2 tuş vuruşunda kapatma
Dizüstü bilgisayarımda bir fare olmasına rağmen, bazen çok uzun sürmeyeceksem dokunmatik yastığı kullanıyorum. Dokunmatik yüzey ile, dokunaklı, tuş vuruşlarını denedim.
"Alt + F4" tuşlarına, ardından kapatmak için "U" tuşuna basarsam dizüstü bilgisayarın (XP Home ile) kapanacağını buldum. Masaüstümde (XP Pro ile) denedim ve orada da çalıştı.
Çalışmıyor gibi görünüyorsa, masaüstünde bir yeri tıklayın ve tekrar deneyin.
NOT:
Windows 11 'de çalışıyor ama tavsiye etmiyorum....(TRWE_2012)
Kaynak :
https://tweaks.com/windows/36940/shutdo ... eystrokes/
Windows XP'de Sert Kapatma
- burak35
- Exabyte4
- Teşekkür etti: 8099 kez
Re: Windows XP'de Sert Kapatma
Win 7 deyken alt f4 yapar öyle kapatırdım bazen.
Window 10 a geçince güç seçeneklerinde kaptma tuşunu aktif ediyorum. Böyle daha rahat oluyor artık.
Microsoft Windows 10 da bu kapatma tuşunu güç seçeneklerinden hiçbirşey yapma olarak ayarlamış. Bende değiştirdim.
Window 10 a geçince güç seçeneklerinde kaptma tuşunu aktif ediyorum. Böyle daha rahat oluyor artık.
Microsoft Windows 10 da bu kapatma tuşunu güç seçeneklerinden hiçbirşey yapma olarak ayarlamış. Bende değiştirdim.
- root@localhost
- Gigabyte2
- Teşekkür etti: 3229 kez
Xp de ve eski celeron kasa da kasa üzerinde power butonuna tek tik basıyorum windows kapanıyor. Aynı başlat windows u kapat gibi. Senin ki de o mantık. Ben laptoplarda o tuşu aktif etmedim. Çocuklar ebesine atlamasın diye tuşun.
-
- Gigabyte4
- Teşekkür etti: 489 kez
Ben normalde kısa yol olarak Alt F4 derim karşıma bilgisayarı kapat seçeneği gelirse direk enterler kapatırım yoksa alt tuşa basarak bilgisayarı kapat seçeneğine getirir öyle kapatırım.
-
- Gigabyte4
- Teşekkür etti: 489 kez
Güç tuşundan basılı tutarak kapatınca hard diskimde çok fazla bad sektör oluşturdum zamanında güç düğmesinden kapatarak fakat ssd daha dayanıklı olacak ki Ssd'de öyle bir sorun yaşamadım.
- burak35
- Exabyte4
- Teşekkür etti: 8099 kez
Alakası yok bence. Ben yıllarca öyle kullandım laptopumu. Öyle birşey olsaydı bende olurdu. Taşınabilir Hdd yaptım ben laptoptan çıkan harddiski.
Ve şuan 51 bin saati geçmiş durumda. Ve bırak kırmızı uyarıyı sarı uyarı bile yok diskte. Düşün birde 15 senelik bu harddisk yani.
Ve şuan 51 bin saati geçmiş durumda. Ve bırak kırmızı uyarıyı sarı uyarı bile yok diskte. Düşün birde 15 senelik bu harddisk yani.