mehoaga yazdı: 18 Oca 2025, 15:44
Saygıdeğer forumdaşlar;
Win 10 da hergün sorunsuz şekilde oynadığım satranç oyunu üzerindeki taşların rengi gri ve beyaza büründü. Şimdi kısa bir açıklama yapayım intel uhd grafik sürücüsü güncelleyince böyle oluyordu ama değil.Win 10 güncelleme almış belki ondandır dediydim onuda geri aldım ama hala aynı. Yani demem oki önceden siyah beyaz olan taşları eski rengine döndüremiyorum. Konu hakkında forumdaşlardan yardımlarını rica ediyorum.
İlaveten oyunu "yönetici" olarak açıyorum yine aynı. Windows 10 belki güncelden yapmıştır diye oyunu "hibit uninstalle" komple kaldırıp tekrar yükledim yine aynı. Ayrrıca resminide paylaşıyorum.
grafik ayarları böyle değiştirsemde aynı
Merhaba! Satranç oyununuzdaki taşların renklerinin gri ve beyaz olarak görünmesi, genellikle grafik ayarları veya sürücü ile ilgili bir sorun olabilir. Aşağıda bu durumu düzeltmek için deneyebileceğiniz bazı adımlar bulunmaktadır:
1. Grafik Sürücülerini Kontrol Edin
Sürücü Güncellemeleri:
Intel UHD grafik sürücünüzü güncellediyseniz, sürücüyü geri almayı deneyin. Bazen yeni sürücüler, uyumsuzluk sorunlarına yol açabilir.
2.Sürücü Yeniden Yükleme:
Sürücüyü tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin.
2.1.Aygıt Yöneticisi'ni açın.
2.2."Görüntü bağdaştırıcıları" altında Intel UHD grafik sürücüsünü sağ tıklayın ve "Kaldır" seçeneğini seçin.
2.3.Bilgisayarı yeniden başlatın ve Windows'un otomatik olarak sürücüyü yeniden yüklemesini bekleyin.
2. Oyun Ayarlarını Kontrol Edin
Oyunun grafik ayarlarını kontrol edin. Oyun içindeki ayarların doğru yapılandırıldığından emin olun. Renk ayarları veya grafik kalitesi ile ilgili bir seçenek varsa, bunları kontrol edin.
3. Windows Ayarlarını Kontrol Edin
Ekran Renk Ayarları:
Windows 10'da ekran renk ayarlarını kontrol edin. Ayarlar > Sistem > Ekran bölümüne gidin ve "Renk" ayarlarını kontrol edin.
Yüksek Kontrast Modu:
Yüksek kontrast modunun açık olup olmadığını kontrol edin. Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Yüksek Kontrast bölümüne gidin ve kapalı olduğundan emin olun.
4. Oyun Dosyalarını Kontrol Edin
Oyun dosyalarının bozulmuş olabileceğini düşünüyorsanız, oyunun dosyalarını doğrulamak için Steam veya başka bir platform kullanıyorsanız, ilgili seçeneği kullanarak dosyaları kontrol edin.
5. Diğer Oyunları Test Edin
Farklı bir oyun veya uygulama açarak grafiklerin doğru görünüp görünmediğini kontrol edin. Eğer diğer oyunlar da benzer sorunlar yaşıyorsa, sorun muhtemelen grafik sürücüsü veya ayarları ile ilgilidir.
Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla bilgi veya ekran görüntüsü ile birlikte tekrar yazabilirsiniz. Forumdaşlar da yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır!