Dell İnspiron 3521 3337U 1.80 Ghz i5 laptop modeli için (win 7.8.8-1-10) driver sürücü paylaşımı

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Dell İnspiron 3521 3337U 1.80 Ghz i5 laptop modeli için (win 7.8.8-1-10) driver sürücü paylaşımı

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Dell inspiron 3521 3337U i5 1.80 Ghz laptopum için kullandığım driverlerin hepsini Windows 7 Windows 8 Windows 8.1 Windows 10 dahil kategori olarak ayırarak oluşturduğum driver sürücülerini paylaşıyorum. Ben 64 bit olarak indirdim kendime fakat çoğunun baktığımda 32 bit driverinin de içinde olduğunu fark ettim. Dell'in kendi uygulamaları olan dell updater, dell delivery tarzı driverlerinin önemi kalmadığı için driver listesine dahil etmedim fakat bu bahsettiğim driverleri veya daha fazlasını indirmek isteyenler aşağıdaki kaynağını verdiğim dell'in kendi sitesinden istedikleri driverleri indirebilirler.

Driver kaynağım https://www.dell.com/support/product-de ... 21/drivers sitesidir. Sadece oradaki exe şeklindeki driverleri ayıklayarak setup yoluyla kurulum olarak paylaşmak istedim. İhtiyacı olanlar indirip kullanarak rahat ederler bu şekilde driver kurulum dosyalarının hazırlanmasını ve çıkartïlmasını fazla beklemezler diye düşündüm çünkü exe formatında olunca ayıklamak için driverin içeriğini biraz bekletiyor. Bu driverleri iso dosyasına ekleyerek driver kurmama gerek kalmadan otomatik olarak sistem kurulurken driver kurulumu yaptırıyorum kafam rahat oluyor böylece driver kurma derdim olmuyor. Umarım insanlara bir faydam dokunur. İndirecek arkadaşların iyi günlerde kulanmalarını dilerim.

Not; Drverlerin bazıları bahsedilen sistemde çalışmazken önceki sürümlerdeki driverler çalışabiliyor mesela bende Windows 10 daki wifi Bluetooth driveri çalışmazken Windows 8.1 driveri ile wifi ve Bluetooth sürücüleri sorunsuz kurulmaktadır. Eğer sizler de bazı driver kurulumunda hata alırsanız değişik driverleri deneyerek sorunu çözebilirsiniz.

https://pixeldrain.com/u/nzRvbBGn
En son Kayserilifatih tarafından 11 Mar 2026, 23:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Re: Dell İnspiron 3521 3337U 1.80 Ghz i5 laptop modeli için (win 7.8.8-1-10) driver sürücü paylaşımı

Mesaj gönderen burak35 »

Teşekküler. Drivelar önemli. Birçok insanın işine yarar. Birçok bilgisayar için artık driver pek yok. Üretici markalar genelde driverları siliyorlar.
Hal böyle olunca insanlar driver sıkıntısı çekiyor. Tavsiyem aynı dosyayı başka sitelerede yüklemen. Mesela elinde bir gmail mutlaka vardır.
Bir pixeldrain hesabın olduğuna göre diğer sitelerede yükleyebilirsin. Mesela Ben senin yerinde olsam google drive, mediafire, mega gibi,
Bu tarz sitelerede yükler yedeklerdim. Ne kadar çok yedek olursa o kadar iyi olur.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Re: Dell İnspiron 3521 3337U 1.80 Ghz i5 laptop modeli için (win 7.8.8-1-10) driver sürücü paylaşımı

Ben de sana onu soracaktım eğer sen de yedekleyeyim diyorsan yedekleyebilirsin. İnternet olarak kısıtlı olduğum için pek paylaşamıyorum. Paylaştığım Windows sistemleri de ve hatta tüm içerikler 4 ay sonra Pixeldrain hesabından siliniyor ki internetim olursa yine yüklerim fakat maalesef elimden şimdilik bu kadarı geliyor.

Hatta bir ara yine sitede soru sormuştum foruma yönlendirilmişti. Bu wi-fi ve Bluetooth driver'ı kurulmuyor diye ve sen de yazmıştın değişik driverleri deneyin diye daha sonra Windows 8.1 driveri ile denedim oldu demiştim daha sonra bir resim atmıştım bir iki tane yanına sen de mesajında arayüzü eski ama yine de kullanılır demiştin :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Bence işletim sistemine göre ayırıp yedekleyedebilirsin. Ama internetim kısıtlı demişsin. Onu nasıl halledebilirsin bilmiyorum.
Archive org a yedeklemedin mi ?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Yüklemesi acayip uzun sürüyor archive org da hız genelde 400 kbps"i geçmiyor şahsen o kadar bekleyecek kadar be benim ne de kullanıcıların vakti yoktur diye düşündüm ve bu kadar düşük bir hız, telefondan siteye yüklemek çin yeterli bir hız olmazdı, bu deriverleri telefonumdan kendi internetimle paylaştım. Pixel paylaşım ve indirme için daha hızlıydı ortalama 1 ile 2 Mbps hızında kolayca yükledim. Driverler Windows 7 Windows 8 Windows 8.1 Windows 10 diye ayrı olarak paylaştım. Sadece driverler exe olarak açılırken bekletiyordu ben de bekletmesin diye içindeki dosyaları ayıklayarak hepsini setup kurulumlu şekilde paylaştım o yüzden boyutu dogal olarak biraz büyük oldu.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Evet archive org eskisi gibi değil artık. Eskiden uploadlar hızlı oluyordu. Şuan yavaş oluyor. Bende uploadlar hızlıyken birçok şey yüklemiştim.
Şimdi upload hızları düşük olduğu için pek fazla dosya yükleyemiyorum oraya.
https://archive.org/details/@burakxyz