Windows 11'in Dosya Gezgini yakında dosyaları daha hızlı çıkartacak

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 53890
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 19697 kez
Teşekkür edildi: 11953 kez

Windows 11'in Dosya Gezgini yakında dosyaları daha hızlı çıkartacak

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Sık sık sıkıştırılmış dosyalarla uğraşıyorsanız, Dosya Gezgini yakında çıkarma sırasında belirgin şekilde daha iyi performans gösterecektir. Geliştiriciler, en son Windows 11 Önizleme Yapısında bu özelliği optimize ettiler. Bu, Microsoft'un arşivlenmiş dosyaları iyileştirme yönündeki devam eden çabasının bir sonraki adımıdır.

Microsoft, en son Windows 11 Insiders Preview'da zip dosyalarını çıkarırken Dosya Gezgini'nin performansını ayarladı . Güncelleme, özellikle küçük dosyalardan oluşan büyük bir arşivi açarken hızı artırmalı. Değişiklik, Çarşamba günü Canary Channel'da Insider'lara sunulan Windows 11 Build 27818'de geliyor. Microsoft, bunu yapının değişiklik günlüğünün "Düzeltmeler" bölümünde abartısız bir şekilde belirtti.

Günlükte, "Özellikle çok sayıda küçük dosyayı açarken, Dosya Gezgini'nde sıkıştırılmış dosyaları çıkarma performansını iyileştirmek için biraz daha çalışma yaptım" ifadesi yer alıyor.

Performans artışına ilişkin bazı metrikler güzel olurdu, ancak Redmond'ın sözüne güvenmek zorundayız. Bu özel yapıyı denediyseniz, küçük öğelerle dolu büyük zip dosyalarıyla düzenli olarak çalıştıysanız ve hız iyileştirmeleri fark ettiyseniz yorumlarda bize bildirin.

Resim

Zip çıkarma yükseltmesi, Microsoft'un geçen yıl kullanıma sunmaya başladığı birkaç arşiv işleme iyileştirmesine dayanmaktadır . Önceki bir güncelleme, RAR, 7z, TAR ve diğer niş arşiv türleri de dahil olmak üzere yeni sıkıştırılmış dosya biçimlerini açmak ve görüntülemek için Dosya Gezgini'nde yerel destek ekledi. Ancak, bu dosyaları gerçekten çıkarmak için hala harici yardımcı programlara güvenmektedir. İkinci bir Dosya Gezgini ile ilgili güncelleme, Ana bölümün düzgün yüklenmediği ve "Ad" yazan rastgele kayan metin gösterdiği bir sorunu düzeltti.

Zip çıkarma optimizasyonuna ek olarak, Build 27818 Dosya Gezgini'nden bir özelliği kaldırır. Bu güncelleştirmeyi yükledikten sonra, kullanıcılar telefon numaraları veya gelecekteki tarihler gibi şeyleri panoya kopyalarken artık "önerilen eylemler" açılır penceresini görmeyecekler. Önerilen eylemler, kopyalanan bir tarihten hızla bir takvim etkinliği oluşturma veya bir telefon numarası için bir çevirici uygulaması başlatma seçenekleri sağladı. Bu çevirici uygulaması genellikle Skype'tı, ancak Microsoft kullanıcıları Teams'e yönlendirmek için 5 Mayıs'ta popüler iletişim uygulamasını kalıcı olarak kapatacak .

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/107243-wi ... aster.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 9449
Kayıt: 30 Ağu 2024, 20:48
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 927 kez
Teşekkür edildi: 6994 kez

Re: Windows 11'in Dosya Gezgini yakında dosyaları daha hızlı çıkartacak

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Umarım WinRAR, 7 Zip gibi uygulamalara ihtiyaç kalmadan sıkıştırma ve açma işlemlerini kullanabiliriz o zaman daha keyifli olur fakat bu özellik yetersiz gelirse yine arşiv programlarını kullanmaya devam etmekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Mesajlar: 743
Kayıt: 13 Ara 2020, 23:16
Teşekkür etti: 285 kez
Teşekkür edildi: 318 kez

Re: Windows 11'in Dosya Gezgini yakında dosyaları daha hızlı çıkartacak

Mesaj gönderen burakhi »

Dün win11 makineye format atıp win10 kurdum sahibi çok dertliydi :-D

Biraz inceledim daha önce hiç araştırmadım ilgilenmedim sistemi bizzat görünce şaşırdım harbi fena saçmalamışlar

Geliştiricilere mantık yok nasıl desem kullanıcı odaklı değiller . . .

İleride mecbur bırakacaklar bunu kullanmaya umarım idare eder hale gelir . . .
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 9449
Kayıt: 30 Ağu 2024, 20:48
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 927 kez
Teşekkür edildi: 6994 kez

Re: Windows 11'in Dosya Gezgini yakında dosyaları daha hızlı çıkartacak

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Allah kolaylık versin. Malesef bu sistem böyle karmaşık ve dağınık bir düzende yapılmış gerçi Windows 10 da başta zor geliyordu sonra alıştık fakat Windows 12 gelmeden bu sistem böyle çıktı istesek de değişmez böyle kalır artık. :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Mesajlar: 17556
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 10117 kez
Teşekkür edildi: 11777 kez

Re: Windows 11'in Dosya Gezgini yakında dosyaları daha hızlı çıkartacak

Mesaj gönderen burak35 »

Hiç umudum yok. Winrardan devam. Hintlinin adam akılı doğru düzgün iş yaptığı nerde görülmüş ?
Cevapla