Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte3
Exabyte3
Teşekkür etti: 7580 kez

Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese merhaba. Çok uzunca bir süredir aklımda Hayalimde olan Ve Windows 10 da birkaç tıkla kullanmış olduğum ayarları,
Ekle/Kaldır yapan Bir Registry Tweak yapma düşüncem vardı. Bunu kısa bir süre önce gerçekleştirip, Kendim için hazırladığım,
Ve başka windows kullanıcılarınında işine yarayabilecek bu güzel projemi, Artık bugün itibariyle bitirdim diyebilirim.
Bildiğiniz gibi Windowslar varsayılan halleriyle biraz sorunlu. Öyleki sıfırdan bir sistem kursanız bile illaki birçok yeri,
Ve birçok şeyi değiştirmeniz gerekiyor. En basitinden arka planda açık olan bir çok Hizmetler, Zamanlanmış görevler Ve de ayarlar var.
Gönül isterdi ki bu kadar uğraşmayalım. Ama windows malesef biraz uğraş istiyor. Microsoft ve ceosu olacak kişi yanlış politikalar izliyor.
Mesela Format atıp yeni sistem kurduğunuzda o kadar çok bileşen açık ki, Sistem boştayken bile Cpu Ram disk Ağ Ne varsa sömürüyor.

Bende bu durumlardan yola çıkarak kendi sistemimde birçok şeyi değiştirmek zorunda kaldım.
Öyleki ayarlar menüsünden bile onlarca ayar kapattım. Zaten windows 10 da kapattığım hizmet ve zamanlanmış görev sayısı bile,
Windows 7 deki sayıyı çoktan geçti diyebilirim. Kendim için hazırladığım, Ama benim gibi başka windows kullanıcılarının,
Ve sizlerinde işine yarayabilecek bu güzel registry tweak derlemesini oluşturmak Yaklaşık 2 haftamı aldı diyebilirim.

Neyse uzatmadan yaptıklarımı kısaca özetlemek istiyorum.
Öncelikle hazırladığım bu tweak elimdeki kullanmış olduğum Tüm registry kayıtlarının birleştirilmesiyle oluşturuldu.
Hemen hemen hepsini sisteme eklemeye ve kullanmaya ihtiyaç vardır. Adınıda kısa ve öz olsun diye "Reg Tweak For Win 10" yaptım.
Ve bir klasöre koyup kategorize edip Rarlayıp paketledim. Yani şöyle.
Resim

Peki İçinde neler var? "Reg tweak for win 10" indirdiğinizde içinde 3 klasör göreceksiniz.
İlk klasörün adı "diğer kaynaklar"dır Reg tweak for win 10 a eklemediğim kayıtlar buradadır.
Bunları isterseniz sisteminize ekleyebilirsiniz. içerisinde kısayollardan okları ve kısayollardan siyah gölgeleri kaldıran,
Disk sağtuş menüsüne temizle birleştir yapan, Update aracılığıyla Üst sürümlere geçmeyi engelleyen,
Sistem açılışında chkdsk check disk yapan yani disk kontrolü yapmayı engelleyen,
Ve update deki sürücü driver güncelleştirmelerini engelleyen registry kayıtları bulunmaktadır.
Yani şöyle. Gördüğünüz gibi içeriğinde bu tweakler var. Duruma ve ihtiyacınıza göre istediğinizi kullanabilirsiniz.
Resim

Gelelim ikinci klasöre, Yani "kaynaklar"a. Buradada Windows 10 pro 1709 64 bit sistemimde kullandığım tüm registry kayıtlarını değiştiren,
Yani, "Reg tweak for win 10" tweak dosyamın kaynakları bulunmaktadır.
Buradada 104 klasör ve 100 den fazla registry değişikliği yapabilen registry tweakler bulunmaktadır.
Yani şöyle gördüğünüz gibi.
Resim

Registry tweakler bildiğiniz gibi çok yeteneklidir. Birden fazla Dword değerini yada string değerini değiştirebilme kabiliyetine sahiptir.
Üstelik hazırlaması ve kullanması hemen hemen çok kolay olduğu için, Birçok insan kendi registry tweaklarini hazırlayabilir,
Ve kendi sistemini dilediği gibi özgürce özelleştirebilir. Bu yüzden diğer kodlamaları ve yöntemleri kullanmadım.
Çünkü zaten Bat dosyası hazırlamayı, Script yazmayı, Powershell betikleri oluşturmayı bilmiyordum. Bende mecburen bu yöntemi seçtim.
Benim için registry yöntemi her zaman daha iyi ve daha kullanışlıydı.

Gelelim üçüncü ve son klasör olan,"Reg Tweak For Win 10"a. Bu klasörde kendi kullandığım tüm tweaklerin birleştirilmiş hali bulunmaktadır.
Yani şöyle gördüğünüz gibi. Default kullandığım ayarları windows varsayılanı haline alır. Enablede kullandığım ayarları sistemde etkinleştirir.
Resim

En son yüklediğim ekran görüntüsünü incelemenizi öneririm. Windows 10 pro 1709 64 bit sistemim için hazırladığım,
Bu güzel registry tweak derleme paketinde birçok şeyi değiştirdim. Mesela son ekran görüntüsünde birçok telemetry noktalarının,
Kapatıldığını göreceksiniz. Bunların çoğu sistemde ekli bile değildir. Halbuki bu dwordler sistemde ekli olmalı,
Ve kullanıcı isterse fazla zorlanmadan ayarlar arayüzünden hepsini birkaç tıkla aç kapa yapabilmelidir.
Ama microsoft kullanıcıları hiçbir zaman bu kadar düşünmedi tabi.

Gelelim yapmış olduğum değişikliklere. Kendim için hazırladığım, Ama benim olduğu kadar sizler gibi birçok windows kullanıcısınında,
İşine yarayabilecek bu Registry Tweakte tabikide bazı değişiklikler yaptım. Mesela 2 3 reg kaydında hata olduğunu gördüm.
İndirip kullanıp arşive attığımda farketmemişim gözden kaçmış. Ama bu çalışmayı hazırlarken tesadüfen fark ettim.
Sonrada Yöneticimiz Tarkan abiye durumu bildirip tweaklerin düzeltilmesini istedim. Kendiside bana hak verip düzeltti sağolsun.
Bu 2 3 tane ufak hatayıda böylece düzelttik. Bazı değerleri elbette değiştirdim. Bazılarını arttırdım. Bazılarınıda düşürdüm.
Mesela örnek verecek olursam, Birçok yerli yabancı kaynakta waittokillapptimeout, waittokillservicetimeout gibi değerlere 2000 önerilmiş.
Mesela ben bunları değiştirip dahada düşürüp 1000 yaptım. Bi zararınıda görmedim. Mesela ntfsmftzonereservation gibi bir değer var.
Bunun için 2 önerilmiş. Ben bunu performansı arttırmak için değiştirip yükselttim ve 4 yaptım. Bunun gibi bazı ufak değişiklikler var.
Sizde tweak paketini indirip inceleyebilirsiniz. Ve kendiniz için içindeki bazı değerleri değiştirebilirsiniz. İsterseniz bazılarını düşürebilirsiniz.
İstersenizde bazılarını arttırabilirsiniz. Bu tamamen sizin insiyatifinize kalmış artık.

Gelelim kaynaklara. Bu tweak paketini hazırlarken birçok yerli yabancı site ve forumu kaynak olarak kullandım.
Başta Sordum.net ve sordum.net forumuda olmak üzere. Hemen hemen birçok siteye foruma girip baktım. Birçok kaynağı değerlendirdim.
Hatta öyleki üçüncü ekran görüntüsündeki tweaklerde bile Yapay zeka yani Ai den faydalandım. Ve en az 20 tane tweakide yapay zekadan aldım.

Gelelim değerlendirmeye ve özete. Tweak paketimi kullanırsanız ne olur? Birçok gereksiz windows ayarı kapatılır.
Bilgisayarım arayüzündeki gereksiz klasörler ve göstergeler kaldırılır. Ayarlar arayüzündeki gereksiz birçok ayar ve özellik kapatılır.
Defender arayüzündeki bazı gereksiz özellik ve göstergeler kaldırılır. Saat ve tarih değişir.
Daha uzun ve daha kullanışlı ayrıntılı bir saat tarih gösterimi yapılır. Ayarlar arayüzündeki gereksiz bazı ipuçları kaldırılır.
Mağaza uygulamalarının otomatik güncelleştirmeleri engellenir. Gereksiz geri bildirim özellikleri kapatılır.
Hemen hemen sistemdeki tüm telemetriler kapatılır. Sistem telemetrileri toplamaz. Toplasa bile göndermez.
Pencerelerde uzun başlık gösterilir. Bilgisayarım kısmında çift sürücü gösterme hatası fixlenir. Bloatwareler fixlenir.
Sistemin içinde gömülü gelen birçok bloatwareler kendi kendine güncellenmez ve başlat menüsünde önerilmez.
Gizlilik özelliklerinden birçoğu kapatılır. Bildirim özelliklerindende birçoğu kapatılır. Saat tarih otomatik güncelleştirilmez.
Bunu yerine UpdateTime kullanın. Görev çubuğuna sabitleyin. Ve tek tıkla saat tarih güncelleştirmesi yapabilirsiniz.
Disk sağ tuşundan kütüphane bitlockerla aç gibi gereksiz özellikler kaldırılır.
Klasör ve disk sağ tuşundan Readyboost ve kota yönetimi gibi gereksiz özellikler kaldırılır.
Yine sağ tuş menüsünden Cihaza yayınla paylaşım gibi gereksiz birçok özellikte kaldırılır.
Windows hata raporlaması, Müşteri deneyimi geliştirme programı, İkinci seviye hata raporlama, Envanter toplayıcısı,
Defender enfekte raporu, Windows sağlık raporu, El yazısı hata raporu, Cihaz bilgisi, Tanılama özellikleri,
Ve daha birçok gereksiz özellik kalıcı olarak kapatılır etkisiz hale getirilir. Bu sayede hem sistemin güvenliği hemde performanıs artar.

Özetle sadece 3 tıkla Windows 10 da gereksiz birçok özelliği ve ayarı bu tweak paketi sayesinde etkinleştirip devre dışı bırakabilirsiniz.
İşletim sistemine herhangi bir yan etkisi yoktur. Mesela nette dolaşan bazı registry tweaklerinde bazı ayarlar menüsü ögeleri devre dışı bırakılır.
Ve ilgili bölümde "Bazı ayarlar kuruluşunuz tarafından yönetilir" yada "Sistem yöneticiniz bu ayarlar kapattı" gibi kırmızı uyarılar çıkmaktadır.
Benim tweak paketimde ise böyle bir durum söz konusu değildir. Çünkü hepsini deneyerek sistemime ekledim.
Ve kullanıcının sistemi üzerinde bence tam hakimiyeti olmalıdır ki, İşletim sistemini istediği gibi ve ihtiyacına göre yönetebilsin.

Kullandığm kaynaklarımıda belirtmek isterim. Bana göre hepsi güvenli ve değerlidir. Ve hepsini kullanmanızı ara sıra göz atmanızı öneririm.
https://www.sordum.net/
https://www.sordum.org/
https://forum.sordum.net/
https://www.tenforums.com/tutorials/
https://github.com/
https://www.majorgeeks.com/
https://winaero.com/
https://www.yazilimadasi.com/
https://ognitorenks.blogspot.com/

Zaten kendi windows 10 pro 1709 64 bit sistemimde yaptığım tüm değişiklikleri Toplayıp paylaştığım bir konuda var. Aşağıdaki gibi.
Bu konuyada göz atmanızı ve ihtiyaç halinde kullanmanızı öneririm. Hepside faydalı ve tabikide güvenlidir. Windowsa ilaç gibi gelmektedir.
viewtopic.php?t=214486

Registry tweak paketimin içeriğini code içine alıp paylaşacaktım. Ancak çok uzun olduğu için paylaşamadım.
O yüzden tweak paketimi olduğu gibi hazır indirme linki olarak veriyorum. Güncellemeler yapıldıkça yenilenecektir.
https://pixeldrain.com/u/NTKxAFZZ

İndirme linkleri silinirse lütfen mesajla yada yorum atarak bana bildirin. Tüm bulut hesaplarımda yedekli olduğu için linki yeniden paylaşırım.
Ve bu sayede herkes sorunsuzca kullanabilir.

Önemli Notlar ve uyarılar: Bu registry tweak paketi windows 10 1709 64 bit sistemde hazırlanmış olup, Yine bu sürüm ve üzerinde etkili olabilir.
Bu tweak paketi 1709 sürümünde hazırlandığı için, Windows 10 un daha alt sürümlerinde sağlıklı çalışmayabilir yada etkili olmayabilir.
Lütfen bu durumları göz önünde bulundurarak kullanın. Ayrıca yeni çıkan her windows sürümünde Registry yollarıda değişmektedir.
Lütfen bunuda unutymayın. Örneğin 1709 ve üstü olan sürümlerde bu tweak sağlıklı çalışabilir. Ancak mesela 1607 de sağlıklı çalışmayabilir.
Çünkü bazı registry yolları değişmiş olabilir. Bu tweakin sisteme zararı yoktur. Ama elbette kullanırken dikkatli olmanızda fayda vardır.
Diğer hususlara gelecek olursak, Bu tweaki kullanmak sizlerin sorumluluğunuzdadır. Herhangi bir sorun yaşarsanız mesuliyet kabul edemem.
O yüzden kullanmadan önce çeşitli yedekler almanızı tavsiye ederim. Mesela sistem geri yükleme yada registry yedekleri gibi.
Son hususta bu konuda paylaştığım tweakler bana ait değildir. Üzerinde herhangi bir hak kesinlikle iddia etmiyorum.
Sadece çok uzun yıllar yaklaşık 20 25 sene kadar windows kullanan bir windows gönüllüsü olduğum için, Sadece kendi derlememi paylaşıyorum.
Bunlar benim işime yaradı. Sizlerinde işinize yarayabilir diyorum. Kullanıp kullanmak tamamen sizlerin insiyatifindedir.

Umarım hernagi bir sorun sıkıntı yaşamazsınız. Ve kullanmış olduğunuz bu güzel registry tweak paketi çok işinize yarar.
Yapılan tüm bu değişikliklerden sonra, Cpu Ram Disk Ve Ağ kullanımlarında düşmelerde göreceksiniz.
Bunun ispatı Bu sabah aldığım aşağdaki ekran görüntüsüdür. Görmüş olduğunuz gibi win 10 pro 1709 64 bit sistemim yaklaşık 30 dakika boş kaldı,
Ve kullandığı Ram miktarı kendi kendine ilk defa 950 Mb olan değerin altına düşmüştür. Buda reg tweaklerin windowslarda işe yaradığının kanıtıdır.
Resim

Son olarak, Merak eder ve araştırmak isterseniz Yapay zeka arama motorlarınıda kullanabilirsiniz. Anlayamadığıınız yerler olursa,
Copy paste yapın. Ve yapay zeka arama motorlarına sorun.
Yapay zeka arama motorları ilgili o bölümlerin, dwordlerin ve stringlerin ne işe yaradığını size açıklayacaktır. Ve bir çıktı gibi bir döküm verecektir.
Duruma veya ihtiyaca göre değiştirirsiniz yada kaldırırsınız. Bu tweak paketi şahsen benim çok işime yaradı. Umarım sizlerinde işinize yarar.
Konu biraz uzun olmuş olabilir. O yüzden kusura bakmayın. Affınıza sığınıyorum. Herkesten şimdiden özür dilerim.
Herkese iyi günler ve sorunsuz bir windows deneyimi dilerim. Hoşçakalın.
En son burak35 tarafından 10 Mar 2025, 02:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 5 kere düzenlendi.
mertcan90
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 717 kez

Re: Reg Tweak For Win 10 (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)

Mesaj gönderen mertcan90 »

Ellerine sağlık bayağı emek harcamışsın. İllaki birilerinin işine yarar.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 1408 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Bu artık kendisini iyice aştı.Yok bir gün böyle denemeler yaparken emek verdiği sistemi gümletecek Allah(c.c) korusun....
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte3
Exabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Sağolun. Çok Teşekkür ederim. Böyle birşey yapmam gerekiyordu ama. Çok ihtiyacım vardı ve elzemdi. Varsayılan haliyle windows hiç çekilmiyor.
Hele ki Windows 10 mu ? Aman aman sormayın gitsin. Win 7 den windows 10 a geçince adeta sudan çıkmış balığa dönmüştüm.
Birçok yerde farklılıklar değişiklikler vardı. Kendi kendime ben ne yapacağım bu sistemle dedim. Hadi bakalım ayıkla şimdi pirincin taşını dedim.
İşin en garibi, Sistemin başına buyruk çalışması. Sürekli kafasına göre telemetryler çalışıyor, Başlat menüsündeki kutucuklar dönüp duruyor.
Defender kendi kendine tarama güncelleme yapıyor. Denetim masasındaki gibi ayarlar menüsüne bölüm eklemişler.
Buradanda program ekle kaldır yapılabiliyor. Ve hangisini kullanacaksın? Hangisi daha sağlıklı kaldırma işlemi yapar belli değil.
Bilgisayarıma bir giriyorsun gerkesiz 7 tane klasör karşında. Sağ alttan sürekli bildirim gösteriyor bildirim zili çalıp duruyor.

Öyle ki sistemin açılış kapanış sesini bile kapatmışlar. Hangi akla hizmet yaptılarsa artık?
Sanki açılış kapanış sesi kapatmanın performansa herhangi bir etkisi varmış gibi. Yani eleştirmeyeyim diyorum. Ama kendimide tutamıyorum.
Herşeyine katlandım dayandım sabrettim. Ama şu update ekranı nedir ya? Allah aşkına? Bu nasıl bir saçmalık? Halbuki hizmetini kapatmıştım.
Nasıl olduysa olmuş artık, Ben pc başında değilken bi anda kafasına göre update tetiklenmiş. Ve sistem update çekiyo. Hemde harıl harıl.
Bunuda uzaktan bakarak anladım. Benim laptopun sol alt kısmında kırmızı bir ışık var. Normalde yanıp sönmez çok fazla.
Ama herhangi bi etkinlik olursa yanıp sönmeye başlar. Birde durduk yere çıkan deli gibi fan sesini duyunca bi kova su başımdan aşağı döküldü.
Meğersem adamlar updatei kapatamasınlar diye kaçtane task ve service doldurmuşlar sisteme. Bunların hepside birbiriyle bağlantılı zaten.
Birini kapatsan öteki tetikliyor. Ötekini kapatsan bir diğeri tetikliyor. Allahtan hemen uyandım mevzuyada Wub ile kapattım updatei.
Nedir bu güncelleme sevdası? Nedir bu update zorlaması anlamıyorum. Zorbalık bu resmen. İstemiyorum yahu? Mecburmuyum?

Ekran kartı yanmış 15 senelik laptopa belkide Gpu driver kurulacaktı farkedip müdahale edemesem. Sonrada al başına belayı. Uğraş dur artık.
Bi ara düşündümde. Acaba doğru mu yapıyorum yada yanlış mı yapıyorum diye? Tam o sırada DeviceCensus adında gizli bir telemetry yakaladım.
Hemde gecenin 3ünde 4ünde falan. Yorum atmıştım galiba blogta bi konuya. Duruyordur muhtemelen girip okuyabilirsiniz mesela.
Yazık cidden yazık. Bu kadar uğraşmaya çabalamaya sorun sıkıntı yaşamaya mecburmuyuz anlamıyorum. 7 yada 8.1 deki gibi arayüz yapsınlar.
İsteyen istediğini kursun yada kurmasın? Bu kadar basit. Bunu yapmak bu kadar mı zor ya? Bakın donanım yada yazılım mühendiside değilim.
Şu yazdığımı ben akıl edebiliyorum. Ama milyonların kullandığı windowsu yapan koskoca "Tekel Microsoft" akıl edemiyor. Çok saçma gerçekten.
Bunlarda akıl fikir beyin mantık hiçbirşey yok. Biz yaptık oldu kafasındalar. Olmadı işte, Olamadı. OImayacakta.

Geçmiyor bitmiyor tükenmiyor azalmıyor sorunlar. Ben sorun yaşamasam, Bu seferde başka insanların sorun yaşadığını görüyorum.
Bu seferde sanki ben kabahatliymişim gibi hissediyorum. Sanki benim hatam varmış gibi hissediyorum. Çok birşeyde istemiyorum aslında ben.
Sadece biraz empati yapsalar belki anlarlar belki. Ama nerede onlarda o empati duygusu. Boş disk alanı bile kendi kendine değişip duruyordu.
Buda varsayılan windows 10 saçmalıklarından biri. Hatta neden nasıl oluyo diye tespitlerimi Ss bile alıp konu halinde paylaşacaktım.
Yine bir sürü service ve task doldurmuşlar. Kimisi kafasına göre sistem yedeği alırken disk alanını azaltıyor.
Kimiside yine kafasına göre disk temizleme falan yapıyor. Bu seferde boş disk alanı artıyor. Windows mu kullanıyoruz cambaz mıyız belli değil.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte2
Exabyte2

burak35 yazdı: 04 Şub 2025, 03:33 Tam o sırada DeviceCensus adında gizli bir telemetry yakaladım.
Bu pezo, bende de var.Nasıl durdun bunu....

Bir .reg kaydın var mı? bununla alakalı?
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte3
Exabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

O zamanlanmış görev için elinmde bir reg kaydı yok. Bende elle durdurdum. Ama durdururken biraz uğraştırdı.
Yanlış hatırlamıyorsam içindeki triggerlar yüzünde kapatılamıyor. Hatırlayabildiğim kadarını yazayım. Ben şöyle yaptım.
Görev zamanlayıcıyı yönetici olarak çalıştır. Device informationdan devicecensusu bul. Sağ tuş özellikler yap. Tetikleyiciler kısmına geç.
Buradaki etkin olan tetikleyicileri devre dışı bırakmaya çalış. Herhangi bir tetikleyiciyi seçip düzenle de. Açılan pencerede sol altta "etkin" var.
Bunun tikini kaldır. Sonra tamama bas. Tetikleyicilerini böyle durdurabilmen lazım. İşine yarar diye 1 tane ss bırakıyorum aşağıdaki gibi.
Aynı işlemi kaç tane tetikleyici varsa hepsine uygula. Durdurabildiklerini durdur. Bu şekilde kapatılamayan zamanlanmış görevleri kapatabilmen lazım.
Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte2
Exabyte2

burak35 yazdı: 04 Şub 2025, 21:32 İşine yarar diye 1 tane ss bırakıyorum aşağıdaki gibi.Aynı işlemi kaç tane tetikleyici varsa hepsine uygula. Durdurabildiklerini durdur. Bu şekilde kapatılamayan zamanlanmış görevleri kapatabilmen lazım.Resim
Tamamdır, teşekkürler....
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte2
Exabyte2

"DeviceCensus" bu nedir?

Cevap :

DeviceCensus, cihazların ve kullanıcıların özelliklerini, kullanım alışkanlıklarını ve diğer ilgili verileri toplamak ve analiz etmek amacıyla kullanılan bir platform veya hizmettir. Genellikle, bu tür hizmetler, cihazların türleri, işletim sistemleri, tarayıcılar ve diğer teknik özellikler hakkında bilgi toplar. Bu veriler, pazarlama, ürün geliştirme, kullanıcı deneyimi iyileştirme ve diğer stratejik kararlar almak için kullanılabilir.

Sistem güvenliğini ve gizliliğini ihlal edebilir mi? bu...

Cevap :

DeviceCensus gibi veri toplama hizmetleri, kullanıcıların cihazları ve kullanım alışkanlıkları hakkında bilgi toplarken, gizlilik ve güvenlik konularında bazı endişelere yol açabilir. Ancak, bu tür hizmetlerin güvenliği ve gizliliği, nasıl yapılandırıldığına ve hangi verilerin toplandığına bağlıdır.

Eğer bir hizmet, kullanıcıların izni olmadan kişisel verileri topluyorsa veya bu verileri kötüye kullanıyorsa, bu durum gizlilik ihlali olarak değerlendirilebilir. Ayrıca, toplanan verilerin güvenli bir şekilde saklanmaması veya yetkisiz erişimlere açık olması, sistem güvenliğini tehlikeye atabilir.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte3
Exabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Bu daha ne ki? Bunun gibi kimbilir kaç tane telemetri var. Ben bu projede yapay zeka deepaiden bile en az 20 küsür reg tweak kullanmıştım.
Hepside telemetry gizlilik ve güvenlikle ilgiliydi. Onları incelerken ağzım açık kaldı. O kadar çok bilgi gönderiyor ki. Hatta bazılarını unuttum.
Aklıma geldikçe konuya edit yapıp ekleyeceğim. Bence indirip arşive at. ne olur ne olmaz. Bakarsın ilerde birgün lazım olur.
O kadar çok tweak toplamışım ki, Programlar klasörümde 130 dan fazla dosya oluşmuş. Ara tara istediğini bulamıyorsun. Zorluk çıkıyor.
Bir nevi bu zorluktanda kurtuldum diyebilirim. Hem bir kaynak klasörde tek tek hepsi ayrı bir şekilde duruyor. Hemde birleştirilmiş halde duruyor.
Sanırım böyle çok çok daha iyi oldu. Keşke daha önce yapsaymışım.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte3
Exabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Konu güncellendi. Tweak paketi içine bazı yeni tweakler ekledim. Diğer kaynaklar kısmına bakabilirsiniz. Vaktim oldukça dahada geliştireceğim.