https://www.dosya.tc/server3/d3jwu9/Kasa_prg.xlsx.html
Excel vba da (makro ile) çalışan form uygulaması desem Tarkan hocam.
Kod: Tümünü seç
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim isim As String
isim = TextBox1.Text
MsgBox "Merhaba, " & isim
End Sub
Kod: Tümünü seç
Sub ShowUserForm()
UserForm1.Show
End Sub
Bunu hazır isteme, kendin yapmalısın.Deneyim böyle bir olgu....Yapamazsan takıldığın yerde sorunu buraya yaz.mehoaga yazdı: 11 Şub 2025, 17:17 Sayın TRWE_2012 kardeşim;
Yanıtın için teşekkürler. Bende soruma cevap geldi diye beklerken önüme açıklamalı bilgiler geliyor. Gönderdiğim excel dosyasının üzerinde açılacak userform ile sayfaya veri girmek istiyorum. Yani tabiri caizse excel tarafında hücrelerde tab tuşuyla dolaşmak yerine userformda enter ile yapmak isitiyorum. Neden derseniz enter tuşu ile hareket etmek varken tab tuşuyla yürümek bana zor geliyor o yüzden rica etmiştim. Yinde dönüş yaptığın için sağolasın varolasın. Selametle kalınız.
TRWE_2012 kardeşim;TRWE_2012 yazdı: 11 Şub 2025, 17:57Bunu hazır isteme, kendin yapmalısın.Deneyim böyle bir olgu....Yapamazsan takıldığın yerde sorunu buraya yaz.mehoaga yazdı: 11 Şub 2025, 17:17 Sayın TRWE_2012 kardeşim;
Yanıtın için teşekkürler. Bende soruma cevap geldi diye beklerken önüme açıklamalı bilgiler geliyor. Gönderdiğim excel dosyasının üzerinde açılacak userform ile sayfaya veri girmek istiyorum. Yani tabiri caizse excel tarafında hücrelerde tab tuşuyla dolaşmak yerine userformda enter ile yapmak isitiyorum. Neden derseniz enter tuşu ile hareket etmek varken tab tuşuyla yürümek bana zor geliyor o yüzden rica etmiştim. Yinde dönüş yaptığın için sağolasın varolasın. Selametle kalınız.
Yani Tarkan hocamvelociraptor yazdı: 11 Şub 2025, 19:16 Muhtemelen TRWE arkadaşımız yapay zekadan yardım aldı diye tahmin ediyorum, elbette hiç cevap verilmemesinden iyidir. Lakin bazen açıklamalar çözüme yardımcı olmayabiliyor melsef.
Yapay Zeka + benim zeka = %90-95 Çözüm önerileri....velociraptor yazdı: 11 Şub 2025, 19:16 Muhtemelen TRWE arkadaşımız yapay zekadan yardım aldı diye tahmin ediyorum, elbette hiç cevap verilmemesinden iyidir. Lakin bazen açıklamalar çözüme yardımcı olmayabiliyor melsef.
tam olarak ne istediğini anlasam yapacağım ama anlamadım.Benim excel'le öyle işlerim hiç olmadı...mehoaga yazdı: 11 Şub 2025, 14:37 Sayın forumdaşlar sizlerden bir ricam olacaktı ama. Altta resmini paylaştığım gibi dosyam var ve burda excelde hücreler üstünde değilde userform üzerinden yapmak istiyorum. Konu hakkında yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
https://www.dosya.tc/server3/d3jwu9/Kasa_prg.xlsx.html
Enter tuşuna basmanın imleci formdaki bir sonraki öğeye (örneğin bir metin alanından diğerine) taşımasını sağlamak için şunu kullanabilirsiniz:Şimdi değerli kardeşim ; yanıtın için teşekkürler ederim. İlk mesajımda anlattığım gibi sayfa üzerinde hücrelerde değilde userform üzerinde yapmak istiyorum. Nedeni de tab tuşuyla değil enter tuşuyla yürümek daha kolay. Elinizden geliyorsa tekrardan ricamdır. Yalnız Excel sayfa aktif olduğunda userform açılacak ve sayfadaki verilerle gelecek. Ayrıca bir buton daha ilave edipte yanlış yazdığımızda düzenleme şansımızda olsun.
Bu arada chatgpt den yardım alayım dedim nereden dediysem herşeyi alt üst etti. Ucundan biraz kod verdiydi ama sayfadan verileri userforma taşıyamadı bende kızdım kapattım. Daha ayrıntılı veri analizine yardımcı olabilecek eCricket ürünü gibi Betbazar'ın sunduklarına benzer çözümlerde daha fazla hassasiyete ihtiyacım var gibi görünüyor. Hay benim kafama ne diyeyim.
Not: dosyada virüs falan yok temiz yani.