Telegram bir milyar aktif kullanıcıya ulaştı

Msn, Icq, Skype... konularında bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12146 kez

Telegram bir milyar aktif kullanıcıya ulaştı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

CEO Pavel Durov WhatsApp'ı "ucuz bir taklit" olarak nitelendirerek eleştirdi.Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, iletişim platformunun aylık bir milyar aktif kullanıcıya ulaşmasını, rakip WhatsApp'ı "ucuz, sulandırılmış bir taklit" olarak adlandırarak kutladı. Durov, Telegram'daki suç faaliyetleriyle ilgili bir cezai soruşturma nedeniyle Fransa'da geçirdiği birkaç ayın ardından yakın zamanda Dubai'ye döndü.

Durov, Telegram'ın kendi kişisel kanalında aylık bir milyar aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Bu, geçen yıla kıyasla 50 milyon kullanıcı artışı anlamına geliyor. Ayrıca şirketin 2024'te 547 milyon dolar kar elde ettiğini söyledi.

CEO, aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan rakibi WhatsApp'a da laf attı.

Resim

"Önümüzde WhatsApp var - Telegram'ın ucuz, sulandırılmış bir taklidi. Yıllarca, bizi yavaşlatmak için lobicilik ve halkla ilişkiler kampanyalarına milyarlar harcarken, bizim yeniliklerimizi kopyalamaya çalıştılar. Başarısız oldular. Telegram büyüdü, karlı hale geldi ve - rakibimizin aksine - bağımsızlığını korudu," diye yazdı Durov.

Ağustos 2024'te Durov, Fransa'daki Le Bourget havaalanının pistinde Hava Taşımacılığı Jandarması (GTA) tarafından tutuklandı . Azerbaycan'dan bir uçuşun ardından özel jetinden indikten kısa bir süre sonra yakalandı.

Fransız yetkililer, Durov'un tutuklanmasının Telegram'ın uygulamada iddia edilen suç faaliyetlerini denetlemedeki başarısızlığına ilişkin soruşturmanın bir parçası olduğunu söyledi. Tutuklanmasından birkaç gün sonra Durov, CSAM ve diğer aşırı materyalleri engellememek de dahil olmak üzere birden fazla suçla suçlandı ve kefaletle serbest bırakıldı.

Hakkında resmi soruşturma başlatılan ve ülkeden çıkış yasağı konulan Rusya doğumlu milyarder, 2021 yılında Fransız vatandaşı oldu ve ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri pasaportu taşıyor.

Fransız medyası raporları, bir yargıcın Durov'un kefalet koşullarını birkaç gün önce değiştirdiğini ve birkaç hafta boyunca Fransa'dan ayrılmasına izin verdiğini gösteriyor. Paris savcılığı, yargısal kısıtlamalarının 15 Mart'tan 7 Nisan'a kadar gevşetildiğini doğruladı.

"Süreç devam ediyor, ancak evde olmak harika hissettiriyor," dedi. "Bunun olmasına izin verdikleri için soruşturma hakimlerine ve ayrıca avukatlarıma ve ekibime, Telegram'ın yıllarca ılımlılık, iş birliği ve suçla mücadele konusunda yasal yükümlülüklerini yerine getirmekle kalmayıp aştığını göstermek için gösterdikleri amansız çabaları için teşekkür etmek istiyorum."

Telegram, Durov'un tutuklanmasından bu yana yasalara uyan bir platforma geçmeye çalışıyor . Kullanıcı tanımlaması için IP adresleri, telefon numaraları ve diğer kritik bilgileri sağlamak için ABD kurumlarıyla iş birliği yapıyor ve binlerce kişiyi etkileyen yüzlerce veri talebini yerine getiriyor.

Telegram'ın ayrıca platformdaki suç faaliyetlerini tespit etmeye adanmış bir moderatör ekibi var ve şirket, CSAM'a karşı yürütülen baskının bir parçası olarak Internet Watch Foundation'a katıldı.

Not : WhatsApp nin başta Viber olmak üzere birçok özelliği kopyalayıp taklit ettiğine bizzat şahidim , ayrıca Lobi yapıp rakiplerini belirli ülkelerde yasaklattırdığı bilgisi zaten heryerde var.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/107220-te ... durov.html
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4
Teşekkür etti: 498 kez

Re: Telegram bir milyar aktif kullanıcıya ulaştı

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

WhatsApp güvenli bir mecra değil diye düşündüğümden ben kullanmıyorum. Telegram biraz daha gizliliğe önem verirse daha da fazla insan kullanabilir fakat bu devirde özel görüşmeleri internette değil de gerçek hayatta buluşarak yapmakta fayda görüyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 8235 kez

Re: Telegram bir milyar aktif kullanıcıya ulaştı

Mesaj gönderen burak35 »

Alternatif olarak insanların ilgisini çekebilir. Amna ben güvenmiyorum. Sonuçta işin içinde rus varsa düşünmek lazım.