Kali Linux 2025.1a

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 11917 kez

Kali Linux 2025.1a

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Kali Linux, 2025'in ilk sürümü olan 2025.1a sürümünü yayınladı. Bu sürümde bir yeni araç, masaüstü değişiklikleri ve tema yenilemesi yer alıyor. Kali Linux, siber güvenlik profesyonelleri ve etik hackerların kırmızı takım egzersizleri, penetrasyon testleri, güvenlik denetimleri ve ağlara karşı araştırmalar yapması için oluşturulmuş bir dağıtımdır. Yılın ilk versiyonunda olduğu gibi Kali Ekibi, duvar kağıtları ve masaüstü ortamları gibi yeni görsel öğeler yayınladı. Garip sürüm numarasının, geliştiricilerin 2025.1'de son dakika bir hata bulduklarını ve bunun bir düzeltme ve yeniden derleme gerektirdiğini belirtmelerinden kaynaklandığını unutmayın. Bu, 2025'in ilk sürümü olarak 2025.1a'nın yayınlanmasına yol açtı.

Kali Linux 2025.1'e yeni araç eklendi

Her sürümde olduğu gibi Kali Linux da oynayabileceğiniz yeni bir araçla birlikte geliyor. Ne yazık ki ekip, bu sürümün çoğunlukla güncellemelere odaklandığını, bu nedenle bu sefer yalnızca bir aracın dahil edildiğini söyledi:
hoaxshell - http(s) protokolünü kötüye kullanarak işaret benzeri bir ters kabuk oluşturan Windows ters kabuk yük oluşturucu ve işleyicisi Kali, Hoaxshell'in yanı sıra Kernel sürümünün de 6.12'ye yükseltildiğini söylüyor.

Yıllık tema yenilemesi

Kali Ekibi, yılın ilk sürümüyle birlikte yeni duvar kağıtlarından ve önyükleme ve oturum açma deneyiminde değişikliklerden oluşan bir tema güncellemesi sunuyor. Kali 2025.1a duyurusunda , "Önceki sürümlerimizde olduğu gibi, yılın ilk sürümü olan 20XX.1'de de yıllık tema yenilememiz var; bu, arayüzümüzü araçlarımız kadar modern tutan bir gelenektir" ifadeleri yer alıyor . "Bu yıl, kullanıcı deneyimini başlangıçtan itibaren geliştirmek için özenle tasarlanmış en son temamızı duyurmaktan heyecan duyuyoruz." "Hem Kali hem de Kali Purple sürümleri için önyükleme menüsü, oturum açma ekranı ve muhteşem masaüstü duvar kağıtları seçkisinde önemli güncellemeler bekleyin."

Resim

Yeni masaüstü değişiklikleri

Bu sürümde Plasma 6.2 ve Xfce 4.20 gibi masaüstü değişiklikleri de yer alıyor. "Bizim tarafımızda, yeni ortama uyum sağlamak için tüm temaları güncelledik, yenilenmiş pencere ve masaüstü görselleri ekledik. Ve KDE'deki en sevdiğimiz yeni ekleme? Yüzen paneller!," diye açıklıyor Kali Ekibi.

Resim

Sürümde ayrıca masaüstünde daha verimli bir şekilde gezinmenize yardımcı olacak yeni klavye kısayolları da yer alıyor.

https://www.kali.org/get-kali/#kali-platforms
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4
Teşekkür etti: 489 kez

Re: Kali Linux 2025.1a

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Arayüz ve görev çubuğu belirgin şekilde Windows'a benzemiş. İleride Windows programlarını kurma desteği de tam olarak sisteme entegre olur ve Windows gibi Linux sistemin kurulumu ve kullanımı kolaylaştırılırsa yavaştan yavaştan insanlar Linux kullanmaya yönelebilir kanaatindeyim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 8099 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Son görsel Win 7 gibi olmuş. Bununla wifi şifresi kırma yapılabilir mi ?
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4

Yapılabilir belki bu sistemde wi-fi şifresi kırmak için çeşitli hack araçları var fakat bu işlemi yaparken karşı tarafın haberi oluyor. Gizli şekilde wi-fi parolasını kırmak zor diye biliyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Bunu kullanıp birisi wifi şifremi bulabilir yani öyle mi ? Doğru mu anladım ? Buna benzer birşeyler okumuştum çünkü biryerlerde.
Şu yüzden soruyorum, Böyle birşeye maruz kalmamak için acaba ne yapılabilir. Mesela ağ bağlantısını gizlemek işe yarayabilir mi ?
Amacım sadece kendi güvenliği mi arttırmak.
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4

Uzman olmayan ya da az çok Windows ve Linux sistem bilgisi olmayan insan kolay kolay Wi-fi şifresini kıramaz. Kaba kuvvet saldırısını deneyebilirler en kötüsü onda da şifren karmaşık ise kırmaları aylar alır. İnternet şifreni başka birinin kendi bilgisayarında internetini kullanması için girdiysen Windowslarda bile şifrene kolayca erişebilir internetinle Wi-fi bağlantısı yapan kişi ki o şekilde bir kaç Wi-fi şifresini yakalamışlığım vardır fakat hiçbir zaman kötüye kullanmadım ve her türlü şifrelerin kötüye kullanılmaması taraftarıyım. Ağı gizlemek işe yarar çünkü kimse ağını Wi-fi den göremeyeceği için bağlanıp Wi-fi şifreni kıramaz. Bir de sürekli olabildiğince en aşağı 3 ya da 6 ayda bir Wi-fi şifreni değiştirip modeminle Wi-fi bağlantısı ile internetine kimler bağlanmış, bağlanmayı denemiş ve başarısız olmuş (bu başarısız denemeleri modem kaydediyorsa bulabilirsin yoksa zor) görüp o Ip adreslerini bloklayabilirsin modeminden ya da o Ip adresi sürekli olarak yanlış şifreler deneyerek seni başarısız olan bağlantı istekleri ile rahatsız ediyorsa bununla ilgili herhangi bir kaybın olursa yetkili makamlara hukuk yoluyla başvuru yapıp hakkını arayabilirsin. Meşhur bir söz vardır "hırsıza kilit dayanmaz" diye fakat yine de ne kadar erken tedbirini alırsan şifrenin çalınması ya da herhangi bir şekilde ele geçirilmesi riski azalır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Modemlerde mac adresinden engellemede vardı sanırım.
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4

Mac adresi engelleme de güzel yöntemdir evet fakat kullanıcı mac adresini değiştirirse yine girebilir onun için de güçlü şifreler kullanarak belirli sürelerle modem şifresi değişimi yapmak lazım ki güvenlik daha da artsın.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Ben modem arayüzümde hiç farklı mac adresi görmedim bugüne kadar şükür.
Bi kere bi yakınımız geldi kızıyla. Onlar isteyince verdim. Ama onlarında evi çok çok uzakta bizden.
Yani onların evden bizim wifinin çekmesi mümkün değil. Zaten geçenlerde öğrendim evden taşınmışlar başka bir yere daha uzağa.
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4

Şifreyi onların bilgisayarına girdikten sonra değiştirdiysen giremezler fakat aynı şifreyi kullanıyorsan buraya geldiklerinde eğer bilgisayarlarına format atılmadıysa girebilirler. Taşınmışlarsa risk yok demektir.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Adsl kullanıyordum o zaman. Şuan ise fiber kullanıyorum. Modem değişti. Haliye şifrede değişti tabi.