim ve değiştiğini gördüm.
Anladığım kadarıyla, DriverPack.io üzerinden indirdiğin sürücüler ve programlar, sisteminde bazı sorunlara yol açmış. Sıcaklık sorununu çözmek için yaptığın işlem (güç ayarlarını değiştirmek) iyi bir adım, ancak bu ayarların her yeniden başlatmada sıfırlanması, muhtemelen bir yazılım veya sürücü çakışmasından kaynaklanıyor.

Güç Ayarlarını Kalıcı Hale Getirme:

Güç ayarlarını değiştirdikten sonra, bu ayarların kaydedildiğinden emin olmalısın. Bazen, ayarları kaydetmek için "Uygula" veya "Tamam" butonuna basmak gerekebilir.

Sürücüleri Güncelleme:

Bilgisayarının üreticisinin web sitesinden veya Windows Update üzerinden en güncel sürücüleri indirip yüklemeyi deneyebilirsin. Bu, sorunlu sürücülerin yerine daha stabil olanlarını yükleyecektir.

PC Dip Temizliği :

Sistemini antivirüs ile tarattın ama ya Kayıt Defterin'de gizlenen "Rootkitler" veya "Win32/64 Exploit'ler" varsa....Ve bunlar sistemin her açılışında etkin duruma geçiyorsa.....Bunu asla bilemezsin.Onun için bu tür zararlıları temizleme konusunda uzman bir yazılım kullan.Mesela SpyHunter 4 yada SpyHunter 5 gibi...

Ondan sonra sistemi CCleaner yada WiseCare365 gibi bir temizlik yazılımı ile sistem temizliği, "Wise Registry Cleaner" ile Kayıt Defteri Temizliği yaparsan ayarların değişmeyecektir.

Tüm bu işlemlerden sonra sistemi yeniden başlat.
Önerdiğiniz programlarla test ettiğimde bazı işlemler yapıldı fakat sonuç olarak sorunum devam ediyor ne yazık ki.
warofthe
Bit
Bit

burak35 yazdı: 31 Mar 2025, 00:50 Driverpack isimli program yüzünden bu sorun yaşanmış olabilir. O yüzden switchpower işe yarar.
Birde Güç seçeneklerinde sizin oluşturmadığınız güç planları var ise onlarıda kaldırabilirsiniz.
Mesela bende 2 güç seçeneği varmış.
Resim

Bunlardan birini kaldırmak isterseniz, plan ayarlarını değiştire basın.
Sonrada bu planı sil diyerek o güç planınıda silebilirsiniz.
Resim
Hepsini silip tekrar yaptığım halde sorun devam ediyor maalesef.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Mesaj gönderen mehoaga »

Benimde dengeli harici diğerleri gelmiyordu buda benimkin tam tersi bir durum bende diğerlerini getiriyordum ama "Güç seçeneklerini" yenileyince kayboluyordu aynı benimki gibi diycem ama Tarkan hocamızın verdiği reg kaydıyla olayı çözdüm Allah tan ki inş bu arkadaşımızda olayına çözüm bulur inş. Geçmiş olsun ve Kolaylıklar diliyorum.
Ufak bir tavsiye yeni yükleme yapınca C sürücüsünde geri yükleme noktası oluşturmayı unutmayalım. Ne olur ne olmaz dimi yaaa.. :-)
warofthe
Bit
Bit

mehoaga yazdı: 04 Nis 2025, 20:54 Benimde dengeli harici diğerleri gelmiyordu buda benimkin tam tersi bir durum bende diğerlerini getiriyordum ama "Güç seçeneklerini" yenileyince kayboluyordu aynı benimki gibi diycem ama Tarkan hocamızın verdiği reg kaydıyla olayı çözdüm Allah tan ki inş bu arkadaşımızda olayına çözüm bulur inş. Geçmiş olsun ve Kolaylıklar diliyorum.
Ufak bir tavsiye yeni yükleme yapınca C sürücüsünde geri yükleme noktası oluşturmayı unutmayalım. Ne olur ne olmaz dimi yaaa.. :-)
En azından sizin sorununuz çözülmüş hocam, adınıza sevindim :-D
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Mesaj gönderen mehoaga »

warofthe yazdı: 04 Nis 2025, 21:01
mehoaga yazdı: 04 Nis 2025, 20:54 Benimde dengeli harici diğerleri gelmiyordu buda benimkin tam tersi bir durum bende diğerlerini getiriyordum ama "Güç seçeneklerini" yenileyince kayboluyordu aynı benimki gibi diycem ama Tarkan hocamızın verdiği reg kaydıyla olayı çözdüm Allah tan ki inş bu arkadaşımızda olayına çözüm bulur inş. Geçmiş olsun ve Kolaylıklar diliyorum.
En azından sizin sorununuz çözülmüş hocam, adınıza sevindim :-D
İDeğerli arkadaşım eyvaallah teşekkürler. inş sizinkide en kısa zamanda çözülür ama sorunu doğru yerde yerde arıyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Sistemde sorun var acaba Windows güç planı ayarlarını tutamıyor mu diyeceğim fakat o zaman ya ayarlar doğru kaydedilmedi ya da sistemde virüs ya da trojan tarzı bir program var ayarları sıfırlıyor. Antivirüs ve malware taraması yapan programlarla virüs ve zararlı taraması yapmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse en son çare olan format atmak denenebilir.
warofthe
Bit
Bit

Kayserilifatih yazdı: 04 Nis 2025, 21:04 Sistemde sorun var acaba Windows güç planı ayarlarını tutamıyor mu diyeceğim fakat o zaman ya ayarlar doğru kaydedilmedi ya da sistemde virüs ya da trojan tarzı bir program var ayarları sıfırlıyor. Antivirüs ve malware taraması yapan programlarla virüs ve zararlı taraması yapmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse en son çare olan format atmak denenebilir.
Hocam alternatif program öneriniz var mı?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Bitdefender, Kaspersky, Mcafee ve eset NOD32 programlarından birini kullanarak antivirüs taraması yapabilirsin ben bunları kullandım genelde faydalı oldular.

Malwarebytes diye bir program da var solucan, trojan vb. taramak için işe yarıyor.