Magaza uygulamalarını ve dosyalarını kaldırmak için çalıştığım xml script çalışması hakkında bir soru sormak istiyorum.

Programlama ve Script dilleri konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4
Teşekkür etti: 489 kez

Magaza uygulamalarını ve dosyalarını kaldırmak için çalıştığım xml script çalışması hakkında bir soru sormak istiyorum.

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Microsoft mağazası uygulamalarını iso kurulurken flash belleğin ana dizinine atarak kaldırabileceğim ve çeşitli ayarlarla katılımsız kurulum yapabileceğim bir xml dosyası üzerinde çalışıyorum. Tüm mağaza uygulaması komutlarını Windows 11 Pro 24H2'de resimde verdiğim şekilde girdiğimde bile halen kaldırılmadan kalıyorlar fakat gerisi tamamen kaldırılıyor acaba ben bunların kodlarını yanlış mı giriyorum da kaldılar yoksa ayrı bir kod mu girmem gerekiyordu kaldırılmaları için onu merak ettiğimden sormak istedim.

Microsoft Store uygulamalarının kaldırma kodlarını içeren xml dosyasındaki kodların örneğinin anlık resim linkini aşağıya bırakıyorum.

Resim

https://resmim.net/cdn/2025/03/21/NYft7W.png

Aşağıdaki resim de tüm üzerinde yazan kodları girdigim halde kalan çok istediğim halde Microsoft Edge tarayıcısı da dahil olarak kaldıramadığım geride kalan Windows Apps klasöründeki mağaza uygulamaları ve bileşenleridir. Acaba bunlara nasıl bir ad yazmalıyım ki tamamen sorunsuz bir şekilde kaldırılabilsinler?

Windows Apps klasörüne ait kalan uygulamaları içeren görsel linkini aşağıya bırakıyorum.

Resim

https://ibb.co/v64tkxGt
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 8099 kez

Re: Magaza uygulamalarını ve dosyalarını kaldırmak için çalıştığım xml script çalışması hakkında bir soru sormak istiyor

Mesaj gönderen burak35 »

kodlarda hata yok gibi. Kaldırılamayan mağaza uygulamaları için dosya klasör adınının sonuna .bak yada .old gibi isimlerle değiştirip,
kaldırmayı öneriyorlar. Birde böyle dene istersen. BEnim anlamadığım 11 ile niye uğraşıyorsun ki ?
zaten içine güncellemeleri entegre ettiğin son sürüm bir Win 10 yok mu?
Bunun üzerinde çalış ;) bence böyle çok daha iyi olur. Zaten sistemin eski.
Kayserilifatih
Gigabyte4
Gigabyte4
Teşekkür etti: 489 kez

Re: Magaza uygulamalarını ve dosyalarını kaldırmak için çalıştığım xml script çalışması hakkında bir soru sormak istiyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

burak35 yazdı: 21 Mar 2025, 14:20 kodlarda hata yok gibi. Kaldırılamayan mağaza uygulamaları için dosya klasör adınının sonuna .bak yada .old gibi isimlerle değiştirip,
kaldırmayı öneriyorlar. Birde böyle dene istersen. BEnim anlamadığım 11 ile niye uğraşıyorsun ki ?
zaten içine güncellemeleri entegre ettiğin son sürüm bir Win 10 yok mu?
Bunun üzerinde çalış ;) bence böyle çok daha iyi olur. Zaten sistemin eski.
Alman sitesinde yaptığım ayarlardan indirdiğim xml dosyasındaki kodlara ek olarak ayrı kaldırma kodları ekleyerek zenginleştirmeye çalıştığım xml dosyasını Windows 10 ve Windows 11 olarak iki sistemde denedim ikisinde de çalıştı fakat benzer uygulamalar kaldı. Windows 8.1 için de henüz test etmedim fakat muhtemelen onda da çalışacaktır diye tahmin ediyorum. Bu ayarlarla kurulduğunda tüm istediğim ayarlar yapılmış şekilde kuruluyor kafam rahat oluyor. Bana sadece disk bölümleme ve lisans anahtarım yok seçeneğini seçmek kalıyor onun dışında yerel admin hesabı ile her şey otomatik ayarlı kurulum olarak geliyor. Benim merak ettiğim şey gösterdiğim görseldeki uygulamaların kodlarını doğru yazmama rağmen hala kalkmaması ve Ayrıca Microsoft Edge tarayıcısını script içindeki kodla nasıl kaldırabilirim onun üzerinde çalışıyorum. Doğru kodunu yazdım kaldırmıyor hem Windows 10'da hem windows 11 de. Bu arada script olayında .bak ya da .old diye bir şey yazma olayı yok diye biliyorum. Yorumun için teşekkür ederim. :-)