Format sırasında silinen verilerin geri getirilmemesi

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 2 kez

Format sırasında silinen verilerin geri getirilmemesi

Mesaj gönderen Email Bot »

Hayırlı günler. Windows 11 format atmaya çalışırken c sürücünü silecekken yanlışlıkla d sürücüsünü sildim. Sildiğimi fark edip harddiski pc den çıkarıp harici olarak bağlanıp programlar ile verileri getirmeye çalıştım. Kendi bilgisayarımdan ve farklı bilgisayardan denememe rağmen hiçbir veri bulamadı. D sürücüsünde ödevlerim vardı ve hepsi gitti. Geri getirebilir miyim. Hangi programı deneyeyim ya da ne yapayım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Re: Format sırasında silinen verilerin geri getirilmemesi

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Recuva ya da diskdrill deneyin eğer diskiniz hard disk ise bazı verilerinizi kurtarma şansınız vardır fakat diskiniz ssd ise Trim özelligi nedeniyle kurtarma şansınız zor olabilir ya da mümkün olmayabilir. Öncelikle D diskinde kurtarma programlarıyla tarama yaparak hard disk ise verileri kaybettiğiniz diskinize hiçbir veri yazmadan başka bir disk takarak yedek diske kurtardığı verileri kopyalamaya çalışın belki içindeki bir kaç önemli veriyi bu şekilde kurtarabilirsiniz fakat hepsini kurtarmanız mümkün olmayabilir. Umarım verilerinizin bir kısmını ya da tamamını sorunsuz bir şekilde kurtarabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2507 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Email Bot yazdı: 25 Şub 2025, 23:12 Hayırlı günler. Windows 11 format atmaya çalışırken c sürücünü silecekken yanlışlıkla d sürücüsünü sildim. Sildiğimi fark edip harddiski pc den çıkarıp harici olarak bağlanıp programlar ile verileri getirmeye çalıştım. Kendi bilgisayarımdan ve farklı bilgisayardan denememe rağmen hiçbir veri bulamadı. D sürücüsünde ödevlerim vardı ve hepsi gitti. Geri getirebilir miyim. Hangi programı deneyeyim ya da ne yapayım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
Eğer diskinin türü SSD ise....Verilerinin üstüne bir bardak su iç....!!!
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Eğer silinen disk hdd ise üzerine veri yazdırmayın. Kurtarma programlarıyla içindeki verileri başka bir diske kurtarmaya çalışın.
Önemli not; %100 kurtarma şansı bildiğim kadarıyla yoktur.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Benim tavsiyem ek bir depolama için kullanacağın yedek bir hard disk ya da ssd disk alman olacaktır. Verilerini o diske kopyalayıp saklarsan yine kendi diskinden verilerin silinirse yedek diskinden verilerini kendi bilgisayarındaki diskine tekrar kopyalama şansın olacaktır. Aynı şekilde internetteki dosya barındırma sunucularına da verilerini kopyalamayı deneyebilirsin mesela google drive, pixeldrain, mediafire gibi sitelere dosyalarını yüklersen oradan tekrar indirme şansın olur ve rahatlıkla internetten dosyanı indirerek verini kurtarabilirsin.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Aynen. Veri kurtarılan diske kurtarma yapılmamalı. Başka bir diske kurtarma yapılmalı. Fakat çok program yazılım var.
Hangisini önereceğim bilemedim. Youtubedanda fikir alınabilinir ama.
Rookie
Bit
Bit

Mesaj gönderen Rookie »

1 tb HDD diskim var. Onun üzerine dosya yazmadım. Pc den çıkarıp harici disk kutusuna yerleştirdim. Yedekleme yeri olarak farklı bir harici disk kullandım.
Disk Drill, EaseUS bir kaç program daha denedim ama sonuç hep 0 olmadı. Farklı bilgisayardan da denedim belki benim bilgisayarımdan dolayıdır diye ama olmadı. Pc ye şimdi ayrı bölümde pardus kurup deneyeceğim farklı işletim sisteminde çözülür mü bilemedim :(
Geri dönüşleriniz için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Çok detaylı tarama yaptırmayı denedin mi, kısa taramada pek bir şey bulamaz fakat uzun tarama yaparsan belki saatlerce sürer fakat az da olsa önemli diye bahsettiğin ödev dosyalarını bulma şansın olabilir. Pardus ile umarım başarırsın. Tecrübelerime göre Windows ile veri kurtarma işi çok zor diyebilirim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Birden çok programla yazılımla tarama yapmışsınız. Verileri kurtaramadı ise yapacak birşey pek yok gibi. Veri kurtarılacak diske dokunmayın.
O disk kıyıda köşede kalsın. Başka yazılımlar bulup kurun sonrada o diski takıp tarama yaptırın. Umarım kurtarırsınız. Ama işiniz çok zor gibi.
Yedek falan almadınız mı o diskin içindekileri? bulut hesap falan.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Rookie yazdı: 26 Şub 2025, 13:22 1 tb HDD diskim var. Onun üzerine dosya yazmadım. Pc den çıkarıp harici disk kutusuna yerleştirdim. Yedekleme yeri olarak farklı bir harici disk kullandım.
Disk Drill, EaseUS bir kaç program daha denedim ama sonuç hep 0 olmadı. Farklı bilgisayardan da denedim belki benim bilgisayarımdan dolayıdır diye ama olmadı. Pc ye şimdi ayrı bölümde pardus kurup deneyeceğim farklı işletim sisteminde çözülür mü bilemedim :(
Geri dönüşleriniz için teşekkürler.
Senin ilacın bende....

Aşağıdaki mini makale yazısını incele...

Sonunda kurtaracaksın verileri üzülme ve acele de etme....

Veri kurtarma için özel olarak oluşturulmuş bazı GNU/Linux dağıtımları bulunmaktadır. Bu dağıtımlar, özellikle veri kurtarma işlemleri için optimize edilmiştir ve genellikle USB sürücülerinden çalıştırılabilir.

1. SystemRescue

Açıklama:

SystemRescue, veri kurtarma, disk düzenleme, sistem onarımı ve diğer ileri düzey işlemler için kullanılan bir Linux dağıtımıdır. Birçok açık kaynaklı veri kurtarma aracı (örneğin, TestDisk, PhotoRec, ddrescue) ile birlikte gelir.

Özellikler:

Gelişmiş disk kurtarma ve yedekleme araçları.
Dosya sistemini onarmak için çeşitli yardımcı programlar.
Canlı USB sürücüsünden çalıştırılabilir.

https://www.system-rescue.org/

2. Parted Magic

Açıklama:

Parted Magic, disk düzenleme, veri kurtarma ve disk güvenliği için kullanılan çok sayıda araca sahip, disk yönetimi odaklı bir Linux dağıtımıdır. TestDisk, Clonezilla, GParted gibi araçlarla birlikte gelir.

Özellikler:

Disk bölümleme, kopyalama ve kurtarma araçları.
Veri kurtarma, sistem onarımı ve disk şifreleme gibi özellikler.

https://partedmagic.com/

3. Ultimate Boot CD (UBCD)

Açıklama:

UBCD, birçok disk onarım ve kurtarma aracını içeren bir Linux dağıtımıdır. TestDisk, ddrescue, ve disk analiz araçları gibi çeşitli veri kurtarma araçlarına sahiptir.

Özellikler:

Çok sayıda kurtarma ve disk düzenleme aracı içerir.
Disk, RAM ve ağ tabanlı kurtarma işlemleri yapılabilir.

https://www.ultimatebootcd.com/

Bunlar işini fazlasıyla görür....

Veri Kurtarma Olasılıklarının Özet Tablosu : (GPT-4o' çizdirdim )
Resim
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

System rescue dahaiyi demek...
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

burak35 yazdı: 27 Şub 2025, 16:45 System rescue dahaiyi demek...
Şunu şöyle düşünmelisin bana göre ;

100 üzerinde 85 demek = 1000 GB'lık kayıp bir alandan 850 MB veri kurtarma demektir.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

TRWE_2012 yazdı: 27 Şub 2025, 17:03

100 üzerinde 85 demek = 1000 GB'lık kayıp bir alandan 850 MB veri kurtarma demektir.
Şahsen ben hayatımda 500 gb hard diskten 1 gb veriyi kurtardığımın olduğunu bile hatırlamıyorum fakat Linux'de veri kurtarma işi daha sağlam olduğundan işe yarayabilir muhtemelen diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Kayserilifatih yazdı: 27 Şub 2025, 17:24
TRWE_2012 yazdı: 27 Şub 2025, 17:03

Şahsen ben hayatımda 500 gb hard diskten 1 gb veriyi kurtardığımın olduğunu bile hatırlamıyorum fakat Linux'de veri kurtarma işi daha sağlam olduğundan işe yarayabilir muhtemelen diye düşünüyorum.
Ben bir keresinde GetRecover v5.1 ile 250 GB 'lık USB Toshiba HDD'den 1,5 TB veri çıkarttım....(hala nasıl olduğunu anlamış değilim 250 GB içinden 1,5 TB veri çıkmasını)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Bende bu veri kurtarma işinde pek başarılı olamadım. Bi kere bi programla denemiştim. Ama hepsini kurtaramadı tabi. Az bir miktar kurtarmıştı.