Android telefonlarda reklamları önlemek için ayarlar/bağlantı ayarları/ diğer bağlantı ayarları kısmında özel dns bölümüne
dns.adguard.com yazınca reklamlar engelleniyor. İki sorum var.
1. Modem için bu ayar mümkün mü?
2. Windows için bu ayar mümkün mü?
dns adguard Modeme uygulamak mümkün mü?
- yesilaygunes
- Gigabyte2
- Teşekkür etti: 1 kez
- TRWE_2012
- Exabyte2
- Teşekkür etti: 1408 kez
Re: dns adguard Modeme uygulamak mümkün mü?
Modem için bu ayar mümkün mü?yesilaygunes yazdı: 05 Şub 2025, 19:05 Android telefonlarda reklamları önlemek için ayarlar/bağlantı ayarları/ diğer bağlantı ayarları kısmında özel dns bölümüne
dns.adguard.com yazınca reklamlar engelleniyor. İki sorum var.
1. Modem için bu ayar mümkün mü?
2. Windows için bu ayar mümkün mü?
Evet, modeminin ayarlarına bağlı olarak, özel DNS ayarlarını modem üzerinden de yapabilirsin. Modem arayüzüne giriş yaparak (genellikle tarayıcıda 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 gibi bir IP adresi ile) DNS ayarlarını bulabilirsin. Burada, DNS sunucusu olarak dns.adguard.com veya başka bir reklam engelleyici DNS sunucusu girebilirsin. Bu ayar, modem üzerinden bağlanan tüm cihazlar için geçerli olacaktır.
Windows için bu ayar mümkün mü?
Evet, Windows işletim sisteminde de özel DNS ayarları yapabilirsin.
Bunu yapmak için :
Denetim Masası'na gidin.
"Ağ ve İnternet" bölümüne tıklayın.
"Ağ ve Paylaşım Merkezi"ni seçin.
Bağlı olduğunuz ağa tıklayın (örneğin, Wi-Fi veya Ethernet).
"Özellikler"e tıklayın.
"Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" seçeneğini bulun ve üzerine tıklayıp "Özellikler"e tıklayın.
"Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" seçeneğini işaretleyin ve "Tercih edilen DNS sunucusu" kısmına 94.140.14.14 ve "Alternatif DNS sunucusu" kısmına 94.140.15.15 (AdGuard DNS için) yazabilirsiniz.
Değişiklikleri kaydedin ve çıkın.
Bu ayarları yaptıktan sonra, Windows cihazınızda da reklam engelleme işlevi devreye girecektir.
- burak35
- Exabyte3
- Teşekkür etti: 7635 kez
Re: dns adguard Modeme uygulamak mümkün mü?
Evet mümkün. Modem arayüzüne girin. Modem arayüzünde özel dns ekleme bölümü vardır. Oradan istediğiniz dns yi ekleyebilir,
Cihazlarında kullanmasını sağlayabilirsiniz. sonu 14 14 ve 15 15 olan adguard dns kullanabilirsiniz. Bende genelde bunu kullanıyorum dnsjumperda.
Cihazlarında kullanmasını sağlayabilirsiniz. sonu 14 14 ve 15 15 olan adguard dns kullanabilirsiniz. Bende genelde bunu kullanıyorum dnsjumperda.